Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Google Earth en mapsource

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Berichtdoor mbvt » 28 maart 2007 14:44

Je kunt met WinGDB je route omlaten zetten naar een track, dan hoef je hem alvast niet meer na te tekenen.

Je kunt met GPS babel de track (of route trouwens) in één keer om laten zetten naar een .KML bestand. Die kan volgens mij door iedereen geopend worden in GE, ook in de gratis versie.
Zumo 590, Fenix 3, Edge 305 HR | KTM 1190 Adventure
mbvt
 
Berichten: 140
Geregistreerd: 24 nov 2006 12:46
Woonplaats: Almere

GE "Kangarood" door mijn route

Berichtdoor CorKey » 5 apr 2007 12:15

Hans,

Bedankt voor de info over de link tussen GE en Mapsource. Ik heb een route gemaakt voor FR en kan nu via helicoptorvlucht alvast genieten. Ik heb dit geprobeert door de route aan te klikken in GE en op play te drukken. Nadeel hiervan is dat GE naar een zeer laag nivo duikt bij elk waypoint dat ik heb aangemaakt. Ik heb inderdaad de instellingen aangepast zoals je voorstelde, echter help dit niet.
Nu doe ik de route volgen op de kaart, dat ook al een leuke optie vormt.
CorKey
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 aug 2005 22:29

Berichtdoor Marc G » 11 jun 2007 20:01

Toch een vraagje,als ik GE hier op men laptop opendoe via MS krijg ik zo precies wat lazerstralen en dan loopt als vast...is dat een probleem met de pc of.... :?:
Zolang ik verloren rij blijf ik bezig :-)
Navigator V
276 voor off road!!
Oregon 300 voor geocaching
Marc G
 
Berichten: 249
Geregistreerd: 23 dec 2006 11:30

Berichtdoor Jacob_Bax » 11 jun 2007 21:40

Google Earth neem nogal wat cpu tijd of hoe je dat ook noemt, hier is de pc ook bijna niet vooruit te branden als GE open staat of gestaan heeft ( PC is 6 jaar oud), en het hangt er ook vanaf wat er allemaal mee draait op voor of achtergrond.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6891
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: GE "Kangarood" door mijn route

Berichtdoor Hans Vaessen » 12 jun 2007 16:34

CorKey schreef: Nadeel hiervan is dat GE naar een zeer laag nivo duikt bij elk waypoint dat ik heb aangemaakt.


Er zijn twee manieren om de route te bekijken: ' duikend' van waypoint naar waypoint (dat is vermoedelijk wat jij bedoelt) danwel in helicoptervlucht (waarvan je de hoek en hoogte zelf kunt instellen). Voor die laatste moet je 1 stapje lager op de routenaam klikken en dan op play.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor gustje » 28 jun 2007 08:12

Hey

Ik probeer om via mapsource google earth te openen,via beeld,weergeven in GE en dan zegt hij me steeds gE downloaden.Ik heb dat gedaan maar dan op GE vind ik die route of Waiponts niet terug?ik heb de laatste versie van GE.

Wat moet ik hiervoor doen omdat zichtbaar te maken

Tanks
gustje
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 8 jun 2007 07:44
Woonplaats: Vosselare Belgie

Berichtdoor ++ Lex ++ » 28 jun 2007 08:25

GE hoort vanzelf te openen, met alle waypoints en routes net in beeld.
Soms is het echter nodig de tijdbalk rechtsboven helemaal uit te rekken.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor gustje » 28 jun 2007 08:34

Mapsource opent GE niet zegt steeds dat hij moet naar de site van GE gaan en dan Downloaden maar het is al geinstalleerd.Ik zag op het forum dat er nog iemand hetzelfde voorheeft maar er is niet op gerageerd
gustje
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 8 jun 2007 07:44
Woonplaats: Vosselare Belgie

Berichtdoor ++ Lex ++ » 28 jun 2007 08:47

Dat er niet gereageerd wordt komt waarschijnlijk doordat bijna niemand het probleem heeft, en degenen die het wel hebben weten de oplossing kennelijk niet.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Thingvellir » 28 jun 2007 10:33

Zou het kunnen dat MapSource Google Earth gaat zoeken op een andere plaats dan dat jij het hebt staan? M.a.w. op een andere schijf en/of directory?
Groet, Thingvellir

SP c510 - Nüvi 2445 LM - GPSmap 76S - GPSmap 60CSx -
CN Europa v9 - CN North America 2008 - CN North America NT 2013.2 - OnRoute wandelkaart - diverse topo's van O.S.M.

Ik vind een onderschrift maar onzin.
Avatar gebruiker
Thingvellir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 974
Geregistreerd: 5 jul 2006 13:33
Woonplaats: Aarle Rixtel

De optie weergeven track in GE in Map Source...

Berichtdoor Heerda » 24 aug 2007 11:26

Eindelijk heb ik de oplossing gevonden: ik heb net de laatste versie van mapsource geinstalleerd en kan deze functie (zie in view) nu gebruiken. Kennelijk had ik een verouderde versie...
De versie van GE maakt daarvoor dus niets uit...
Wandelen over de wereld? Kijk eerst op:
http://verweg.de
Avatar gebruiker
Heerda
 
Berichten: 149
Geregistreerd: 24 dec 2006 16:07
Woonplaats: Nordhorn BRD

Berichtdoor frans belgie » 24 aug 2007 15:38

Jacob_Bax schreef:Google Earth neem nogal wat cpu tijd of hoe je dat ook noemt, hier is de pc ook bijna niet vooruit te branden als GE open staat of gestaan heeft ( PC is 6 jaar oud), en het hangt er ook vanaf wat er allemaal mee draait op voor of achtergrond.


Heb dit ook op 1 van mijn 3 computers, nl op de oudste met de zwakste schermkaart, vermoedelijk kan bruintje de kar niet meer trekken :lol: Het helpt als je zoveel mogelijk features afzet (bv 'roads' uitvinken)
frans belgie
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 18 nov 2004 11:19
Woonplaats: Belgie

Re: De optie weergeven track in GE in Map Source...

Berichtdoor frans belgie » 24 aug 2007 15:40

Heerda schreef:Eindelijk heb ik de oplossing gevonden: ik heb net de laatste versie van mapsource geinstalleerd en kan deze functie (zie in view) nu gebruiken. Kennelijk had ik een verouderde versie...
De versie van GE maakt daarvoor dus niets uit...


Bij de laatste beta versie van MS kan je dus de route rechtstreeks in google earth bekijken, zonder eerst naar track te moeten omzetten.
frans belgie
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 18 nov 2004 11:19
Woonplaats: Belgie

Berichtdoor ++ Lex ++ » 25 aug 2007 01:28

Ik heb de nieuwste MapSource geïnstalleerd, en nu heb ik het probleem dat MapSource zegt GE te installeren, terwijl het al geïnstalleerd is.

Bij Heerda was de oplossing de nieuwste MS te installeren, bij mij is dat juist het probleem.
Bij de vorige versies van MS werkte het prima, en ik heb aan GE niets veranderd.
Ik heb Windows XP.

P.S.
Ik heb het opgelost door de nieuwste versie van GE te installeren, en daarna de computer opnieuw op te starten.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor jkelder » 25 aug 2007 08:15

++ Lex ++ schreef:P.S.
Ik heb het opgelost door de nieuwste versie van GE te installeren, en daarna de computer opnieuw op te starten.

Klopt! :lol: Ook eergisteren zo uitgevoerd bij een GPS collega.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

VorigeVolgende

Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron