Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Google Earth: satellietbeelden van de hele wereld!

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Re: Google Earth: satellietbeelden van de hele wereld!

Berichtdoor ++ Lex ++ » 29 sep 2006 11:27

Paul Lohmeijer schreef:Stel ik nou mijn eisen zo hoog, of is toch niet heel NL gedetailleerd beschikbaar?
Je moet het zo zien:
In heel Nederland is de resolutie nu minstens zoals het in Baarn is. Tot voor kort was de resolutie in grote delen van Nederland vele malen lager. Huizen waren daar niet op te zien.

Er zijn ook gebieden met een veel hogere resolutie dan Baarn, o.a. bij Amersfoort en Den Haag.
Misschien zijn deze gebieden uitgebreid, zeker is dat er ook zijn verdwenen, in ieder geval bij Wassenaar.

De verdeling van de verschillende gebieden is me een raadsel, het schijnt o.a. te maken te hebben met of er iemand voor betaalt.

Vaak hebben belangrijker gebieden een lagere resolutie dan minder belangrijke. In Malta wordt de hoofdstad met omgeving nog weergegeven in de lage resolutie die in Nederland nu is afgeschaft, het minder belangrijke NW waar ik woon in de middelste.

En dat terwijl er in Valletta juist veel meer interessante zaken te zien zouden zijn, als vestingwerken, monumentale gebouwen en havens met schepen. Nu zie je er niets van, alleen dat er havens zijn.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Spike » 29 sep 2006 22:16

Jacob Bax schreef:
Maar om nou voor Google Earth een nieuwe pc te gaan kopen gaat wel een beetje ver.


Je kan misschien wat extra geheugen bijplaatsen in je oude computer. Ik heb bij mijn 512 MB nog eens 512 MB bijgeprikt en dat scheelt een slok op de borrel en is veel goedkoper dan een nieuwe PC aanschaffen. Ik merkte meteen dat mijn PC minder heen en weer zat te schrijven naar de harddisk en dat scheelt tijd.
R1200RT + Zumo 390 LM (daarvoor SP 2720 en Zumo 550)
Avatar gebruiker
Spike
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 11 nov 2005 10:05
Woonplaats: Joure

Berichtdoor ++ Lex ++ » 4 okt 2006 14:15

Mijn opmerking van 5 dagen geleden over de lage resolutie van Valletta is achterhaald. Ik zie zojuist dat heel Malta nu met dezelfde resolutie wordt weergegeven als het overgrote deel van Nederland. :D
Het zustereiland Gozo heeft nog wel de lage resolutie.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor elsinga » 4 okt 2006 15:53

Zo, dus nu kunnen we ++Lex++ in zijn zwembad zien liggen? :D
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor ++ Lex ++ » 4 okt 2006 16:14

elsinga schreef:Zo, dus nu kunnen we ++Lex++ in zijn zwembad zien liggen? :D
Nee, want ik lag er toen niet in! En de betreffende foto is niet gewijzigd, alleen do foto's van Oost Malta zijn vernieuwd.

Ik zie trouwens net dat ze er met de plaatsnamen (Layers, Populated places) een potje van hebben gemaakt.
Alle plaatsaanduidingen rond Valletta zijn een kleine kilometer naar het NNO opgeschoven.
Waar Floriana staat is Valletta, waar Marsa staat is Floriana, waar Gzira staat is Sliema, waar Paola staat is Cospicua en waar Senglea staat is Vittoriosa.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor elsinga » 4 okt 2006 19:53

Hehehe! Ach, dit is al veel beter dan het was, toch?
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 okt 2006 01:44

Utrecht is ook in de hoge resolutie.
Aan de Oudegracht is op N52.091820 E5.119052 duidelijk de beruchte, inmiddels ingestorte, trap te zien.
Boven de tekst 'Ganzenmarkt' kun je de hellingbaan zien die ook toegang geeft tot de kade. Deze werd door de hulpverleners gebruikt. Ik denk dat de situatie niet goed te begrijpen was als je niet weet hoe het in elkaar steekt. Het is dan ook een heel bijzonder iets, zo'n toegang. Ik weet er geen tweede.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Opbouw beeld in GE

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 5 maart 2007 19:31

Mijn PC heeft nogal moeite met de beeldopbouw tijdens een Tour weergeven in GE.
Heeft iemand nog een tip om dit te verbeteren, anders dan een nieuwe PC kopen, en/of extra geheugen bij te kopen?
Mijn PC is 9 mnd oud met de volgende specificaties:

Intel celeron 2.8 Ghz
ASUS moederbord met onboard videokaart
Intern geheugen 512 MB

Ik weet wel, het is geen snelle PC maar mischien zijn er in GE een aantal instellingen te veranderen waardoor hij wat minder moeite heeft
met beeldopbouw.

Bart Bouwmeester
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen

Berichtdoor Anne » 5 maart 2007 19:36

belangrijk is dat je de goede drivers hebt geladen en niet een algemene die voor verschillende kaarten werkt.

kijk dan metteen bij asus of je ook de laatste drivers hebt. Asus wordt niet door MS ondersteund, je moet dan zelf een beetje in de gaten houden of er wat nieuws is.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor Cmon » 5 maart 2007 23:17

Misschien heb je er niet bij stilgestaan maar een snelle internet verbinding is wel gewenst voor GE.
Tijdens het opbouwen van de beelden vindt er namelijk veel data overdracht plaats.

M.Vr.Gr: Cmon
Cmon
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 14 maart 2005 22:28
Woonplaats: Emmen

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 6 maart 2007 17:12

Oke,

Bedankt voor de tips, ga er even mee aan de slag

Bart
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen

leuk half vliegtuig, vliegt wel

Berichtdoor gerardhvisser » 7 mei 2007 12:22

Als je in Google maps, ik neem aan ook in Google Earth, Schiphol bekijkt, de meest Westelijke baan (links dus) -is dat de Buitenveldert baan?- dan zie je in de satelliet weergave een vliegtuig dat gaat landen (Noordkant van de baan), de schaduw op de grond is duidelijk. Het vliegtuig is maar half doordat hij precies op een "fotonaad" zit :D
gerardhvisser
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 7 mei 2007 11:05
Woonplaats: Almelo

Route korter via Google Maps

Berichtdoor MenterAroute.nl » 8 mei 2007 22:14

Als ik een route bereken (Groningen-Meer van Geneve) via Google Maps is deze minstens (afhankelijk van de instelling) 50 km. korter dan met City Select V7, de te opgegeven tijd is zelfs twee uur korter.
MenterAroute.nl
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 27 sep 2004 10:23
Woonplaats: Zuidbroek

Berichtdoor Anne » 9 mei 2007 05:48

hoe heb je mapsource in gesteld hoe de route gereden moet worden.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor MenterAroute.nl » 9 mei 2007 07:43

Hmm, vreemd. Op de PC op mijn werk zit versie 6.8.0 en hier krijg ik -met schijnbaar dezelfde instellingen- de route zelfs een tikkie korter dan met Google Maps.
Ik wacht dus maar even met de aanschaf van versie 9...
MenterAroute.nl
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 27 sep 2004 10:23
Woonplaats: Zuidbroek

VorigeVolgende

Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast