Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

KNHS start met GPS-ruiterroutes

Ook steeds vaker ruiter-routes via GPS

Berichtdoor YQuist » 6 nov 2006 12:47

Henny H schreef:http://www.goedhard.nl/shop/N_frame.html?http://www.goedhard.nl/shop/N_art_193.html

op deze site zie je de ombouwset,wie kan mij zeggen of alle garmin gps/hartslagmeters dezelfde frequentie hebben,en ik deze dus voor mijn forerunner 305 en mijn paard kan gaan gebruiken?


De ombouwkit is enkel om de electroden te verlengen. De zender blijft dus die van de Garmin.
Voor verdere details: http://www.vmaxept.com/Tran-lead-adapt-kit.htm
Ik heb zelf gisteren de "De luxe" kit op mijn heartbelt gebouwd en het werkt super!
YQuist
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 6 nov 2006 12:41
Woonplaats: Gouda

Re: KNHS start met GPS-ruiterroutes

Berichtdoor Glimworm » 10 nov 2006 17:02

Ten eerste: Hallo allemaal.
www.gps.nl schreef:De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie is gestart met het digitaliseren van ruiterroutes. En daarbij zullen de routes dan ook in gps-formaat aangeboden worden. ...

Ten tweede: dat vindt ik een heele goede! Ga er meteen naar kijken.
Westernriding & trektochten is het leukst.

Ik ben verslaafd aan kaarten, dus heb ik ook en GPS.
Avatar gebruiker
Glimworm
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 10 nov 2006 16:41

Berichtdoor elles » 17 jan 2007 22:21

de forerunner 305 is nu toch ook te koop met een band voor paarden? iemand ervaring mee? Ik overweeg om mijn vmax hartslagmeter de deur uit te doen. ik wil nl erg graag een gps en heb al vernomen dat de forerunner 205/305 het best geschikt is. Nu alleen nog de vraag of ik mijn vmax vervang en voor de 305serie ga, ik hou nl niet van zelf knutselen... dit gaat meestal fout :(
elles
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 jan 2007 21:12

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 jan 2007 21:18

Ik sluit niet uit dat ik iets gemist heb, maar meen dat garmin die niet levert. Zie de suggestie van Quist hierboven!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor jkelder » 23 jan 2007 23:09

Hans Vaessen schreef:Ik sluit niet uit dat ik iets gemist heb, maar meen dat garmin die niet levert.

Moet ook een beetje gelezen worden i.c.m. topic: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=11988
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3015
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Berichtdoor elles » 24 jan 2007 07:45

er zijn ombouwkits te bestellen. op www.vmaxept.com of ruitersport goedhard (alleen zijn ze daar 120 euro) de humane band ombouwen kan wel maar als je een paard hebt wat gevoelig is voor drukplekken lijkt het mij niet verstandig.
elles
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 jan 2007 21:12

GPS cursus ?

Berichtdoor Hoeve Ansalo » 3 jun 2008 19:36

In stukken van Drenthe en Groningen liggen nu GPS routes die je te paard kunt rijden. O.a. de routes in Westerwolde (Oost Groningen). Kijk voor meer info op www.sprongoverhetveen.nl

De KNHS gaat nu een cursus organiseren om te leren rijden met GPS te paard. Ik begrijp uit dit forum, dat eigenlijk zo'n cursus helemaal niet nodig is, mits je een beetje handig bent, de handleiding goed leest en vooral veel oefent. Klopt dit, of is zo'n cursus nu juist wel handig?


De cursus neemt een dag in beslag en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. In het theoretische gedeelte wordt uitgelegd hoe het GPS apparaat werkt en welke functionaliteiten je
kunt gebruiken. Daarna ga je ‘droog’ oefenen, zonder paard. Zodra je het GPS apparaat onder de knie hebt, ga je te paard of per rijtuig een route rijden in een vooraf in GPS ingetekend gebied
met verschillende checkpoints.

Tijdens de cursus GPS leer je:
- De basisvaardigheden met kaart en kompas
- Hoe om te gaan met het systeem en het apparaat
- Hoe je je GPS kunt programmeren en hoe je waypoints en route kunt invoeren
- Hoe je de ingevoerde route kunt rijden met paard of rijtuig
De cursus kost € 65,00 inclusief GPS apparaat exclusief stalling.
Voor de huur van een GPS apparaat berekent de KNHS € 25,00 per dag.

Graag hoor ik van jullie 'ervaringsdeskundigen' of dit een nuttige cursus is, of dat ik gewoon de forerunner 205/305 kan aanschaffen en gelijk zelf aan de slag kan.
Trektochten te paard in Westerwolde: NatuurllijkAvontuurlijk
Hoeve Ansalo
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 17 mei 2008 17:28
Woonplaats: Ter Apel

Berichtdoor Glimworm » 3 jun 2008 22:18

Ik heb zelfs ondertussen een 60CSx. Eerder had ik een etrex Legend (kijk maar mijn avatar). Ben overgestapt naar de 60CSx vanwegen de betere satellietontvangst. Ik vind het perfect met paardrijden, fietsen, skien, wandelen, ... Het maakt i.p. niks uit waarvoor je je GPS wilt gebruiken. Heb hem zelfs meegehad met de auto om wat overnachtingspunten voor een trektocht van tevoren vast te leggen.
Toen ik begon met mijn etrex Legend heb ik het maar zo zonder kursus of aanlijding van een prof gedaan. Ben wel een beetje techniek en heb al vaak fietstochten over meerdere weken gedaan en ik heb de route bepalt (en we zijn altijd aangekomen waar we naar toe wouden!). Voor mij was het goed te doen zonder. Heb hem bijna altijd op paard mee (behalve bij een uitstaprondje naar het trainen in de bak).
Als ik eergens naar toe ga in onbekant terrein ga ik wel van tevoren thuis op mijn laptop wat waypoints zetten, misschien ook een route of een track. Dan upload ik alles op mijn 60CSx een ook de kaarten die erbij gehoren (de forenrunner is zonder cartografie, dus je hoeft/kunt geen kaarten erop te zetten). Zoms rij ik dan naar de track zoms ook niet. Maar wat ik altijd doe is laten opbergen waar ik ben gewezd. Kan ik dan thuis op mijn laptop makkelijker kijken en/of naarbewerken b.v. voor Google Earth of voor een volgende rit.
Zeker is een kursus best wel interessant. Ik had ook eigentlijk een gratiskursus erbij gekregen als ik mijn eerste GPS kocht. Maar dat was in München. Iets te ver weg van de Nederlandse grens voor 2 avondjes. En je hoeft natuurlijk ook niet een kursus speziaal voor GPS op paard te volgen wat dat maakt niks uit waarvoor je hem gebruikt. Ik zou, als ik jouw was, naar een goede GPS handelaar gaan (die er ook echt goed wat van kent en verschillende apparaten er heeft liggen) en laat hem de toestellen een functies uitleggen en wat je misschien nog nodig hebt ervoor (b.v. kaartmaterial als je eentje koopt net dan die van mij). Hij kan dan ook advis geeven wat voor een toestel misschien voor jouw wensen nog beter past. Een als je wat hebt gevonden ga het GPS dan ook bij hem kopen. Want als deze mensen niks verkopen en verdienen kunnen ze natuurlijk ook niet bestaan en heb je geen mensen meer die iets kunnen uitleggen. Ik heb het toen ook zo gedaan bij mijn eerste GPS een ook bij mijn tweede. En ben er heel blij mee.
Trouwens: dit is mijn GPS op paard:
Afbeelding
Westernriding & trektochten is het leukst.

Ik ben verslaafd aan kaarten, dus heb ik ook en GPS.
Avatar gebruiker
Glimworm
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 10 nov 2006 16:41

Re: GPS cursus ?

Berichtdoor Selly » 6 jun 2008 18:21

Dat is leuk dat de KNHS zo actief is met uitzetten van de routes en ook die cursus is op zich een goed idee. Het programma ziet er prima uit en ik vind de prijs redelijk.

Hoeve Ansalo schreef:Graag hoor ik van jullie 'ervaringsdeskundigen' of dit een nuttige cursus is, of dat ik gewoon de forerunner 205/305 kan aanschaffen en gelijk zelf aan de slag kan.


Of zo'n programma veel toegevoegde waarde heeft is, hangt van je eigen achtergrond af. Mijn ervaring is dat het met wat handigheid op de PC, beetje gebruiksaanwijzingen lezen en heel gericht dit forum gebruiken uitstekend te doen is om er zelf uit te komen. Maar is een GPS helemaal nieuw voor je en ben je niet zo thuis op de PC en op internet, dan kan zo'n cursus heel nuttig zijn. Wel is het dan de vraag of het cursus-GPSapparaat hetzelfde is als hetgene dat jij wilt aanschaffen. Want dan is alles nét even anders. Zelf weet ik met ogen dicht de weg op mijn 60 Cx. Ik zou even vrienden helpen die ik dit model had geadviseerd. Komen zij met een nét ander type thuis, met allemaal nét andere functies en menu'tjes. Wat een verloren tijd om eerst zelf uit te zoeken hoe het zat alleen om het te kunnen uitleggen. Dus als je al de Forerunner in je hoofd hebt, misschien even vragen waar de KNHS mee lest. Als dat een ander toestel is dan neemt de waarde van de cursus wel iets af. Maar er zijn nog algemene dingen die nuttig blijven. Succes!

@ Glimworm. Handig, zoals de GPS aan je zadel zit! Wel een hoesje nodig zo te zien.

Dit is onze 60 CX op de kar in een RAM mount:

Afbeelding
60Cx + 2 PK
Avatar gebruiker
Selly
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 sep 2006 16:17

Berichtdoor Hoeve Ansalo » 18 jun 2008 12:27

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik ging eigenlijk voor de forerunner omdat deze zo makkelijk aan je pols zit. Is het niet lastig, als de 60 CX aan je zadel vast zit? Lijkt mij namelijk moeilijker om dit te bedienen en op te kijken, dan iets wat om je pols zit.

Kunnen jullie me uitleggen waarom je voor de 60 CX gaat? Wat heeft deze voor voordelen t.o.v. de Forerunner? Op een andere topic wordt namelijk heel lovend over de Forerunner gesproken, tijdens Endurance, vandaar.

Groeten, Anet
Trektochten te paard in Westerwolde: NatuurllijkAvontuurlijk
Hoeve Ansalo
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 17 mei 2008 17:28
Woonplaats: Ter Apel

Vorige

Keer terug naar Bij het paardrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast