Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

De toestellen voor fitness en sport

Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 13 feb 2018 22:12

Vandaag mijn 2e rit met mijn spiksplinternieuwe Edge1000 gereden. De eerste was een MTB-rit in dat profiel en vandaag met de Racefiets in en wegfietsprofiel.

Op een gegeven moment na ongeveer 1,5 uur zag ik dat ineens de afstand niet meer opliep, de rijtijd stond stil en de snelheid en cadans werden niet meer aangegeven. ook de hartslag bleef stil staan. kortom hij leek vast te zitten. van alles geprobeerd, maar niet hielp, kon ook geen andere schermen bekijken. na een poosje de aan-uitknop te hebben ingedrukt toch maar doorgefietst, want wachten op wat niet komen ging, leek mij ook geen goede optie. Na een paar honderd meter zag ik dat het scherm ineens uit viel. Het leek er dus op dat tijdens het rijden de timer ineens gestopt was en dat de Edge toen na de verstreken tijd uit ging.
Toen ik hem weer aanzette werkte alles weer normaal. Later in de rit viel hij nog één keer stil, maar toen kon ik de timer weer aan de gang krijgen en ging hij gewoon door.

Iemand dit dit probleem herkent? en zo ja, ook nog weet wat de oorzaak / remedie zou kunnen zijn?
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ankeric » 13 feb 2018 22:23

Omdat ik soms zelf ook doodmoe wordt van mijn eigen cynische toon ga ik niet speculeren.
En ook niets zeggen over nieuwe toestellen van Garmin vóór de 3e firmware update.

Dus: terug naar Waypoint!

Zelf heb ik al 3 toestellen mogen omruilen. Waarvan maar één omruilactie terecht was, achteraf gezien. Maar ook dat kan Waypoint - meestal - prima beoordelen.
Waypoint kan je ook adviseren om een reset uit te voeren. Maar ook dan geldt: zij moeten dit wel weten, want als dat niet helpt... gaat Waypoint tot het uiterste om een probleem wél op te lossen. Mijn ervaring.

Lees trouwens ook even wat @Sandervp vanavond schreef.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 13 feb 2018 22:29

en hoe vind ik die @Sandervp ?


ps, ik mag toch aannemen dat er voor de Edge1000 toch al wel wat firmwareupdates zijn geweest, toch?

Ik wilde eerst nog een paar ritte maken voordat ik me meld bij Waypoint, misschien was het een oprisping bij de eerste rit. ;-)
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor HaWee » 13 feb 2018 22:41

ATBgids schreef:en hoe vind ik die @Sandervp ?


in het algemeen: Klik hier boven in de balk op Zoeken , plak Sandervp in het autor veld , zoek

maar aangezien het een bericht van vandaag is: kijk even een paar regels naar beneden in het Edge forum
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20428
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ankeric » 13 feb 2018 22:51

Oprispingen zijn normaal. Maar nog nooit 2x op één dag gezien.
Een uitzondering: Etrex 30 met Firmware 2.90.
Geen probleem in 2.80 en na de update naar 3.00 ook niet meer.
Versie 2.90 leek op jouw oprispingen.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 13 feb 2018 23:06

Ik heb Softwareversie 14.60, GPS-versie 5.08.11 en TSC Versie (wat dat ook zijn mag) 131.02.02
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ankeric » 13 feb 2018 23:15

Dat zegt mij niets.
Durf te beweren: dat zegt vrijwel niemand hier iets.
Tenzij iemand controleert of dit de laatste versie is.
Maar Waypoint weet het allemaal...
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor Jeroen D. » 14 feb 2018 10:43

Zo te zien is je firmware up-to-date.
Als ik het goed lees gebruik je een snelheidssensor. In het verleden één keer zoiets meegemaakt. Na veel proberen zijn we er achter gekomen (samen met de klant) dat als de snelheidssensor niet gekoppeld was het probleem niet optrad.
Dus mocht het nog eens voorkomen, dan eens een rit proberen zonder de snelheidssensor.

Uiteindelijk was het vernieuwenvan de batterij in de snelheidssensor de oplossing bij die andere klant.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1190
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 14 feb 2018 12:30

Ik gebruik idd een snelheidssensor van Trek, ingebouwd in de liggende achtervork (ant+ compatible) en het was zowel voor deze nieuwe Edge als voor de fiets de eerste rit, dus ik vermoed dat het met die batterij wel snor zit.

Met de MTB waarbij ik de GSC10 van Garmin gebruik nog geen problemen geconstateerd.
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor Rush FZ1N » 14 feb 2018 14:55

Juist bij een nieuwe fiets kan de batterij wel de oorzaak zijn. Je weet niet hoelang deze er al in zit. Een nieuwe batterij kost niet veel, dus zeker als je met de mtb geen problemen hebt, is het de moeite waard het uit te proberen.
TomTom Rider 550 op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1050
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 14 feb 2018 15:00

Hm, dat lijkt me sterk want hij is rechtstreeks van Trek gekomen, was dus geen voorraadfiets, maar het is natuurlijk het proberen waard.
Hoewel in de schuur herkent hij hij de sensor meteen, hoeft niet eens te draaien aan pedaal en wiel.
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor Rush FZ1N » 14 feb 2018 15:12

ATBgids schreef:Hm, dat lijkt me sterk want hij is rechtstreeks van Trek gekomen, was dus geen voorraadfiets, maar het is natuurlijk het proberen waard.Hoewel in de schuur herkent hij hij de sensor meteen, hoeft niet eens te draaien aan pedaal en wiel.


Als hij hem in de schuur meteen oppikt zal het de batterij waarschijnlijk inderdaad niet zijn. Ik heb met mijn eerste ritten met mijn Edge 1030 ook “opstart” problemen gehad. De ene keer geen snelheid, de andere keer geen cadans. Heb alle aansluitingen opnieuw gedaan waarna alles werkte (en nu nog steeds, afkloppen)
Heb de volgende koppelingen; snelheid, cadans, Levo e-atb en de Garmin afstandsbediening.
TomTom Rider 550 op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1050
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor ATBgids » 14 feb 2018 15:47

Ik heb alleen een snelheid/cadans sensor van Trek in de vork en een hartslagband. Maar dat het iets met die sensor is klinkt wel plausibel, aangezien ik nu 2 ritten met mijn MTB gemaakt heb, in een ander activiteitenprofiel en op de MTB zit dus de eigen sensor van Garmin, die GSC10 en op de racefiets dus die Trek sensor en in de eerste rit daarmee waren de problemen.

ps, als je WIFI op de 1000 geactiveerd heeft dan moet hij toch automatisch je rit die opgeslagen is synchroniseren met Garmin Connect, zodra je binnen het bereik van de WIFI komt. ? Dat doet hij ook niet meer. (één keer wel gedaan overigens)
groeten uit Malden,

Dick Metselaar

Toeren doe je niet om ergens heen te gaan,
maar om onderweg te zijn.
met hulp van de Edge800 of met de auto en de Nuvi 765
Avatar gebruiker
ATBgids
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 830
Geregistreerd: 24 jul 2008 21:59
Woonplaats: Malden

Re: Edge1000 tijdens rit ineens op pauze

Berichtdoor Rush FZ1N » 14 feb 2018 16:48

ATBgids schreef:ps, als je WIFI op de 1000 geactiveerd heeft dan moet hij toch automatisch je rit die opgeslagen is synchroniseren met Garmin Connect, zodra je binnen het bereik van de WIFI komt. ? Dat doet hij ook niet meer. (één keer wel gedaan overigens)


Zou hij moeten doen. Ik heb echter al enkele malen na een update of alleen het wisselen van een profiel gemerkt dat soms instellngen zijn gewijzigd. Normaal kreeg ik de melding op de Edge en op mijn iPhone dat de rit geüpload was. Na de laatste updat zie ik die melding niet meer, maar is het wel gedaan. Daarom even de instellingen nazien.
TomTom Rider 550 op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1050
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven


Keer terug naar Forerunner en Edge

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast