Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

routes laden in EDGE 800

De toestellen voor fitness en sport

routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jurglimb » 6 nov 2011 13:33

Ik haal routes van www.mountainbike.be en Route4you.com

Er zijn verschillende manieren zoals bijvoorbeeld rechtstreeks via deze site de route laden intoestel, maar als ik de edge dan aanzet vind ik die route nergens terug.

Ik heb ook al geprobeerd in GPX te downloaden, ze te hernoemen in Mapsource en dan in mapsource verzenden naar toestel of SD kaart, doch de route vind ik nergens terug in de garmin edge.

Het enige wat werkt is de route in GPS in de folder Garmin/newfiles zetten, toestellen loskoppelen van de pc en dan staat de route bij "routes", doch ook hier zijn er problemen want als ik er een nieuwe route bijzet, zijn er sommige verdwenen en de SD kaart is nochtans groot genoeg.

Als ik bijvoorbeeld 18 routes in de folder garmin/newfiles zet vind ik er slechts 13 terug, ook loopt de edge800 soms vast als ik dan in het toestel een route ga kiezen.


Wat doe ik verkeerd, of kan iemand de juiste werkwijze, software enz eens verduidelijken ?


thx
jurglimb
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 6 nov 2011 13:28

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jurglimb » 6 nov 2011 13:53

heb ook gezien dat het kan met wingdb3 maar welke opties dien ik aan te vinken om routes naar de edge 800 SD kaart over te brengen ?

Ik zie daar massa's opties staan maar voor wat dient dat allemaal ?
jurglimb
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 6 nov 2011 13:28

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor Scheurneus » 6 nov 2011 14:07

Gebruik BaseCamp om de routes te laden.

Als je routes of tracks laad, zorg dan dat er per bestand 1 route of track in zit. (BaseCamp doet dat automatische voro je).
En noem de bestandsnamen route.gpx, route1.gpx, track.gpx, track1.gpx etc.

In BaseCamp een route selecteren en dan via Menu Bestand - Exporteren, selectie Edge 800.

Edge 800 is wat eigenwijs :) ;)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor Erik » 6 nov 2011 14:12

tip: gebruiksvragen en -antwoorden over de Edge worden uitgewisseld klik hier in de Helpdesk .
Daar komt je vraag dus beter tot zijn recht want dit forumdeel is bedoeld voor Wandelen, fietsen EN auto of motor ... Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is, wat veel minder wordt gelezen.
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2363
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jurglimb » 6 nov 2011 20:32

ik heb het nu via wingdb3 gedaan allee 18 routes ineens en dit werkt, alleen weet ik niet welke verwerkingsoptie ik moet kiezen in het programma wingdb3 om ze correct naar edge 800 te laden ??? iemand ?
jurglimb
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 6 nov 2011 13:28

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor Scheurneus » 6 nov 2011 20:49

optie 0 conversie
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor vaart » 1 dec 2012 22:01

Afgelopen zomer kwam ik tot ontdekking dat het downloaden van de GPS tracks niet geslaagd was.
Alleen de startpunten van de etappes bleken te zijn opgenomen in het bestand “locaties”

Nu bij de voorbereiding op de tweede etappe van de Hanzeroute: van Lübeck naar Berlijn, doet hetzelfde euvel zich voor.
De startplaatsen van de verschillende etappes zijn te vinden onder Waarheen / locaties
Echter in het bestand “koersen” staat niets dan alleen de 1e etappe

Kunt u mij aangeven wat ik verkeerd doe?

Tot nu toe als werkwijze gevolgd bij het laden van Garmin Edge 800:
1) openen www.hanzefietsroute.nl
2) kies de hanzefietsroute op GPS tracks
3) kies hanzefietsroute 2, download als GPS tracks
4) bestand openen
5) Kopier de file Hanzefietsroute 2 – 2013 origineel.gpx
6) Plak in Garmin Edge/New Files

Na het starten van de Garmin blijkt alleen in “locaties” de startpunten van de etappes te zijn opgenomen.
vaart
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 1 dec 2012 21:43

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor HaWee » 1 dec 2012 22:19

dit forumdeel is voor advies als je een gps wilt aanschaffen en nog niet weet welke het word.

Je vraag is beter op zijn plaats in de helpdesk , in dit geval toestellen , Edge
Als je daar gaat kijken vind je ook een draadje over WinGDB3 en de Edge.
viewtopic.php?f=54&t=26562
Download en installeer WinGDB3
lees het bestand in in WinGDB3
Zet een vinkje in Edge
Verstuur het bestand vanuit WinGDB3 naar de Edge

ik heb een zeer sterk vermoeden dat dat zal helpen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19713
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor Arjen. » 3 dec 2012 12:34

Het is verplaatst.

Verder raad ik je aan de bestanden te downloaden.
Open de gedownloade bestanden in Basecamp.
Zet dan de gegevens over vanuit Basecamp naar het toestel.

Op deze manier bouw je een stukje foutcontrole in en kan je in Basecamp controleren wat je gedownloaden hebt, of er daadwerkelijk routes gedownload zijn.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 844
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jarnoGPS » 4 dec 2012 17:12

de edge wat gpx'en een raar ding,

je kan maar 1 gpx tegelijk naar de edge sturen (via basecamp) dit is zo doordat de edge geen gpx leest maar een ander bestand, dat heeft er mee te maken dat de edge geen verschil maakt tussen route en track! als je het via basecamp doet converteerd die alles vanzelf en gaat het goed zoalang je er maar 1 doet en daarna de edge (veilig) verwijderd van je pc, opnieuw opstart, daarna weer uit zetten en kun je hem weer aan de pc hangen en verder gaan met de volgende.
ik weet het is klote maar het is nu eenmaal niet anders
en deze MOET op het interene geheugen worden geplaatst anders pakt die hem niet, op een sdkaart zetten is dus niet mogelijk
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor Scheurneus » 4 dec 2012 18:45

jarnoGPS schreef:dat heeft er mee te maken dat de edge geen verschil maakt tussen route en track!


Nee, is niet waar, het lijkt hetzelfde, maar is het niet. De Edge 800 weet wel degelijk het verschil tussen een route of track geladen via GPX of TCX.

Vind het verschil ;)


(iets met afslaginformatie van de koers die standaard aan of uit staat)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jarnoGPS » 6 dec 2012 09:12

Scheurneus schreef:
jarnoGPS schreef:dat heeft er mee te maken dat de edge geen verschil maakt tussen route en track!


Nee, is niet waar, het lijkt hetzelfde, maar is het niet. De Edge 800 weet wel degelijk het verschil tussen een route of track geladen via GPX of TCX.

Vind het verschil ;)


(iets met afslaginformatie van de koers die standaard aan of uit staat)


waarom kan ik tracks dan navigeren als of het een route is? en andersom!
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor ++ Lex ++ » 6 dec 2012 10:34

Heb je de hint in kleine letters wel gelezen? Daar staat dat er een verschilletje is, en dat kan alleen als het toestel het verschil tussen track en route ziet.

Dat de aanwijzingen grotendeels gelijksoortig zijn is een keuze die de ontwerpers gemaakt hebben. Waarom ze dat deden is onbekend.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor jarnoGPS » 6 dec 2012 14:17

mijn beeldscherm is niet grootgenoeg om kleine lettertjes te lezen, daarom doe ik daar niet aan
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: routes laden in EDGE 800

Berichtdoor ++ Lex ++ » 6 dec 2012 15:09

<Ctrl>+<+> doet wonderen; zonder dat kon ik het ook niet lezen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Volgende

Keer terug naar Forerunner en Edge

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten