Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin 590 LM - wijzigende routes

Adviesvragen, voor als je vooral voor in de auto en/of op de motor een GPS zoekt

Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Gusta » 4 apr 2016 08:18

Hallo,

Ik heb een motorgps Garmin 590 LM. Ik word er GEK van.

Bijvoorbeeld: gisteren een route gemaakt van Bourscheid naar huis. Een route die ik kreeg van het reisagentschap. Volgens de computer en de GPS een route van 275 km. Toen ik deze route opende, werd het meteen 461 km. Ok. Beginnen rijden maar. Ik zou wel zien waar het mij bracht.

Na ongeveer 80 km wou ik gaan tanken. Tankstation gezocht in GPS en 'invoegen bestaande route' aangevinkt. Ik moest volgens de GPS op dat moment nog 374 km afleggen. Na het toevoegen, plots maar 209 km meer en ... i.p.v. mooie motorvriendelijke wegen plots over autosnelweg tot thuis.

Frustrerend! HEEL frustrerend.

Ook ben ik na het activeren van een andere route, daags voordien, de route gewoon verloren op de GPS.

Ik werk met MacBook en Basecamp.

Wie weet raad?

Johan
Gusta
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 apr 2016 08:11

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Erik » 4 apr 2016 08:25

Gusta schreef:Ik heb een motorgps Garmin 590 LM. Ik word er GEK van.
Wie weet raad?

ligt de Helpdesk niet meer voor de hand? Bijvoorbeeld klik hier
dit forumdeel is bedoeld voor "als je vooral voor in de auto en/of op de motor een GPS zoekt"
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2372
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Frank » 4 apr 2016 08:45

Er is inmiddels genoeg over geschreven, zoek maar in het forum deel wat specifiek over de Zumo serie gaat.
Twee tips:
- Zet in je toestel het automatisch herberekenen uit als je vooraf uitgezette routes wil rijden, dat is altijd een bron van "ellende".
- Gebruik een track als routebasis, in combinatie met niet herberekenen levert dit vrijwel altijd een route op die je perfect kunt rijden.

Kijk ook eens op YouTube naar de filmpjes van MrGPS. Er gaat er in ieder geval één over het afwijken van de route als je b.v. een tankstation moet opzoeken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1765
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Gusta » 4 apr 2016 10:05

Dank voor de reacties. Ik ben nieuw op dit forum, dus ik heb nu een naar Helpdesk gekeken. Interessant. Vooral het verhaal over tracks en routes. En herberekenen uitzetten...

Binnenkort ga ik naar Faroer eilanden. Heeft iemand tips i.v.m. interessante routes op de eilanden? Ik heb de OMS-kaart gedownload!
Gusta
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 apr 2016 08:11

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Erik » 4 apr 2016 11:10

Gusta schreef:Binnenkort ga ik naar Faroer eilanden. Heeft iemand tips i.v.m. interessante routes op de eilanden? Ik heb de OMS-kaart gedownload!
kijk hier eens.

De forumindeling is best nuttig. Zie het overzicht
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2372
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor RonalT » 5 apr 2016 12:40

Gusta schreef:Bijvoorbeeld: gisteren een route gemaakt van Bourscheid naar huis. Een route die ik kreeg van het reisagentschap


Johan, heb je nu zelf een route gemaakt of heb je iets van anderen gekregen. Daarin zit namelijk een verschil.
De ZUMO 590 reageert heel anders dan bv een 550 of een 660. Als dat reisagentschap een route heeft laten maken door iemand met 550 ervaring gaat het mis.

Als ik een route krijg importeer ik deze in Basecamp. Laat een track (spoor) maken en geef dit spoor een afwijkende kleur. Daarna laat ik de route herberekenen volgens de auto-instelling en controleer of de track en de route gelijk zijn. Eventuele afwijkingen corrigeren. Daarna nog een keer herberekenen met een door mijzelf gemaakte 'motor-kort' instelling en controleer weer of de track en route gelijk zijn. Eventueel weer corrigeren en dan gaat het eigenlijk altijd goed.

De route en track stuur ik naar mijn 590 en zet de track in beeld. Daarna de route starten.


En wat het laatste jaar gepromoot wordt is alleen de track importeren en de track IN HET TOESTEL laten omzetten naar een route. Herberekenen staat natuurlijk uit, rijden maar!


Maar voor mij als 550 gebruiker was het ook een behoorlijke overstap die ook enkele keren behoorlijk fout is gelopen. Dus probeer dit ruim voor je vakantie uit....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2710
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor JaVaWa » 5 apr 2016 13:18

Gusta schreef:Tankstation gezocht in GPS en 'invoegen bestaande route' aangevinkt.

Dit helpt ook niet echt om de route intact te laten... Het toestel zal na wijzigingen de route herberekenen met de actieve instellingen, en als die op "snelste route" staat zal het inderdaad een snelwegritje worden.
Het beste kun je in zo'n geval de route stoppen, naar het tankstation navigeren, terug naar de route en dan weer de route opnieuw activeren.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor jhaarsma » 5 apr 2016 14:00

Gusta schreef:Binnenkort ga ik naar Faroer eilanden. Ik heb de OMS-kaart gedownload!


Waarom een aparte OSM-kaart? Faroer Eilanden staat toch ook in City Navigator :roll:
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 335
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor JaVaWa » 5 apr 2016 14:11

Nee, toch niet...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor HaWee » 5 apr 2016 14:23

zo te zien staan ze er wel op maar qua detail niet meer dan de basismap
je kunt er ook niet op zoeken (wel zoeken maar niet vinden :wink: ) ik heb in GE de eilanden opgezocht, een coördinaat ergens in het midden gepakt en deze coördinaat opgezocht in CN2015.2 en dan flink ingezoomed en dan zie ik de eilanden.
De world routable basemap v3 toont zelfs meer details :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19959
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor JaVaWa » 5 apr 2016 14:25

De contouren staan inderdaad wel op de CN ja, maar dat is dan ook alles.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Garmin 590 LM - wijzigende routes

Berichtdoor Gusta » 5 apr 2016 19:17

Idd, geen details, dus een OSM downloaden was echt wel nodig. Een beetje gek want Faroer is wel degelijk onderdeel van Europa... De schapen daar moesten het weten dat ze geen Europeaanse dieren zijn ;-)

@RonalT: dank je voor je duiding. Ik ga zeker in de toekomst jouw werkwijze proberen volgen. Ondertussen heeft men mij via Waypoint gecontacteerd en blijkt de 'truc' via de track ook wel te werken!
Gusta
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 apr 2016 08:11


Keer terug naar In de auto en op de motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast