Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Installatie van Onroute 2008/2009 op Windows 7

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

Installatie van Onroute 2008/2009 op Windows 7

Berichtdoor Jaap van Maanen » 1 jul 2009 18:52

Het lukt niet om Onroute 2008/2009 vanaf de DVD te installeren op Windows 7.

De beveiligingssoftware van de originele Onroute 2008/2009 DVD kan de geldigheid van de DVD niet verifieren, waardoor de installatie van de software niet wordt afgerond.

Zodra Onroute is geïnstalleerd verschijnt er een scherm met de tekst "Installing required components". Daarna wordt gevraagd om het bestand "setup_pdd0.exe" met verhoogde rechten uit te voeren. De beveiligingssoftware gaat de Onroute DVD controleren, maar dit lukt niet en je krijgt de melding: "Leg de originele CD s.v.p. in uw CD/DVD-station en start de applicatie opnieuw".

Het probleem is op te lossen door het bestand tcmain.exe te vervangen door tcmain.exe (versie 12.5.1.63 grootte 5.797.218 bytes), welke via WayPoint (gps.nl) beschikbaar is gemaakt.

De procedure is als volgt:
  1. Download tcmain.exe
  2. Installeer Onroute 2008/2009 vanaf de originele DVD. Start Onroute nog niet en laat de DVD in de drive zitten.
  3. Vervang tcmain.exe in de \Program Files\onroute 2008 2009\bin directory door de zojuist gedownloade tcmain.exe
  4. Start Onroute. De DVD wordt nu gecontroleerd en Onroute zal nu opstarten.
  5. Uiteraard moet je hierna nog service pack 1a installeren. Dat kan bijvoorbeeld via Help - Live Update.

    Let op: Door de installatie van Service Pack 1a wordt tcmain.exe opnieuw vervangen. De versie uit het service pack is ook 12.5.1.63, maar de grootte van dit bestand is 4.485.085 bytes. Deze versie kan niet in de bovengenoemde procedure gebruikt worden.
    Ik heb geen reden gezien om tcmain.exe opnieuw te vervangen door de gedownloade versie.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor www.pvdk.be » 19 okt 2009 18:04

Geprobeerd ... Bij het starten van Onroute 2008/9 zie ik heel even iets op het scherm flashen en dan gebeurt er niets meer. Bovenstaande procedure gevolgd ...
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Jaap van Maanen » 19 okt 2009 18:21

Het lijkt erop alsof je bij punt 2 toch Onroute hebt gestart. Maar je geeft aan dat je de procedure hebt gevolgd. :shock:

Tot welk punt ben je gekomen? Welke versie van tcmain is nu geinstalleerd? Als het service pack nog niet is geinstalleerd, dan moet je versie 12.5.1.63 grootte 5.797.218 bytes hebben. En de DVD moet er inzitten als je Onroute start.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor www.pvdk.be » 19 okt 2009 19:27

Ik heb inderdaad de DVD geïnstalleerd, daarna het stukje software opgehaald en in de bin-map overschreven, dan met de DVD in de lezer de soft gestart. Ik krijg het programma niet opgestart, heel even een bezet-cursor en dan niks meer ..., zelfde versie, zelfde aantal bytes zoals je aanhaalt ...

Had ervoor wel eerst even gewoon geprobeerd, dan pas dit draadje gevonden maar wel alles eerst verwijderd. Nu is alles opnieuw verwijderd, lijkt me niet te lukken.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Jaap van Maanen » 19 okt 2009 19:37

Heb je nog de mogelijkheid om met systeemherstel terug te gaan naar het moment van voor de installatie van Onroute.

Ik herinner me nog dat ik problemen had met het verwijderen van Onroute, na een 'mislukte' installatie. Na simpelweg de-installeren van Onroute bleken er toch zaken in het systeem te zijn aangepast, die ik niet kon terugvinden om te verwijderen (bestanden, registry, etc.). Ik herinner me niet meer of de aangepaste tcmain daar een oplossing voor bood.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor www.pvdk.be » 20 okt 2009 06:39

Heb nu ook op een tweede computer een clean install van Windows 7 gedaan en daarna onroute erop gezet, dan meteen het bestand tcmain overgezet en geprobeerd onroute te starten. Gebeurt gewoonweg niks. Hier bij mij alvast geen succes om onroute draaiende te krijgen ...

Verder verneem ik met verbitterde spijt dat Notter geen support levert voor Windows 7. Gezien de relatief hoge kostprijs van het product, ben je na één jaar dus ofwel verplicht een oud O.S. te blijven gebruiken of te stoppen met het product te gebruiken op een nieuw O.S. (zoals in mijn geval).

Toch spijtig voor 135 euro ...
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Scheurneus » 20 okt 2009 08:53

Windows 7 in 32bits of 64bits geïnstalleerd?


Via Vmware is het altijd mogelijk om oudere OSsen onder nieuwere OSsen te blijven ondersteunen met daarbij oudere applicaties.


En als vervanger is de OnRoute Motor Kaart Europa onderweg die rechtstreeks in je toestel of onder Mapsource/Roadtrip werkt.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor HaWee » 20 okt 2009 08:56

www.pvdk.be schreef: "Verder verneem ik met verbitterde spijt dat Notter geen support levert voor Windows 7. Gezien de relatief hoge kostprijs van het product, ben je na één jaar dus ofwel verplicht een oud O.S. te blijven gebruiken of te stoppen met het product te gebruiken op een nieuw O.S. (zoals in mijn geval). "

lijkt me iets overtrokken reactie,
Windows 7 komt pas over 2 dagen uit en Notter is geen bedrijf met een hele verzameling programmeurs die de zaken kunnen aanpassen aan toekomstige systemen. (ik denk dat er nog voldoende hard- en software van de "grote jongens" nog niet goed werkt met W7 of 64bit oid.)
Voorlopig kun je nog gewoon werken met dualboot W7 en XP of Vista en dan kun je wel met je Onroute werken. Lijkt me sowieso verstandig omdat er nog wel meer dingen nog niet W7 ready zullen zijn.
(ik heb nog een oude pc met XP voor mijn goede scanner die niet wordt herkend door Vista of W7)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19958
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor www.pvdk.be » 20 okt 2009 14:10

Daar heb je een punt, kan altijd een VMware installeren in W7, deed ik in OSX ook ... Ik bedoelde het ook niet slecht ivm support maar dat komt nu eenmaal omdat de technologie is ingekocht en niet uit eigen huis komt. Dat ligt altijd wat lastiger. W7 hier in 32bit.

Wanneer wordt die EU kaart verwacht dan ?

Scheurneus schreef:Windows 7 in 32bits of 64bits geïnstalleerd?

Via Vmware is het altijd mogelijk om oudere OSsen onder nieuwere OSsen te blijven ondersteunen met daarbij oudere applicaties.

En als vervanger is de OnRoute Motor Kaart Europa onderweg die rechtstreeks in je toestel of onder Mapsource/Roadtrip werkt.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Scheurneus » 20 okt 2009 15:18

OnRoute motorkaart info: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=25221


En OnRoute werkt bij mij prima onder XP in VMWare Fusion op de Mac.

Eerst de initiele installatie, reboot pc en dan sp1a installeren, dan pas OnRoute starten en de security check laten uitvoeren. Alleen met SP1a werkt de licentie check onder VMWare.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor www.pvdk.be » 20 okt 2009 16:06

Als maccer heb ik het ook zo draaien, trouwens draait W7 hier op een intel iMac 24 inch
Scheurneus schreef:En OnRoute werkt bij mij prima onder XP in VMWare Fusion op de Mac.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Jaap van Maanen » 20 okt 2009 18:22

www.pvdk.be schreef:Heb nu ook op een tweede computer een clean install van Windows 7 gedaan...

Heb je dat op fysieke hardware gedaan, of als virtuele machine?

Heb je zaken aangepast met betrekking tot gebruikersaccountbeheer (user account control)?

Heb je gecontroleerd dat tcmain inderdaad de juiste versie is en dat het bestaande bestand is overschreven (juiste rechten)?

Ik heb het op bovenstaande manier op twee verschillende machines geïnstalleerd (notebook en desktop), zowel met de release candidate (RC) als met de finale versie (build 7600) en zowel met de Enterprise editie als met de Ultimate editie, alhoewel ik hier geen afhankelijkheid in zie.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor Jaap van Maanen » 20 okt 2009 19:35

Als je voor de eerste keer Onroute gaat installeren en gaat experimenteren is het handig om vooraf een herstelpunt aan te maken, zodat je altijd terug kunt naar een 'schone' situatie.

Ik heb gemerkt dat Onroute niet alles lijkt te verwijderen als je een de-installatie doet. Als de installatie niet gelukt is en je probeert het opnieuw, dan krijg je andere meldingen of er start helemaal niets meer. Het herstelpunt voorkomt dat je Windows 7 steeds opnieuw moet installeren.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor KARST » 20 okt 2009 20:11

Als ik het allemaal goed begrijp krijgt Windows 7
toch een XP modus :idea:

http://www.zdnet.be/news/108448/microso ... s-7-klaar/


Alhoewel dat niet voor alle versies geld :

http://www.pc-active.nl/special-windows ... ereed.html
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 op een Yamaha FJR 1300 AS
Zumo 550 op een BMW F650GS Dakar.
BMW Navigator III

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1270
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor www.pvdk.be » 21 okt 2009 06:07

Yep, allemaal volgens het boekje, draait native, niet in een virtuele omgeving...

Jaap van Maanen schreef:
www.pvdk.be schreef:Heb nu ook op een tweede computer een clean install van Windows 7 gedaan...

Heb je dat op fysieke hardware gedaan, of als virtuele machine?

Heb je zaken aangepast met betrekking tot gebruikersaccountbeheer (user account control)?

Heb je gecontroleerd dat tcmain inderdaad de juiste versie is en dat het bestaande bestand is overschreven (juiste rechten)?

Ik heb het op bovenstaande manier op twee verschillende machines geïnstalleerd (notebook en desktop), zowel met de release candidate (RC) als met de finale versie (build 7600) en zowel met de Enterprise editie als met de Ultimate editie, alhoewel ik hier geen afhankelijkheid in zie.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Volgende

Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten