Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

export naar SP3 gaat zwaar de mist in

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

export naar SP3 gaat zwaar de mist in

Berichtdoor magnamaniac » 15 okt 2006 21:25

Ik heb de halve avond zitten stoeien met Onroute. Het lukt me inmiddels om er goede route in mijn omgeving mee gemaakt te krijgen door het tactisch (ver)plaatsen van tussenpunten. Ik merk dat je er in de "echte motorlanden" zoals delen van Frankrijk, duitsland en Schotland veel makkelijker routes uit krijgt over leuke wegen, maa ja, daar zijn er ook wat makkelijker te vinden :lol:
Nu wil ik de route's exporteren rechtstreeks naar m'n SP3 en dan blijft er dus HELEMAAL NIETS over van de route. zonder herberekenen in het toestel heb ik op z'n gunstigst (ik heb alle combinaties van instellingen bij het exporteren geprobeerd) 50 nieuwe waypoint in m'n gps en een "route" met 48 viapunten welke verbonden zijn door rechte stippellijken van punt naar punt en aanwijzingen in windrichtingen.
Na herberekenen in het toestel blijft er een route over van 75 meter van de positie waar de GPS zich bevind (in dit geval thuis) tot het eerste routepunt.
Dit doet zich voor bij zowel eigengemaakte route als voorgeprogrammeerde routes uit OR.
Volgens de cover van de DVD is deze toch wel compatible met de SP3? Waar maak ik nu een denkfout of instellingsfout? (overigens, JA, de juiste kaartdelen zitten in de SP3, van CN8)

Bij ELKE combinatie van instellingen krijg ik ook onderstaande waarschuwing, ook al zet ik aantal waypoint op 2.
Afbeelding

Ook merk ik dat ik vanuit OR maximaal 50 viapunten per route kan exporteren, terwijl vanuit MS de route uit max 99 viapunten kan bestaan voordat de rout opgedeeld wordt?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Hans Vaessen » 16 okt 2006 09:05

Ik zie inderdaad dat bovenstaande waarschuwing bij een aantal toestellen ten onrechte verschijnt. Nemen we mee. Ondertussen de melding gewoon negeren.

De route die overgezet wordt is van het type 'direct route'. Een direct route kan in de garmin maximaal 50 routepunten aan.
In algemene zin adviseren we, ook bij gebruik van mapsource niet tè veel routepunten te gebruiken (vanwege grotere kans op verkeerde gepaalste punten + ongewenste effecten bij onderweg afwijken van de route). bij een 'goede route' zul je daarbij in de regel een routepunt hebben om de, gemiddeld, 5 a 10 km. Met 50 punten kun je dus een route van 250 a 500 km maken.

De verschillende garmins gaan verschillend om met het herberekenen in het toestel. Ik heb op dit moment geen sp-III bij de hand, maar ik vermoed dat het effect dat je noemt veroorzaakt wordt doordat je niet op de route zelf zit: de sp-III wil dan eerste een route naar-de-route berekenen.

Advies: stel het toestel in op 'gebruik binnenshuis' en doe dan de herberekening (met instelling 'kortste route') en sla de route op op het toestel. Laat even weten of het zo lukt!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor magnamaniac » 16 okt 2006 09:32

Zo had ik het al gedaan, met het bovengenoemde resultaat.
Ondanks dat het toestel op gebruik binnenshuis staat, gaat het toch uit van zijn laatst gemeten positie (da's ook ongeveer bij mij thuis)
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Hans Vaessen » 16 okt 2006 12:02

Hmm. Dan zou ik even moeten uitproberen wat de beste werkwijze is. Werk ondertussen met export via mapsource (wel even de routepunten in mapsource bijstellen waar nodig).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor magnamaniac » 16 okt 2006 13:23

Ik weet van die mogenlijkheid/optie, maar erg vrolijk wordt ik daar niet van. :( Ik hoop dat er en oplossing voor is.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Scheurneus » 3 nov 2006 00:10

Motor Tourerplanner 2005/2006 vertoont hetzelfde euvel met de SP III.

Tot nu toe had ik het alleen via Mapsource geprobeerd en dat gaat prima. Van de week ff met OnRoute direct een export naar SP III en kreeg daar hetzelfde resultaat als magnamaniac.

Dus export direct een SP III in werkt wel, en de route is een direct route. Maar zodra je deze in de SP III gaat herberekenen, dan wordt alleen de route vanaf huidige positie naar eindpunt route gemaakt.

GPS staat op binnenhuis stand.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 nov 2006 09:27

Yep: het probleem is in beeld, we onderzoeken het. Voorlopig export naar de SP-III even via mapsource doen. rechtstreeks lukt de export als zodanig wel, maar bij het activeren blijkt iets niet goed te gaan. Zodra ik meer weet volgt nader bericht!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor magnamaniac » 3 nov 2006 16:51

Oke bedankt, ik wacht geduldig af (in de winter heb ik 'm toch niet zo hard nodig :P)
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Scheurneus » 7 nov 2006 23:36

Probleem is niet eens een OnRoute probleem.

Maak in Mapsource maar eens een route die een direct route is en stuur die naar de SP III.

Dan ziet het er hetzelfde uit als een direct ge-exporteerde OnRoute route en na een herberekening treed precies hetzelfde probleem op. De firmware in de streetpilot kan dus een geladen direct route niet omzetten naar een normal route via herberekenen.

Wil je dit oplossen met OnRoute, dan kan je geen direct route naar de SP III sturen, maar een herberekende route, bijna mapsource functie in OnRoute programmeren. Denk niet dat dat haalbaar is.

Gevalletje pech, een ouder product waar Garmin vast en zeker geen nieuwe firmware voor zal uitbrengen.

Dan maar de specificaties van OnRoute bijstellen: ondersteuning van SP III, Ja, maar alleen via Mapsource en niet direct!


Andere kant van het verhaal is dat een direct route ook niet bedoeld is om te herberekenen. Wat je vraagt aan de GPS is een direct route te converteren naar een auto-route en das niet herberekenen
Een direct route is ook niet voice gestuurd en kan alleen van het scherm worden afgelezen en kan gebruikt worden bij bv wandelen door de bergen waarbij je ongeveer zo wilt lopen, maar er geen weg is die je kan volgen. Dan is GPS + kompas een gouden combinatie.
Of offroad rijden, of gewoon op de bonnefooi ongeveer links/rechts/links/rechts met de lijn als richting rond te rijden. kom je echt op de raarste plaatsen. De magellan werkt ook zo.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 nov 2006 01:24

Tussentijdse reactie:

- er komt een update voor onroute (verm. medio dec.)
- mogelijk dat bovenstaande ermee opgelost wordt (wordt nog onderzocht)
- de export naar mapsource zal met de update vermoedelijk aanmerkelijk verbeteren.

Of de rechtstreekse export mogelijk zal zijn of niet: als het goed is wordt de export via mapsource zò goed dat die 100% bruikbaar is voor de sp-III.

Echter: svp nog even geduld!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor magnamaniac » 11 nov 2006 11:48

Met export via Mapsource kreeg ik idd al een prima werkende route, het zou alleen erg fijn zijn als directe export ook goed werkte. Bedankt voor de update iig en ik wacht geduldig af.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 1 gast