Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPS voor tijdens het paardrijden

Ook steeds vaker ruiter-routes via GPS

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor HaWee » 30 okt 2015 16:04

iets meer info graag

wat bedoel je met "een uitbreiding van garmin" ?
als je bv een betaalde garmin kaart koopt op een sd kaartje dan kun je die niet kopiëren naar een ander sd kaartje omdat de kaart dan niet meer unlocked is . Hij werkt dan niet meer in de gps.

heb je een osm kaart op sd gekocht (voor het gemak ipv zelf downloaden) dan werkt die wel op een ander sd kaartje maar het zou kunnen zijn dat de kaart niet werkt in Basecamp (maar dat deed hij dan al eerder niet op het 8GB kaartje) in dat geval kun je dat verhelpen met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html functie "zichtbaar maken in Basecamp"

dus wat heb je waar gekocht, wat werkt wel en wat werkt niet en hoe ga je te werk om het te proberen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 16:22

wacht!
Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 16:24

Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 16:26

ik heb m bij waypoint moordrecht gekocht, incl het 16gb kaartje om hem op te kopiëren, wat kon volgens de medewerker.
Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor HaWee » 30 okt 2015 16:31

ik weet het niet zeker, iemand van Waypoint moet het wel kunnen vertellen, maar het zou kunnen dat deze info ook gekoppeld is aan de sd kaart. Simpelste is om de originele sd in de gps te stoppen en te kijken of je dan meer/beter zaken ziet dan met de 16GB. Maar als je hebt gekocht met de opmerking overzetten naar 16GB kan dan zal dat wel kloppen.

Wat ook kan zijn is dat het wel werkt in de gps maar niet in Basecamp. Dat kan ik me wel voorstellen. Basecamp kan een kaart gebruiken die op sd staat maar Basecamp kan maar één kaart tegelijk gebruiken terwijl jouw gps wel meerdere kaarten tegelijk kan gebruiken: Basiskaart voor de grote lijnen info, detailkaart voor straten en routering, adreskaart voor adreszoeken, hoogtelijnenkaart voor hoogte info dit kan allemaal tegelijk werken op je gps maar niet in Basecamp
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 16:36

dan zou ik ook op adres moeten kunnen zoeken, maar dat gaat niet....
Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor HaWee » 30 okt 2015 16:41

nogmaals: details :wink:

waar kun je niet op adres zoeken? in de gps zou het moeten werken: zeker met het originele kaartje, waarschijnlijk ook met het 16GB kaartje
in Basecamp weet ik het niet, zoals gezegd, het zou me niks verwonderen als het niet werkt. Is je in Moordrecht expliciet verteld dat het werkt in Basecamp?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 17:05

nee, dat is niet expliciet gezegd.
als ik naar de instellingen ga op de gps, en dan naar Kaart, selecteer kaart, dan staan er 3 kaarten in:
Worldwide DEM Basemap,NR
garmin TopoActive West Europe
Digital Globe

Zou hij hier dan niet tussen moeten staan? Of denk ik verkeerd
Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor HaWee » 30 okt 2015 17:19

ik vrees het laatste :wink:

als je leest op de site die je opgaf dan staat er : " Dit geheugenkaartje stop je in het toestel en je beschikt over een aparte adreszoekkaart. Het is verder niet nodig om deze te activeren" als je hem niet apart kun kiezen in je gps dan zal hij vast niet zichtbaar zijn als kaart in Basecamp
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Wivina » 30 okt 2015 17:26

aha!
Dus ik kan eigenlijk niet controleren of ie er in zit :roll:
Wivina
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 11 sep 2015 11:55

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor HaWee » 30 okt 2015 17:35

jawel, in je gps start zoeken naar adres. Als dat goed werkt met het sd kaartje erin en niet zonder het sd kaartje dan is het sd kaartje goed.

andere zaken zijn het fietsknopennetwerk als groene lijnen en de hoogtelijnen (maar dan wel even in Limburg of zo kijken en niet op het vlakke land)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor JaVaWa » 30 okt 2015 18:14

De kaarten (het zijn er meerdere) kunnen naar een andere SD gekopieerd worden, ze zijn niet gekoppeld. Ook dienen ze zichtbaar te zijn in het kaartmenu van het toestel, anders is er iets niet goed gegaan. Je hoeft ze niet te activeren omdat dat bij een nieuwe kaart altijd vanzelf gaat; daarnaast is het voor de adreszoekfunctie niet nodig dat een kaart "aan" staat in het kaartmenu.

De meerwaarde zit 'm in de combinatie van de verschillende kaarten (samen met de TopoActive). Het toestel kan meerdere kaarten tegelijk gebruiken, maar BaseCamp niet. Vandaar dat ze niet zichtbaar zijn gemaakt voor BaseCamp.

Controleer het toestel eens met JDM (zie link HaWee), en laat het een online rapport genereren waarvan je de link hier kunt plaatsen. Aan de hand van het rapport valt waarschijnlijk wel te zeggen wat er mis is gegaan en wat er aan gedaan moet worden.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Hans Vaessen » 30 okt 2015 20:29

Voor mijn begrip: is het niet zo dat het hetzelfde resultaat bereikt als je in plaats van de topo active de OFM gebruikt??
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor JaVaWa » 30 okt 2015 20:52

Klopt, zij het dat het met de OFM wat bewerkelijker is om heel EU op je toestel/SD-kaart te krijgen. De OnRoute TopoActive uitbreiding is net als de OFM en de TopoActive zelf gemaakt met OSM data (behalve dan het fietsroutenetwerk en de knooppunten; die zijn natuurlijk van Jan Kelders hand)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS voor tijdens het paardrijden

Berichtdoor Jeroen D. » 31 okt 2015 10:36

Wivina schreef:als ik naar de instellingen ga op de gps, en dan naar Kaart, selecteer kaart, dan staan er 3 kaarten in:
Worldwide DEM Basemap,NR
garmin TopoActive West Europe
Digital Globe
Zou hij hier dan niet tussen moeten staan? Of denk ik verkeerd


JaVaWa schreef:Controleer het toestel eens met JDM (zie link HaWee), en laat het een online rapport genereren waarvan je de link hier kunt plaatsen. Aan de hand van het rapport valt waarschijnlijk wel te zeggen wat er mis is gegaan en wat er aan gedaan moet worden.


Hij zou daar tussen moeten staan inderdaad. Als ik een gok mag doen, je hebt de kaarten verplaatst van de 8Gb naar de 16GB; heb je op de 16GB kaart ook netjes een map "garmin" aangemaakt en daar de kaartbestanden ingezet?

Plaats, zoals JaVaWa aangeeft, even een rapport van JDM, daar zou het in te zien moeten zijn.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1186
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

VorigeVolgende

Keer terug naar Bij het paardrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast