Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

On Route met TomTom Rider

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

On Route met TomTom Rider

Berichtdoor HeCoJaMa » 6 okt 2006 20:07

Ik overweeg om on-route aan te schaffen voor gebruik met de rider.

Graag wil ik weten hoe on-roue te werk gaat als de route meer dan 48 waypoints heeft. De rider kan per route maximaal 48 routepunten verwerken. Maakt het programma automatisch meerdere route`s aan?
HeCoJaMa
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 6 okt 2006 20:01

Berichtdoor Ruud » 6 okt 2006 20:28

Er kan ingesteld worden hoeveel routepunten er per route in kunnen, het programma deelt de route dan automatisch op in meerdere routes
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 803
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor HeCoJaMa » 6 okt 2006 20:31

Ruud schreef:Er kan ingesteld worden hoeveel routepunten er per route in kunnen, het programma deelt de route dan automatisch op in meerdere routes


Niet slecht :lol:

bedankt!
HeCoJaMa
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 6 okt 2006 20:01

Berichtdoor Hans Vaessen » 8 okt 2006 15:01

In algemene zin geldt voor elke GPS dat routes lang niet altijd voor de volle 100% zullen kloppen. Je zult bij het rijden dus beslist ook je gezond verstand mee moeten nemen.

Zelf zit ik op dit moment vanwege een waypoint training tour in Colombotte, Haute Saone.Zit nu in de zon aan een biertje en laptop, maar ben net, samen met collega André, terug van een testrit waarin we de samenwerking tussen OnRoute en de nieuwe TomTom One hebben getest.

Reeds enkele keren na vertrek ging het helaas mis, en werden we een doodlopend weggetje ingestuurd. Vervolgens gekeerd en..... de resterende ca. 200 km. uit-de-kunst foutloos gereden.

Het aantalroutepunten dat onroute daarbij overstuurt bepaalt het programma zelf; binnen de grens van 48. Opvallend daarbij is dat de routepunten erg intelligent geplaatst worden.

We hebben ook getest hoe tomtom zich bij een onroute route gedraagt bij het missen van waypoints, en ook dat ging heel keurig.Je kunt probleemloos rijden. Daar hebben we eerder wel andere ervaringen mee gehad,maar dat kan ook te maken hebben met de firmware-versie. De One draait op de nieuwe versie 6 software, en dat ging heel prima.

Al met al: de combinatie werkt erg goed en OnRoute vormt stellig een belangrijke verrijking van de TomTom Rider; of liever: van elke TomTom.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Route in Tomtom

Berichtdoor astetter » 26 okt 2006 22:45

Weet dat je de route ook voor je gaat rijden in TT kan testen. Dat kan zelfs vanaf het startpunt van de route. Dat doe je door eerst vanaf dat startpunt (locatie op kaart) een van -> naar (adresje in de buurt) route te laten berekenen, vervolgens start je de demo van die route op en breek je hem direct weer af. TT heeft dan het startpunt van de orute als GPS locatie in het geheugen zitten. Je kan op deze wijze vanaf de bank thuis een route voorbereiden. Laad je reisplan en klik op start navigatie en de route wordt berekend vanaf het startpunt ipv. de plek waar je feitelijk bent.

Mijn ervaring is dat pakketten als mapsource veel meer waypoints gebruiken dat TT nodig heeft. Ik heb bijv. al behoorlijk aantal flink aantal tanktas tochten omgezet naar TT. Met wat handigheid is het me altijd nog gelukt om alles in 1 reisplan te krijgen. Ook met zelfgemaakte routes van > 350K vanuit bijv. de Franse Ardennen met heel veel binnendoor weggetjes, via luxemburg, Belgie, Limburg naar Brabant. Meestal gebruik ik daarbij niet de optie kortste maar snelste route, TT rekent dan namelijk veel sneller, door de waypoints slim te kiezen kan je dan toch binnendoor rijden en heb je geen last dat je midden door woonwijken gestuurd wordt.

Wel zocht ik in het verleden de route eerst uit in mapsource of motorrad touren planner en voerde hem dan met het handje in in TT. Ik ga nu zeker Onroute voor dit doel aanschaffen vanwege de export fucntie.

Ik gebruik overigens geen TT Rider maar gewoon Navigator 6 op een Asus Pocket PC in een waterdichte Otterbox en een Rikaline Bluetooth GPS receiver.

Dus, route even vantevoren in TT bekijken, dan heb je het probleem met die doodlopende straten bijv. niet, mits natuurlijk het kaart materiaal klopt. In het buitenland is de dekking wat dat betreft minder dan in NL. Stekend is daarbij dat fouten die er 2 jaar geleden in zaten, in de meest recente versie van de teleatlas kaarten (Rider gebruikt Navteq, Navigator Teleatlas) in frankrijk nog steeds in zitten, ondanks dat ik ze via de website van Teleatlas had aangemeld.

Gr. Alphons
astetter
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 26 okt 2006 22:27

Re: Route in Tomtom

Berichtdoor Ed Kats » 26 okt 2006 23:18

astetter schreef:TT heeft dan het startpunt van de route als GPS locatie in het geheugen zitten. Je kan op deze wijze vanaf de bank thuis een route voorbereiden.

Tot zover idd gelukt.

astetter schreef:Laad je reisplan en klik op start navigatie en de route wordt berekend vanaf het startpunt ipv. de plek waar je feitelijk bent.

Dit lukt mij niet (thuis) omdat ie dan toch een bruikbaar GPS-signaal gaat zoeken (TomTom 5)
Of doe ik wat verkeerd ??

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor BlackDeau » 27 okt 2006 07:33

Ed, het belangrijkste is dat je de demo start en dan weer stopt nadat je de geavanceerde route van A->B hebt laten berekenen. En het beginpunt van je geavanceerde planning moet hetzelfde zijn of in de buurt liggen van je vertek punt van de reisplanner.
Met deze truc heb ik in Nederland een hele route door Duitsland kunnen maken, gaat uit de kunst (zie ook onderwerp Waypoint to Waypoint)
Het lukt zowel in de Tomtom5 als in Tomtom6


Meestal gebruik ik daarbij niet de optie kortste maar snelste route, TT rekent dan namelijk veel sneller, door de waypoints slim te kiezen kan je dan toch binnendoor rijden en heb je geen last dat je midden door woonwijken gestuurd wordt

Alphons dat doe ik ook! Dat heeft de ervaring geleerd.
Ik gebruik ook een PDA en ik zou meer over het gebruik en bevestiging van de Otterbox willen weten. Nieuw onderwerp?
Deauville NT700VA = uniek
BlackDeau
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 12 okt 2006 19:50
Woonplaats: Landsmeer

Geen GPS signaal

Berichtdoor BlackDeau » 27 okt 2006 16:43

Ik ben met de Tomtom een route aan het maken en zie nu wat je bedoelt. Nadat je de route uit de reisplanner hebt laten berekenen komt er een kaartje met de hele route in beeld. Als je nu op OK drukt komt er weer in beeld dat er geen GPS apparaat is. Maar je moet op detail drukken. Je komt terug door in de rechteronderhoek de drukken. Nadat je dan op detail hebt gedrukt zie je 5 iconen. Daarna druk je op Toon route kaart en dan kun je inzoomen en de route in detail bekijken.
Laatst bijgewerkt door BlackDeau op 7 nov 2006 19:59, in totaal 1 keer bewerkt.
Deauville NT700VA = uniek
BlackDeau
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 12 okt 2006 19:50
Woonplaats: Landsmeer

route in tomtom van te voren

Berichtdoor cvler » 5 nov 2006 18:47

Je kan in tomtom 6 van te voren een route laten berkenen.
Klik op de kaart + 1x op pijl nar rechts en dan "van te voren route berkenen.

gr cvler
cvler
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 30 jul 2006 02:51
Woonplaats: haarlem

Berichtdoor BlackDeau » 7 nov 2006 19:59

Je kan in tomtom 6 van te voren een route laten berkenen.
Klik op de kaart + 1x op pijl nar rechts en dan "van te voren route berkenen.

In Tomtom5 heette de knop "Geavanceerde route A->B" in Tomtom6 is deze knop hernoemd en heet "Berekening vooraf A->B".

De functie is identiek, je kunt onder deze functie een route van A naar B berekenen. Er kan alleen een vertrek punt en een bestemming ingevoerd worden.

Voer je deze functie uit en laat je de route met demo een klein stukje lopen dan kun je daarna een route uit de reisplanner met hetzelfde beginpunt ook laten berekenen (en heb je geen GPS signaal nodig). Een route gemaakt in Onroute kun je namelijk uitlezen met behulp van de reisplanner.
Deauville NT700VA = uniek
BlackDeau
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 12 okt 2006 19:50
Woonplaats: Landsmeer

Routepunten

Berichtdoor MarioVFR » 16 nov 2006 17:12

Waar kan ik het aantal routepunten instellen?
MarioVFR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 13 nov 2006 17:33
Woonplaats: Zottegem

Berichtdoor Hans Vaessen » 16 nov 2006 18:42

Niet: dat doet OnRoute voor je, met een maximum van 48.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor MarioVFR » 17 nov 2006 08:30

Daardoor gaat mijn route wel niet meer verlopen zoals ik wens.Hoe kan ik dan een gemaakte route opsplitssen in meerdere stukken?

Groeten,
Mario
MarioVFR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 13 nov 2006 17:33
Woonplaats: Zottegem

Berichtdoor Hans Vaessen » 17 nov 2006 16:10

Dan zul je echt twee aparte routes moeten maken.

Is overigens niet zo heel moeilijk: plaats een (nieuw) eindpunt halverwege en laat de route opnieuw berekenen. Doe vervolgens hetzelfde, maar dan met het nieuwe eindpunt als beginpunt, naar de oorspronkelijke eindbestemming.

Hoeveel routepunten je nodig hebt is moeilijk te voorspellen en hangt mede van omgeving en type route af.

Type route: kleine wegen vragen om meer punten. Omgeving: in de bergen zul je met minder tussenpunten uitkunnen. Voor tourtochten binnen nederland zou ik denken aan een gemiddelde afstand tussen de routepunt van 2 a 3 km. Daarvan uitgaand kun je TT-routes dus het best opknippen in delen van 100 a 150 km.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten