Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor HaWee » 19 maart 2012 19:51

je moet niet de kaartdelen van je pc verwijderen, daar moet je de kaart compleet houden want anders kloppen de kaartdelen niet met allerlei info die her en der zit.

Als je te weinig ruimte hebt in je gps kun je ofwel bij de update kiezen voor west-europa of central europe of een andere combinatie ofwel je update naar de gps bijv alleen benelux en altijd ook naar de pc.
Dan backup je het bestand gmapprom.img uit de gps naar je pc voor het geval dat en wist het dan in de gps.
Daarna stuur je alle kaarten die je wilt hebben naar de gps (met mapsource) ofwel door de kaarten te selecteren met slepen op de kaart ofwel als je op naam wilt werken dan selecteer je alles en daarna in de lijst met kaartdelen delete je alles wat je niet wilt hebben (er staan daar namen en nummers) beneden zie je staan hoeveel het samen is.
Verstuur het naar de gps dan wordt het een bestand gmapsupp.img, dit rename je naar gmaprom.img en je hebt de gewenste set kaarten op je gps.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor keesm » 19 maart 2012 20:03

Andries Mulder schreef:Is er ergens een document dat beschrijft hoe het Garmin kaarten-bestandssysteem in elkaar zit ?

Dat is er niet echt, deze site schrijft niet voor niets : Garmin uses an undocumented file format for its map files. The format has been partially reverse engineered, but there are still some unknowns.
Kijk eens op die site, of op http://www.cgsmapper.com of http://www.mkgmap.org.uk of http://www.geopainting.com/
Gegarandeerd urenlang leesplezier. Of je wat wijzer bent daarna, dat horen we graag.

En volg zeker het advies van Hawee op, ga niet die individuele kaartbestanden verwijderen.
Suc6
Gr.
Kees
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor JaVaWa » 19 maart 2012 20:29

De namen van de kaartdelen die je in GMTK ziet staan komen overeen met de namen die je in MapSource ziet als je kaartdelen selecteert (die staan onder het tabje 'Kaarten'). De naam die je m.b.v. de hexeditor te zien krijgt is niet relevant; wat wel het geval is dat de nummers in GMTK niet kloppen! Ik zal eens uitzoeken hoe dat komt...

Los daarvan, zoals al gezegd is het verwijderen van bestanden op je PC beslist af te raden. Het verminderen van het aantal kaartdelen op je toestel doe je door een aangepaste selectie te maken in MapSource of MapInstall, en die te verzenden naar je zumo.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor JaVaWa » 19 maart 2012 23:22

De oorzaak is gevonden en hersteld. Het is niet echt een groot probleem (je bent de eerste die het ziet), dus breng ik nu geen update uit; dat komt later wel.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor Mathieu1 » 9 jun 2012 17:28

Beste Javawa,
Dank voor je gmtk programma. Backup werkte goed maar als ik op mijn nieuwe laptop (Windows7) gmtk wil starten krijg ik de melding dat gmtk niet uitgevoerd kan worden door "een fout met de Windows Script Host" .
Zou je me in de goede richting kunnen wijzen aub?
Met vriendelijke groet,
Mathieu
Mathieu1
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 12 jun 2011 20:11

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor JaVaWa » 9 jun 2012 17:32

Bij de 'Veel gestelde vragen' op deze pagina: http://www.javawa.nl/gmtk.html#faq kun je info en mogelijke oplossingen vinden over/voor dat probleem.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor Mathieu1 » 9 jun 2012 18:34

Dank voor je snelle reaktie, de mogelijke oplossingen op de site hebben bij mij helaas niet gewerkt. Heb je misschien nog andere suggesties..?
Groet,
Mathieu
Mathieu1
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 12 jun 2011 20:11

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor JaVaWa » 9 jun 2012 18:49

Misschien dat je virusscanner e.e.a. blokkeert, maar anders zou ik het ook niet weten...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor Mathieu1 » 14 jun 2012 18:03

Opgelost;
-rechtermuisklik op gmtk desktop icoon
-properties
-tab compatibility
-run this program in compatibility mode for "windows xp (service pack 3)", aanvinken

Loopt als een zonnetje.

Groet, Mathieu
Mathieu1
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 12 jun 2011 20:11

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor JaVaWa » 14 jun 2012 22:00

Ah, mooi. Die zal ik opnemen in de FAQ.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor european » 8 dec 2012 15:29

Bij het overzetten van de motor kaarten geeft GMTK in het begin aan (GMTK reageert niet) daarna gaat het goed.
Als ik de kaarten dan op een andere pc installeer geeft GMTK een fout melding van: Er is een probleem geconstateerd bij een of meerdere kaarten. Kijk onder info om wat voor probleem het gaat. Kijk ik onder info, staat er : een ofmeerderen kaartsegmenten onrbreekt.
Ik zie dan een hele rij in het rood waar dat bij staat.
Heb GMTK ook al een keer opnieuw geinstalleerd.
Zie ook dat de kaarten in het rood zijn weergegeven.
onroute motorkaart 1.03b 66,84 MiB
onroute motorkaart FR-IT 1.01 104,48 MiB
onroute motorkaart SP-PT 1.01 36,21 MiB
Wat kan dat zijn.

Henk
To V or not to V that is the question
european
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: 17 feb 2008 12:44
Woonplaats: Amsterdam

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor Scheurneus » 8 dec 2012 15:55

En wat is de foutmelding die GMTK geeft bij deze rode kaarten? (dubbel klikken op kaart of 1x klik en i van info)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor european » 8 dec 2012 16:12

TDB fout: een of meer kaartsegmenten ontbreken uit het TDB bestand.
Daaronder zie ik dan een hele lijst in het rood.

Henk
To V or not to V that is the question
european
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: 17 feb 2008 12:44
Woonplaats: Amsterdam

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor HaWee » 8 dec 2012 16:35

Kennelijk is er iets fout gegaan bij het in eerste instantie backuppen/copiëren van de kaarten (dus vanaf de pc waarop het wel werkt) en is niet alles meegekomen vandaar die rode lijst.

Dus meest logisch is gewoon nogmaals op de eerste pc een backup doen naar usb stick of externe drive oid , eerst rustig wachten tot GMTK klaar is met inlezen etc voordat je commando's geeft .
Dan de drive/stick veilig verwijderen van de pc en dan koppelen aan de andere pc en de backup terugzetten naar de nieuwe pc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Beheer je kaarten met JaVaWa GMTK

Berichtdoor european » 8 dec 2012 16:51

Hawee ik heb dat al 4 keer gedaan en gewacht tot GMTK klaar was.
Wat ik dus zo raar vond is dat GMTK begint met : GMTK reageert niet en dat het daarna wel goed gaat bij het backuppen.

Henk
To V or not to V that is the question
european
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: 17 feb 2008 12:44
Woonplaats: Amsterdam

VorigeVolgende

Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten