Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

blue tooth en gehoorbescherming

Adviesvragen, voor als je vooral voor in de auto en/of op de motor een GPS zoekt

blue tooth en gehoorbescherming

Berichtdoor jpst » 29 okt 2004 09:35

Motorrijders gebruiken gehoorbescherming om hun gehoor te beschermen tegen blijvende beschadiging. Op maat aangemeten oordopjes zijn ideaal. Ik gebruik ze al jaren. Deze houden het gebulder van de wind in je helm tegen, terwijl het geluid van claxons en spraak toch (gefilterd) doorgelaten wordt en er luchtdruk compensatie plaats vindt (belangrijk in bergstreken). Exinore kan deze op maat gemaakte oordopjes nu ook leveren met ingebouwde luidsprekertjes. Ideaal om muziek te luisteren en je GSM te gebruiken. Moeilijk verstaanbare helmsetjes kunnen tot het verleden behoren. Is er een mogelijkheid om deze toepassing van Exinore te koppelen aan een bluetooth apparaatje?. Dit zou dan de meest ultieme combinatie van gehoorbescherming zijn met het opvolgen van de gesproken aanwijzingen van je GPS. Ook rijder – duorijder lijkt me draadloos mogelijk. Het inbouwen in een helm van setjes hoeft dan ook niet meer.
Ik zie jullie gewaardeerde suggesties graag tegemoet. Zeker nu ik op het punt sta mijn Streetpilot III te gaan verruilen voor een 2610.

groet

JPST
jpst
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 29 okt 2004 08:20

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 okt 2004 10:07

Het zal zeker mogelijk zijn om in gehoorbescherming ingebouwde speakers te gebruiken; wel kan het zijn dat bedrading op de plug aangepast moet worden.

In algemene zin ervaren we overigens zelden problemen met de combinatie gehoorbescherming/speakers in de helm. Goede gehoorbescherming filtert op andere frequenties dan spraak en bovendien zitten de speakers direct op het oor.

Aangemeten bescherming lijkt ideaal, juist in combinatie met bluetooth zij ingebouwde speakers net iets handiger (zeker als je de bluetoothontvanger ook in de helm inbouwt).

Genoemde oplossing is vooral ideaal als er ook nog communicatie mogelijk moet zijn als de helm afgezet wordt (bij bijvoorbeeld gebruik door politie).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar In de auto en op de motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten