Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route maken tijdens rijden

Ook steeds vaker ruiter-routes via GPS

Route maken tijdens rijden

Berichtdoor Angel » 9 sep 2010 17:23

Ok zoals in het voorstel topic vermeld heb ik dus een Garmin 62.
Nu ben ik testrondes met hem aan het lopen om zelf routes te gaan maken.
Er zijn nog niet zo heel veel ruiterroutes en nu hoop ik mijn zelf gereden routes online te kunnen zetten om die te delen met anderen en natuurlijk voor mezelf om ze nog eens te kunnen rijden.Dat is het plan.

Nu is mijn vraag hoe je nou zo'n track (zo heet zoiets meen ik) vastleggen?
Zoals ik het nu doe; ik kom aan bij de route,ik wis mijn tripcomputer (want die lijkt gewoon door te lopen ook al ben ik gestopt met de route) en ik ga lopen,eenmaal bij de auto zet ik de GPS weer uit en zo heb ik een route.
Ergens weet ik dat ik iets fout doe,maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen :roll:
Dus hoe zeg ik eigenlijk tegen mijn GPS; start NU of stop NU....want als ik eenmaal thuis te route op de PC probeer te zetten zie ik namelijk ook de lijn van huis naar het bos en terug...en die wil ik er wel helemaaal niet op hebben :( OK HELP! :lol:
Groetjes Angelique
Angel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 sep 2010 12:11
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor Angel » 9 sep 2010 19:55

Oke van werk naar huis de GPS aangezet.
Dit maal met de knopjes lopen klungelen en nu zo gedaan;
Find>Sporen>Huidig Spoor
En zo de bovende route gereden,de met roze stipjes is de goede.
Maar nu bij het uploaden staan ook die andere twee grijze lijnen er opeens.
Die heb ik dus helemaal niet gereden,kan ook niet want die lopen dwars over de huizen heen.
Snapt iemand wat hier fout is gegaan?

Afbeelding
Groetjes Angelique
Angel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 sep 2010 12:11
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor ++ Lex ++ » 9 sep 2010 20:21

Klopt het dat je aan het ene eind van de rechte lijnen woont en aan het andere eind werkt?

Daarvan uitgaande is de vermoedelijke verklaring dat je ook heen en weer gegaan bent met het toestel uitgezet, maar wel ter plekke het toestel aangehad hebt. Daar zijn dan minitracklogs geschreven.

Tussen die minitracklogs kunnen verbindingslijnen ontstaan. Sommige toestellen verbinden de tracklog van voor het uitzetten met die van erna, andere doen dat niet; wat jouw toestel doet weet ik niet, maar ik vermoed het eerste.
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 9 sep 2010 23:06, in totaal 1 keer bewerkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Angel » 9 sep 2010 22:02

Ah ja dat klopt; onderaan werk ik en bovenaan is thuis.
Ik heb hem inderdaad op werk laten zien en thuis ook meerdere malen aangehad,dat zou het dan kunnen zijn.
Maar hoe wis ik dan vorige tracks,zodat ik weet dat hij met een schone lei begint?
Groetjes Angelique
Angel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 sep 2010 12:11
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor HaWee » 9 sep 2010 22:25

je kunt het gratis Basecamp installeren van Garmin, zeer geschikt om met je 62 te communiceren. Je kunt ook de ingebouwde kaart van de gps bekijken op je pc terwijl de gps aan de pc hangt en je kunt je tracks importeren en editen (dus de overbodige stukjes weghalen) http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4435
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Scheurneus » 9 sep 2010 22:26

uitgaande van BaseCamp (voor Windows)

dan heb je een gummetje om trackpunten te wissen.

Of dubbelklikken op de track en op trackpunten klikken en met multi selecties (ctrl-klik of klik en dan shirt-klik) meerder punten aanklikken en via del toets of X knop verwijderen.


Met BaseCamp for Mac werkt dit laatste, geen gummetje als gereedschap.


En je kunt ene profiel UIT maken waarin je trackopname uit hebt gezet. En dan als je begint je juiste profiel kiezen, ben je klaar (einde route) weer UIT profiel kiezen.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Angel » 9 sep 2010 23:32

Ik heb basecamp en het klikken op de route had ik al geprobeerd,maar had het idee dat ik dan teveel weg haalde.
Heb de tip van de gum uitgeprobeerd en dat bevalt me wel,thanks! :)
Groetjes Angelique
Angel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 sep 2010 12:11
Woonplaats: Zwolle

Allemaal tracks!

Berichtdoor marina » 11 okt 2010 15:35

Ook ik als beginnend GPS-ser (Garmin Vista) liep daar tegenaan. Dat apparaat pakt elke stap die je zet. Gevolg, een heel 'spinneweb' rond mijn huis en zelfs een track uit Amerika (waar het ding blijkbaar geboren is) naar Nederland!

Ik heb het zo opgelost. In het schermpje van de tracks staat bovenin O aan of O uit. Hij stond standaard aan. Nu heb ik hem uitgezet, en als ik echt een route ga rijden die onthouden moet worden, zet ik hem aan, en bij aankomst weer uit. Ik hoop dat hij dan zo slim is om alleen de routes te onthouden die ik wil.
marina
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 19 mei 2009 21:16
Woonplaats: ter apel


Keer terug naar Bij het paardrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast