Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

2610 of 276C?

Adviesvragen, voor als je vooral voor in de auto en/of op de motor een GPS zoekt

Berichtdoor Hans Vaessen » 18 okt 2004 09:07

Al met al:
De vergelijking van de schermen van de 2610 en de 276 levert dat het scherm van de 276 net wat fraaier is; m.n. qua resolutie.

In het praktijkgebruik is dit echter amper van invloed. Althans: afmeting en resolutie van het scherm zullen zelden het argument vormen op grond waarvan voor het ene of andere toestel gekozen wordt; andere aspecten zijn meer van invloed.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Nero » 24 dec 2004 22:19

Ik ben een paar dagen geleden in Notter geweest om mij voor te laten lichten over het systeem dat het beste aansluit bij mijn (motor)wensen. Had natuurlijk wel al het eea op hun site gelezen en dacht dan eigenlijk ook al te weten wat ik zou kopen: een Perfect Pilot 2610. Uiteindelijk is het deze ook geworden, maar de keuze was moeilijker dan ik had gedacht. Gelukkig heeft Ruud Schut rustig de tijd genomen om mij alle alternatieven te laten zien.

Ten eerste de Quest: grandioos leuk toestel, maar voor mij wat te klein voor op de motor (zowel display als knoppen). Hoewel, als hebbeding ernaast ....

Vervolgens de 2610: voldeed aan bijna al mijn wensen, behalve dat er geen accu kan worden ingebouwd (wel is een externe accu mogelijk). Het scherm viel mij echter wel wat tegen: zowel de resolutie als de gebruikte kleuren (ik was en ben nog steeds niet gek op de gele achtergrond en de paarse route).

Toen de 276C. Daar had ik eigenlijk nog niet naar gekeken en ik was dus zeer verrast door de mogelijkheden, het scherm, de ingebouwde accu.

Aangezien het toch tijd werd voor een broodje, maar even het dorp ingegaan en alle voor- en nadelen die ik zag maar eens op een rijtje gezet.

2610 Perfect Pilot met 1GB geheugen
Accu : neen
Schermresolutie : redelijk
Gebruikte kleuren : :evil: (ik weet het : is heel persoonlijk)
Tracklocks : 2000 (voldoende voor 200-400 km)
Memory : 1GB (2GB kost 100 euro extra)
Touch screen : JA
Cradle : JA
Bluetooth : mogelijk

276C met 256 Garmin geheugen
Accu : JA
Schermresolutie : GOED
Gebruikte kleuren : GOED
Tracklocks : 10.000
Memory : 256MB (extra 256MB kaartje kost 200 euro)
Touch screen : neen
Cradle : neen
Bluetooth : niet mogelijk

De prijzen van de genoemde uitvoeringen zijn vergelijkbaar, dus de beslissing moest op andere gronden genomen worden. Het grote en goedkope memory van de 2610 leek een groot voordeel, maar ook in 256MB blijk je lange routes door Europa te kunnen laden, dus voor mij niet doorslaggevend.
Uiteindelijk gaf voor mij het bedieningsgemak de doorslag: touchscreen voor in de auto (werkt inderdaad heel prettig) en voor op de motor grote knoppen aan de goede (linker)kant mbv de cradle. Maar de accu, de extra tracklocks en het in mijn ogen veel prettigere scherm van de 276C hebben de keuze heel moeilijk gemaakt!

Wellicht dat mijn ervaring anderen kan helpen bij hun keuze.

Groet, Lou.
Avatar gebruiker
Nero
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2004 22:31
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor yzf1kr » 24 dec 2004 22:48

Aardige verglijking, ik snap alleen de verglijking cradle/geen cradle niet echt.

De 276c heet in tegenstelling tot de 2610 geen cradle nodig om goed op de motor gebruikt te kunnen worden.

Daarnaast klopt de prijs voor de 256MB kaartjes ook niet, origineel van Garmin kosten ze 200 euro dat klopt, maar je stopt toch ook geen originele Garmin CF-kaart in je 2610? Compatible Datacard heb je in Notter al voor 150 Euro en als je even bij hun collega over de grens kijkt heb je ze al voor 119 Euro.

En Bluetooth oplossingen zijn er wel al, helaas nog niet zo kant en klaar als voor de 2610, maar ik hoop toch in de loop van dit voorjaar mijn 276c met bleutooth uitgerust te hebben.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 dec 2004 22:55

Ik denk dat Nero de 'twijfel' heel treffend heeft geformuleerd.

En inderdaad: de 276 heeft geen cradle nodig. Omgekeerd geldt echter wel dat de belangrijkste functie tijdens het rijden (in/uitzoomen) met de cradle makkelijker gaat dan op de 276. Niet alleen zitte de knoppen links; ze zijn groter en makkelijker 'op de tast' te vinden. Niet vreemd dit voordeel: de cradle werd immers speciaal voor de motorijder ontwikkeld.

En tsjaa.... die kleuren. Ook ik persoonlijk vind het 'plaatje' van de 276 een stuk meer naar mijn smaak. Wat europeser ook. Dat vieze geel kan alleen door amerikanen bedacht zijn ;)
Helaas echter: in tegenstelling tot vele andere rijders bevind ik me in de bevoorrechte positie met beide toestellen te mogen rijden. En dan blijkt het contrast tussen die lelijke kleurtjes en die vette lijnen in de praktijk toch weer beter te functioneren dan de estetisch sterkere kleustelling van de 276.
Ook ikzelf heb mezelf, toen de 2610 nog een stuk duurder was, dezelfde worsteling doorgemaakt. Tuurlijk: de uitkomst was van tevoren beinvloed doordat we de perfect cradle zelf ontwikkeld hebben...

Voor mijn persoonlijk gebruik heb ik niet zo'n behoefte aan de tracklog. Het ontbreken van een accu in de 2610 vond ik op het terras ECHT een gemis. Maar vooral het bedieningsgemak van het touchscreen gaf voor mij de doorslag naar de 2610. Even 'spelen' met de route; kijken wat het toestel er van maakt. Dan heb je je handschoen uit en gaat dat bijna even 'lekker' als met een papieren kaart. (en ondertussen is niet alleen de prijs van de 2610 sterk gedaald, maar is er ook een accu).

Al met al herken ik me helemaal in de 'gewetensnood' van Nero, maar herken ik de uitkomst.

Laat onverlet dat ook de 276C een fantastisch toestel is (met een schitterend scherm)...

Nero: veel plezier met de Perfect Pilot!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Nero » 2 jan 2005 01:08

Een paar postings hiervoor heb ik aangegeven op basis waarvan ik gekozen heb voor de Perfect Pilot 2610. Maar hoe bevalt ie mij in de praktijk?

Ik heb 'm nu een paar keer gebruikt in de auto. Mede door het touchscreen vind ik 'm erg makkelijk en prettig te bedienen. Ik plaats 'm trouwens vaak recht voor mij (dashboard is laag genoeg), waardoor je de display snel kan aflezen zonder je hoofd te hoeven draaien. Geluid, beeld, informatie, bedieningsgemak: het beviel mij gewoon heel goed!

Vandaag de PP2610 voor het eerst ook op de motor gebruikt en ik moet zeggen dat ik op basis van mijn (beperkte) ervaringen de eerste "P" volledig onderschrijf :D . Het geluid was op niveau 5 prima te horen, ondanks helmmuts en oordoppen, de display was goed te lezen (denk wel dat het bij de 2610 extra belangrijk is om 'm zo te plaatsen dat je recht op de display kijkt), ik kon alle toetsen goed bedienen. Wellicht doordat ik nog moet wennen aan het rijden met een navigatiesysteem, heb ik de zoom in/out toetsen heel vaak gebruikt en, weliswaar in veel mindere mate, de muis/cursorbediening. Ik was daarom erg blij met de cradle, aangezien je dan bij het bedienen van deze toetsen niet met je hand voor de display zit; daarnaast zitten ze ver genoeg uit elkaar om zonder problemen met winterhandschoenen te gebruiken.

Ik wens iedereen een heel goed 2005 en degenen die zich nog aan het oriënteren zijn voor een navigatiesysteem, veel succes met hun beslissing.

Groet, Lou.
Avatar gebruiker
Nero
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2004 22:31
Woonplaats: Amstelveen

SP2610 voor de AUTO de beste Keus!

Berichtdoor R107 Marc » 3 jan 2005 19:01

Ik heb de 2610 ruim een jaar geleden aangeschaft en geen seconde spijt van (alleen de prijs toen!!) maar ben zeer tevreden en doe hem NIET weg......

Kijk ook even hier waarom ik toen voor de SP 2610 gekozen heb!

http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=1127


Groeten,

Marc.
Mercedes Benz 450SL, Chevrolet Nubira en Suzuki Alto met SP 2610 met CNv9, / 2720 met versie lifetime update 2014.40. Waarom 'n SP2610 en SP2720 kijk hier: viewtopic.php?t=1127
Avatar gebruiker
R107 Marc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 138
Geregistreerd: 25 mei 2004 20:13
Woonplaats: Flevoland/Lelystad

Vorige

Keer terug naar In de auto en op de motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast