Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Verwijderen locaties Edge 1000

De toestellen voor fitness en sport

Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 12 dec 2015 17:54

Het lukt mij maar niet de locaties uit de Edge 1000 te verwijderen. Ik verwijder het "locations.fit" bestand en het "device.fit" bestand. Ook heb ik al geprobeerd deze te verwijderen met BaseCamp. En dat dan weer in allerlei verschillende volgordes, maar niets werkt? Iedere keer staat het "locations.fit" bestand er weer terug?

Bedankt voor de uitleg weer...
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor BikePC » 13 dec 2015 16:57

Als je het bestand 'locations.fit' zelf verwijdert, dan maakt je Edge bij opnieuw starten direct weer een nieuw 'locations.fit' bestand aan. Alle opgeslagen locaties moeten dan wel verdwenen zijn, met uitzondering van de 3 hoofdkantoren van Garmin.
PS. Als je een Apple gebruikt om je Edge via USB aan te sluiten, dan moet je ook de 'prullenbak' (of hoe dat bij Apple dan ook heet) leeg maken. Of je moet het programma CleanEject van JaVaWa installeren dat dit netjes voor jou regelt.
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1003
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 13 dec 2015 22:34

BikePC schreef:Als je het bestand 'locations.fit' zelf verwijdert, dan maakt je Edge bij opnieuw starten direct weer een nieuw 'locations.fit' bestand aan. Alle opgeslagen locaties moeten dan wel verdwenen zijn, met uitzondering van de 3 hoofdkantoren van Garmin.
PS. Als je een Apple gebruikt om je Edge via USB aan te sluiten, dan moet je ook de 'prullenbak' (of hoe dat bij Apple dan ook heet) leeg maken. Of je moet het programma CleanEject van JaVaWa installeren dat dit netjes voor jou regelt.


Het is precies zo dat ik het doe, maar de bestanden (locaties) blijven er maar in staan. Ik werk met Windows.
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor BikePC » 13 dec 2015 22:37

Vreemd... heb er geen verklaring voor.
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1003
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Arjen. » 14 dec 2015 11:52

Zijn de opgeslagen locaties wel weg?
Zoals al aangegeven, het toestel maakt het bestand locations.fit standaard weer aan.

Wat probeer je te bereiken? Het verwijderen van het bestand is een middel om iets te bereiken, geen doel.
Met meer informatie is makkelijker een passend antwoord te geven.
En controleer of het probleem al opgelost is, of misschien het doel dus al bereikt is.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 14 dec 2015 20:20

Nu kijk ik toch wel goed he?

Ik vind de locaties altijd terug onder; "Waarheen" -> "Opgeslagen" -> "Locaties". In totaal zitten er 198 stuks in volgens BaseCamp. Maar een locatie bijzetten lukt niet, ondanks dat er 200 stuks in zouden moeten kunnen?
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor GPS Expert » 15 dec 2015 06:21

Correct.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3208
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 15 dec 2015 08:47

Nu heb ik duidelijk een bijzonder probleempje :)
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Arjen. » 15 dec 2015 09:39

Werk je op een Windows of Mac computer?
Als je een Mac gebruikt, zorg dan (zoals eerder gemeld) dat je na het verwijderen van het bestand en voordat je het toestel loskoppelt de prullenbak leegmaakt.
Verder is Javawa CleanEject aan te raden om het toestel los te koppelen. CleanEject vind je hier: http://www.javawa.nl/cleaneject.html

Als je de mogelijkheid hebt, probeer het bestand ook eens te verwijderen vanaf een andere computer.
En indien het toestel bij Waypoint gekocht is en het probleem blijft bestaan, kom eens langs met het toestel zodat wij het na kunnen kijken.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Frank » 15 dec 2015 11:28

Moet dat niet op het toestel zelf? Doet me denken aan de nieuwe Zumo's, enige manier om routes en waypoints te verwijderen is dit in het toestel zelf te doen. Met Basecamp gaat dat niet, en ook bij die toestellen worden bestanden vanzelf weer aangemaakt als je die via Windows Verkenner verwijdert.
Gelukkig is de firmware van de Zumo's zodanig aangepast dat je bij de optie "Verwijderen" een keurige aanvink lijst krijgt. Is dat bij de Edge 1000 misschien ook zo?

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om het toestel een factory reset te geven. Als je daarvoor in Basecamp een back-up hebt gemaakt van alle gegevens, kan je daarna de gegevens die je wil behouden terugzetten.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Arjen. » 15 dec 2015 12:06

Op het toestel kan je alleen punt voor punt wissen.
Het verwijderen van het bestand is normaal gesproken geen probleem, alleen in dit specifieke geval blijkbaar wel.

Als je een de opgeslagen locaties één voor één wilt wissen, ga dan naar de opslagen locaties, kies er één die je wilt wissen. Zodra je de kaart ziet, klik je boven in beeld op de naam van het punt, en dan onder in beeld op het potloodje. Kies dan de optie om het punt te wissen.
herhaal dit voor de verschillende punten.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 15 dec 2015 12:54

Om nog wat meer informatie te geven; ik werk met Windows 10.

Gisterenavond heb ik het nog meermaals geprobeerd, maar geen resultaat. Ik heb de bestanden locations.fit en device.fit verwijderd. Soms ook nog in BaseCamp verwijderd. Maar de locaties blijven er maar instaan, nadat de GPS opnieuw is opgestart. 198 stuks om precies te zijn. Ik kan natuurlijk een toestel-reset doen, maar daar zit ik niet direct op te wachten.
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Frank » 15 dec 2015 13:23

Waarom niet.... Als je een goede back-up maakt en alleen de gewenste zaken terug zet, is er toch niets aan de hand. MrGPS noemt dat zelfs een 'grote beurt' die ieder toestel eens per jaar goed zou kunnen gebruiken....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor Krivas » 15 dec 2015 16:23

Misschien is dat wel eens handig dan. Welke bestanden ga ik dan back-uppen? Vooral mijn gemaakte profielen wil ik graag behouden.

Al gevonden;
https://support.garmin.com/support/sear ... 0000000%7D
Krivas
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 18 apr 2005 11:31

Re: Verwijderen locaties Edge 1000

Berichtdoor BikePC » 15 dec 2015 16:41

Op de software pagina voor de Edge Touring staan instructies voor het maken van een backup: http://support.garmin.com/support/searc ... 0000000%7d
Bij de Edge 1000 zie ik die niet staan, maar mogelijk heb je hier toch iets aan. Voor de profielen neem ik aan dat er in de Garmin map op de 1000 een submap 'profiles' staat met daarin een aantal .gpf bestanden (voor ieder profiel 1), of een bestand 'profiles.fit' of zoiets. Als je deze aantreft ook een backup maken voordat je de master reset doet.
Ik gok hier maar even, want ik heb zelf geen 1000, maar niet geschoten is altijd mis en als je eerst een backup maakt, desnoods van je hele apparaat, dan kan er weinig mis gaan na een reset en heb je alles achter de hand om terug te zetten. Het apparaat bijt echt niet hoor...

Edit. Ik had even niet in de gaten dat je zelf de backup instructies al gevonden had. Mooi!
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1003
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Volgende

Keer terug naar Forerunner en Edge

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast