Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

POI's laden met de nieuwe POI Loader 2.7.x Handleiding

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Berichtdoor mboelis » 16 apr 2007 18:47

Dat is verheugend nieuws. Ik zal binnenkort de handleiding hierop aanpassen. Met de beschrijving hierboven moet het echter wel lukken om de transparante plaatjes in de juiste mappen te plaatsen en het downloaden (van de niet-transparante plaatjes) uit te zetten.

Bedankt voor deze tip!

Grt. Marco.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor Redfish » 5 jun 2007 09:04

Bij mij kreeg ik om de een of andere reden met de standaard POI Loader alleen de inhoud van de map zelf te zien en niet de rest van het menu om up te loaden. Toen ik de beta probeerde, ging het daarmee wel goed.
Redfish
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 29 apr 2007 21:19

Berichtdoor Texan » 7 jun 2007 16:05

Marco,

duidelijk verhaal en weer wat geleerd (redlight en .gpi bestanden).
Echter, poiloader valt bij mij erover dat er meer dan 32 .csv's staan in 1 directory. Tuurlijk kan ik meer (sub)directories maken, maar toch....
Zumo 660 en Scala Rider G9
Texan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 18 apr 2007 09:15
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor GSus » 12 jun 2007 15:20

Ik heb nog het eea te vragen en te beuzelen over PoiEdit. Hopelijk heeft er iemand even tijd? (tis toch geen tuinlig_weer :wink: )

* In de handleiding bij punt 3.1 staat: "... Moet je in de naam van de MAP" etc. / 1e regel. Dat moet volgens mij de naam van het BESTAND zijn toch? Ik heb zelf 1 map flitspalen met daarin alle bnl_flitspalen en bnl_rlc bestanden en het werkt goed zo.

* Bij starten van PoiEdit krijg je het programmascherm met daaroverheen een klein schermpje "PoiEdit opstartscherm". Dit kan ik wegklikken maar hoe kom ik dan via het normale scherm naar de manager? (moet nu steeds opnieuw starten en manager kiezen vanuit het kleine schermpje)

* In de manager heb ik van flitspaal.nl uit de selectie "standaard flitspaal installatie" alle bestanden in het rechterscherm met "lokaal" een pad opgegeven. Nu ga ik naar autoupdate wizard en moet daar opnieuw het pad ingeven voor deze site. Hierin komen dan natuurlijk OOK de trajectcontroles. Die moeten in hun eigen map want die map moet de naam redlight hebben.
Hetzelfde geldt voor elke site waarvan je diverse categoriën download die je elk in hun eigen map wilt hebben.
Hoe los ik dit op?

Alvast weer bedankt voor het leermoment (huh? motorpak? leer? leermoment? duh! :roll: )
GSus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 215
Geregistreerd: 16 maart 2007 20:41
Woonplaats: Smithan

Berichtdoor mboelis » 12 jun 2007 23:56

GSus schreef:Ik heb nog het eea te vragen en te beuzelen over PoiEdit. Hopelijk heeft er iemand even tijd? (tis toch geen tuinlig_weer :wink: )

* In de handleiding bij punt 3.1 staat: "... Moet je in de naam van de MAP" etc. / 1e regel. Dat moet volgens mij de naam van het BESTAND zijn toch? Ik heb zelf 1 map flitspalen met daarin alle bnl_flitspalen en bnl_rlc bestanden en het werkt goed zo.

* Bij starten van PoiEdit krijg je het programmascherm met daaroverheen een klein schermpje "PoiEdit opstartscherm". Dit kan ik wegklikken maar hoe kom ik dan via het normale scherm naar de manager? (moet nu steeds opnieuw starten en manager kiezen vanuit het kleine schermpje)

* In de manager heb ik van flitspaal.nl uit de selectie "standaard flitspaal installatie" alle bestanden in het rechterscherm met "lokaal" een pad opgegeven. Nu ga ik naar autoupdate wizard en moet daar opnieuw het pad ingeven voor deze site. Hierin komen dan natuurlijk OOK de trajectcontroles. Die moeten in hun eigen map want die map moet de naam redlight hebben.
Hetzelfde geldt voor elke site waarvan je diverse categoriën download die je elk in hun eigen map wilt hebben.
Hoe los ik dit op?

Alvast weer bedankt voor het leermoment (huh? motorpak? leer? leermoment? duh! :roll: )


1. Juist, volgt bij volgende versie v.d. handleiding
2. F8 toets = manager, F9 = updaten
3. Ik heb de wizard niet beschreven en ken het probleem ook niet. De tijd ontbreekt mij om dit te testen

Grt. marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor ECM » 21 aug 2007 22:43

Is de handleiding van pagina 1 nog up do date?? Beta waarschuwing nog van toepassing ??
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4872
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor mboelis » 21 sep 2007 23:15

Een nieuwe Zumo schept verplichtingen :lol:

Versie 3.3 geplaatst per 21-09-2007

Aanpassingen:

Beta waarschuwing verwijderd.
6.3 Transparante POI plaatjes toegevoegd
8.3 Afbeeldingen van Zumo toegevoegd

Verbeter suggesties zijn altijd welkom

Grt. marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor DeFons » 22 jan 2008 09:17

Ik krijg het scherm om de oude POI's te verwijderen niet.Na het detecteren van de gps,komt direct het scherm om de POI's te installeren... express modus of handmatig
DeFons
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 27 jul 2007 06:05
Woonplaats: Antwerpen

Berichtdoor pheufk » 22 jan 2008 10:46

DeFons schreef:Ik krijg het scherm om de oude POI's te verwijderen niet.Na het detecteren van de gps,komt direct het scherm om de POI's te installeren... express modus of handmatig


Installeer Poiloader is opnieuw :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.10
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1938
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor DeFons » 22 jan 2008 11:07

Piet,dat was het.... Thanks Fons
DeFons
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 27 jul 2007 06:05
Woonplaats: Antwerpen

Berichtdoor WhiteRab » 19 jan 2009 08:56

ik heb al wat rondgekeken en waarschijnlijk over het hoofd gezien :oops:

Maar ehhh.... is er ergens een verzameling transparate POI-icoontjes te downloaden? :)
Zumo-bezitter :wink:
Avatar gebruiker
WhiteRab
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 23 nov 2006 22:30
Woonplaats: Drenthe

Berichtdoor mboelis » 19 jan 2009 17:35

Kijk eens op de site van Elsinga
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor WhiteRab » 19 jan 2009 23:19

mboelis schreef:Kijk eens op de site van Elsinga


Gevonden! :D

Elders op het forum staat nog e.e.a. te lezen over het feit dat de zelf toegevoegde icoontjes niet meer werken onder Mapsource 6.15.3
Zie: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=22797&start=39

Toch nog een aanvullende vraag....

Als ik in Mapsource zo'n eigengemaakt (of "gejat") icoontje koppel aan een Waypoint... wordt dit plaatje dan met het uploaden van een route en waypoints automatisch meegenomen naar mijn Zumo? Of moet dit elke keer weer opnieuw met PoiLoader o.i.d.? :roll:
Zumo-bezitter :wink:
Avatar gebruiker
WhiteRab
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 23 nov 2006 22:30
Woonplaats: Drenthe

Berichtdoor JaVaWa » 19 jan 2009 23:52

Nee, dat kan niet. Alleen bij POI's kun je aangepaste pictogrammen gebruiken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Jacob_Bax » 20 jan 2009 01:42

Kan je met xImage geen eigen icoontjes voor waypoints uploaden naar de Zumo?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6889
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

VorigeVolgende

Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast