Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Points of interest op kaart toevoegen

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Points of interest op kaart toevoegen

Berichtdoor tmessiaen » 23 apr 2018 10:47

Hallo,

Ter voorbereiding van een fietstocht met onze wielerclub, heb ik de af te leggen route reeds als GPX-bestand aangemaakt. Nu wil ik het traject eerst eens zelf affietsen en enkele nuttige plaatsen (oa. waar we middagpauze kunnen houden, waar we de groep even kunnen opsplitsen, etc.) aanduiden. Hoe kan ik dat concreet markeren ? Ik wil dus tijdens de verkenning dat punt aanduiden vanaf mijn toestel en het achteraf dus zichtbaar hebben op de kaart wanneer ik het GPX-bestand aan de groep distribueer. Indien het eerste niet kan, kan ik nog altijd het punt markeren op de kaart maar de plek zou wel duidelijk moeten aangegeven worden op het toestel van alle fietsers.
Ik werk met een Garmin Edge 1000. Dank voor de hulp !

Mvg,
Tom
tmessiaen
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 23 apr 2018 10:30

Re: Points of interest op kaart toevoegen

Berichtdoor HaWee » 23 apr 2018 11:15

Ik denk dat hier meerdere antwoorden/mogelijkheden zijn, maar ik ken de Edge niet (en die is anders dan de meeste andere toestellen) en het ligt er ook aan welke toestellen de andere fietsers hebben en hoe goed ze er mee over weg kunnen.

Ik neem aan dat je op je Edge onderweg het punt kunt markeren , ja dat kan zie blz 13 van je gebruiksaanwijzing
locatie.JPG
locatie.JPG (17.37 KiB) 734 keer bekeken

Ik weet niet of je bij de Edge met "nabijheid" kunt werken, dan geef je aan dat je een waarschuwing krijgt als je binnen x m van het punt komt (vergelijkbaar met bv flitscamera waarschuwingen voor auto's etc) als dat kan (moet wel zijn aangezet op elk toestel) dan kun je je gemaakte locatie in Basecamp oid van een nabijheidswaarschuwing voorzien.

Een andere mogelijkheid (maar afhankelijk van de vaardigheid van ofwel je meerijders ofwel je moet het voor iedereen doen) is met http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html een extra kaartje maken dat je ook aanzet in de gps. Dit kaartje bevat alleen de door jouw aangegeven punten.

En misschien komt er een Edge kenner langs die nog een betere methode weet of kan vertellen of deze methodes wel of niet mogelijk zijn.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20926
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Points of interest op kaart toevoegen

Berichtdoor BikePC » 23 apr 2018 22:23

Even geprobeerd op mijn Edge Touring en hoop dat dat voor de 1000 ook op gaat.
- Maken van een waypoint (markeren lokatie) doe je via de GPS-pagina zoals @HaWee hierboven aangeeft.
- Als je vervolgens de 1000 aansluit op je PC via USB en Basecamp opstart, dan worden de nieuwe waypoints (locaties) automatisch geimporteerd en zijn zichtbaar onder 'Unlisted Data' (sorry, ik gebruik de engelse versie van Basecamp). (Trouwens, nieuwe kaarten, tracks, routes, etc. worden ook automatisch geimporteerd).
- In Basecamp maak of bewerk je een track of route (al dan niet met de geimporteerde waypoints (locaties) als routepunten.
- Als dat klaar is, selecteer je de items die je wilt exporteren naar een gpx-bestand (dus waypoints, track of route) en kies 'Export Selected data', kies gpx-formaat en geef een naam. Je hebt nu een gpx-bestand dat je kan distribueren. Let op dat als je 'klanten' beschikken over verschillende types en/of fabrikaten gps-toestellen je het beste tracks (en GEEN routes!!) moet gebruiken om te voorkomen dat al die verschillende toestellen met verschillende instellingen, routeringsregels en kaarten er gegarandeerd verschillende te volgen routes op het toestel van zullen maken.

PS. Als je op een Edge afslagaanwijzingen wil hebben, dan maakt die van een track, maar ook van een route een interne 'Koers' om daarmee de afslagaanwijzingen te kunnen tonen (de dikke witte pijlen). Dit wordt gedaan aan de hand van de geselecteerde kaart en daarom is het essentieel dat alle Edge toestellen in je gezelschap dezelfde kaart bevatten. Als er ook outdoor-toestellen of niet-Garmins bij zijn, dan toch altijd tracks gebruiken. Mijn ervaring is dat je dan beter ook de afslagaanwijzingen UIT kunt zetten - je volgt dan gewoon de tracklijn die zichtbaar is op het scherm en dat doen de niet-Edge gebruikers dan ook.
Let op! Herberekenen altijd UIT zetten.
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1021
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer


Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast