Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nieuwe Topo Benelux Pro ?

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Nieuwe Topo Benelux Pro ?

Berichtdoor daantje » 11 jan 2018 17:46

Hallo,

Mss iemand al iets gehoord of we dit jaar een nieuwe Topo Benelux Pro kaart kunnen verwachten van Garmin? Of heb ik zelf iets gemist :oops:
Laatste Benelux kaart is van 2013, gegevens dus wrs van 2012...

gr Daantje
GPSmap60CSx
Avatar gebruiker
daantje
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 3 maart 2010 08:13

Re: Nieuwe Topo Benelux Pro ?

Berichtdoor keesm » 11 jan 2018 18:57

Ik heb niets gehoord en verwacht eerlijk gezegd ook niets.
Voorzover mijn overzicht compleet is zijn er in 2017 nog 4 nieuwe Topo Pro kaarten verschenen, zie ook https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=49&t=38966 (geen Benelux).

Voor de Benelux en de afzonderlijke landen zijn er vanuit osm zeer goede actuele alternatieven, met name openfietsmap.
Sinds de laatste maanden is daar zelfs DEM bijgekomen wat ook in de Topo Pro's van Garmin zit. Het enige wat nog gemist wordt is de ActiveRouting, ik vraag me zelfs af door hoeveel mensen dat gebruikt wordt (door mij zeer beperkt). In principe zijn al die routes ook afzonderlijk te vinden op internet (veelal als track). Met een beetje zelfredzaamheid kom je net zover via Basecamp en je gps met de juiste instellingen.

De markt voor Benelux is denk ik dermate klein voor Garmin dat ontwikkelkosten voor een nieuwe Topo Pro voor Benelux er wellicht niet uitgehaald worden. Daarnaast focust Garmin zich steeds meer en meer op de actievelingen (Fitness) via Vivo* en Forerunner en zo met alle gadgets van dien. Kijk maar op hun blog, met name wat nu op CES wordt gepresenteerd.
Misschien zit een Topo pro Light (ook gebaseerd op osm) er nog een keer in. Al heeftg die kaart tot nu toe een wat andere landen als doelgroep.
De outdoorgpssen met bijbehorende kaarten worden steeds minder interessant voor Garmin heb ik het idee en zullen wellicht uitgefaseerd gaan worden tot nog ene beperkt aantal modellen. Maar dat is mijn inschatting.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4806
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Nieuwe Topo Benelux Pro ?

Berichtdoor daantje » 12 jan 2018 11:48

Duidelijk Keesm, dacht ooit ns gehoord te hebben dat er na ca 4 jaar weer een update/nieuwe kaart komt met de laatste gegevens van de Topografische Dienst. Voor de ActiveRouting hoef ik deze ook zeer zeker niet hebben. OFM weer eens er op zetten.
Txs
GPSmap60CSx
Avatar gebruiker
daantje
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 3 maart 2010 08:13


Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast