Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

MET PAARD EN RIJTUIG ENKEL IN DE BOSSEN

Ook steeds vaker ruiter-routes via GPS

Berichtdoor maikel » 25 jan 2007 22:47

Jacob, weet jij of je de topokaart samenkuntvoegen met de wegenkaart.
of moet je of de topo pakken of de wegenkaart?
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor Jacob_Bax » 25 jan 2007 22:51

Als je met de wegenkaart CityNavigator bedoelt dan kan dat gewoon samen met de topo in je gps gezet worden.
Je moet het wel allemaal tegelijk doen, dus niet eerst topo en dan cn, want dan staat er alleen cn op. Er even vanuitgaande dat je sd kaartje groot genoeg is.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6889
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor maikel » 25 jan 2007 22:56

Ja ik bedoel city navigator. Heb een 1 GB kaart genomen. speciaal daarvoor.
Kd8 want buiten het bos liggen natuurlijk straten, en die zullen niet op de topo aangegeven staan.
Ben blij te horen dat je ze samen kunt kombineren.
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor maikel » 29 jan 2007 21:42

Vandaag ontvangen. Er zit GEEN NL handleiding bij. K8 dat dit toch verplicht was. Maar goed. heb al email gestuurd.

De TOPO kaart belgie is nog in backorder.
Is dit nu verstandig om alvast de City Navigator te installeren en als de cd van TOPO binnenkomt die erop te zetten, of moet ik wachten totdat ze allebei erop kunnen.

Wat is trouwens de TRIP en Waypoint manager
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jan 2007 21:46

Ik weet niet waar je het toestel gekocht hebt; indien officiele NL/be import heb je in ieder geval recht op NL-handleiding.

Het komt echter voor dat ze tijdelijk niet voldoende op voorraad zijn. In dat geval kun je op http://www.garmin.nl/normal.php?id=363 de nodige gegevens (incl. serienummer) invullen en je krijgt 'm rechtstreeks toegestuurd zodra weer beschikbaar.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor maikel » 29 jan 2007 22:00

bij waypoint notter gekocht.
Nu heb ik City Navigator NT en TOPO. De topo belgie is nog niet binnen.
Jacob attendeert op het feit dat ik CN en TOPO samen erop moet zetten.

Komt het niet goed met installeren als ik nu de City Navigator op het toestel zet en over een aantal dage TOPO belgie erbij?

Wat bedoelt hij hier precies mee?

MVg
maikel
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jan 2007 22:17

Ik weet niet wie je bedoelt met Jacob ;), maar wat hij bedoeld zal hebben: zodra je nieuwe kaarten laadt worden de oude gewist; vandaar dat je beide sets tegeleijk moet laden als ze er allebei tegelijk op moeten staan. Je kunt dus niet topo 'erbij' zetten, maar moet ze dan samen opnieuw laden.

Maar je kunt best nu al de cn erop zetten; je zult het alleen na ontvangst van de topo opnieuw moeten doen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor maikel » 29 jan 2007 22:20

kan ik trouwens de sd card in mijn pc stoppen en daar de sofware opladen of moet dit met de bijgevoegde usb kabel?
Sorry, maar ik snap geen bal van engels.
Als ik dat had geweten.. Nu ben ik echt gesjaakt.
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jan 2007 22:24

maikel schreef:kan ik trouwens de sd card in mijn pc stoppen en daar de sofware opladen of moet dit met de bijgevoegde usb kabel?
Sorry, maar ik snap geen bal van engels.
Als ik dat had geweten.. Nu ben ik echt gesjaakt.


Kan zowel via cardreader als via het toestel..

En ik vrees dat ook mijn talenkennis me nu in de steek laat, want ik weet niet wat gesjaakt is c.q. hoe het voelt...

Heb wel zo'n vermoeden, en dan is het antwoord: niet te snel conclusies trekken; elk nieuw speeltje vraagt in het begin om wat gewenning..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor maikel » 29 jan 2007 22:27

hans, kan het geen probleem vormen nu: gewoon city navigator in mijn laptop stoppen en draaien en op de pc plaatsen.
Hoe zit het met die UNLOCK code waar ze het allemaal over hebben?
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Berichtdoor Jacob_Bax » 29 jan 2007 23:24

Hans Vaessen schreef:Ik weet niet wie je bedoelt met Jacob ;), maar wat hij bedoeld zal hebben: zodra je nieuwe kaarten laadt worden de oude gewist; vandaar dat je beide sets tegeleijk moet laden als ze er allebei tegelijk op moeten staan. Je kunt dus niet topo 'erbij' zetten, maar moet ze dan samen opnieuw laden.

Maar je kunt best nu al de cn erop zetten; je zult het alleen na ontvangst van de topo opnieuw moeten doen.


Daar bedoelt tie mij mee, :lol: en idd, dat bedoelde ik.

En wat die unlock codes betreft...ik heb geen idee meer hoe ik dat 8 maanden geleden gedaan heb, maar je krijgt aanwijzingen op het scherm van de PC tijdens het installeren en unlocken.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6889
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor maikel » 29 jan 2007 23:35

Ze hebben het ook op het forum, over een geel briefje om je mee te registreren, waar een "registration code"zou op staan.
Ik heb deze nergens bij zitten. Wel een unlock code bij de software, maar geen registration code. Dit om een account aan te maken bij Garmin.
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Re: MET PAARD EN RIJTUIG ENKEL IN DE BOSSEN

Berichtdoor Eelco » 30 jan 2007 07:18

maikel schreef:... hoop ik dat jullie willen helpen met mijn vragen

tuurlijk :D
amai, maar SCHREEUWEN schrikt lezers af :cry:
groeten, Eelco
BMW K75/2 met Garmin StreetPilot 2820 met LTU
Eelco
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 230
Geregistreerd: 16 aug 2004 10:42
Woonplaats: Bessemer

Berichtdoor Selly » 9 feb 2007 09:08

Misschien kan ik je vraag beantwoorden.
(delen van dit antwoord zijn hierboven al door anderen gegeven, maar tbv de opbouw en duidelijkheid van het verhaal enige herhalingen)


Allereerst hangt het van de gedetailleerdheid van Topo Belgie af of je er voor jouw doel wat aan hebt. (NB: m.i. kun je voor bospaden beter Topo gebruiken ipv City Navigator. Zorg in het menutje linksboven in Mapsource dat je Topo actief hebt).

Topo NL is gebaseerd op de gegevens van de Topografische Dienst Kadaster. Topo Belgie zal de gegevens van een vergelijkbare dienst hebben. De schaal van beide producten is dezelfde (1 : 50.000). Mijn ervaring tot zover met Topo NL is dat bospaden waar je met paard en wagen kunt rijden goed in Mapsource te vinden zijn. Ik denk dat dit al helemaal het geval zal zijn als je er (eerst) met een 4 x 4 overheen wilt (zonder off road te gaan :wink: ). Overigens is het probleem met paard en paard & wagen meestal niet de begaanbaarheid maar de feit of je er wel of niet in mag. In veel NL natuurgebieden zijn daar regels over. Bospaden kunnen perfect op de kaart staan, maar je mag er van de beheerder niet op en er hangt een dikke boom voor. Of er ligt een wildrooster. Geen idee of dat ook zo is in de omgeving van Turnhout...

Wat je zou kunnen doen is eerst achter de computer in Mapsource met de kaart van Topo Belgie actief een track uitzetten (geen route). Vervolgens deze track in de GPS laden en deze in de 4 x 4 gaan rijden. Hierbij zet je in de GPS de functie tracklog aan. Het toestel houdt dan bij welke track je gereden hebt. Als je tijdens de tocht op bepaalde punten aantekening wilt maken dan kun je op het toestel op de knop mark drukken. Er wordt dan een waypoint ingevoegd (vlaggetje met een nummer). Je kunt daar op het toestel iets bijzetten, maar sneller is om het nr. van het waypoint te noteren en daar op papier een aantekening bij te maken (bv. afsluiting, zware modder etc.).

Bij het einde van de tocht zet je de tracklog weer uit en sla de afgelegde track op. Thuis opladen naar de PC en als het goed is heb je dan een track die een bruikbaar uitgangspunt is voor een tocht met paard & wagen. Leuke extra's zijn dan nog om de track te exporteren naar Google Earth en evt. op te slaan als jpg (save image as). Dan krijg je dit soort plaatjes. Ook nuttig om definitieve track zoals weergegeven in Mapsource te printen. Mijn ervaring is dat het even duurt voor een passagier / kaartlezer overweg kan met een GPS dus het is dan wel handig dat er in het begin een papieren kaart bij is.

Mocht je later de prestaties van je paard willen meten dan kan dat ook heel goed. Tracklog aan laten staan bij de route die je rijdt. Opslaan op de PC. Dan track opvragen in het menu Beeld, Tabblad met gebruikersgegeven weergeven, op de route gaan staan, rechtermuisknop Track Eigenschappen en je wilt niet weten hoeveel gegevens je dan krijgt.

Om deze uitleg te kunnen volgen moet je wel wat handigheid met je toestel hebben. Komt vanzelf en toch die handleiding maar opvragen :wink: .

Veel succes!
60Cx + 2 PK
Avatar gebruiker
Selly
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 sep 2006 16:17

Berichtdoor maikel » 9 feb 2007 09:48

Bedankt voor je hulp. Hier heb ik nu iets aan.
Ik ga het direkt testen.
Heb het apparaat al meegenomen, en hij werkt inderdaad prima om de snelheden van het paard te meten.
Dit ivm de snelheden die maximaal gelopen mogen worden in de marathon.
Groetjes maikel
GPSMAP 60CSx, Forerunner CN 9, TOPO BELGIE + 2PK
Avatar gebruiker
maikel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 21 apr 2005 23:44
Woonplaats: oud-turnhout

Vorige

Keer terug naar Bij het paardrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast