Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routering Onroutekaart

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor JaVaWa » 27 maart 2015 12:09

Als het toestel z'n best moet doen om de groene wegen uit de motorkaart te vermijden dan kun je inderdaad gekke effecten krijgen: is er de keuze is tussen een veerboot dichtbij of een groene brug verderop (welke beide vermeden zouden moeten worden volgens je instellingen), dan wordt het de veerboot. Vermijdingsopties zijn namelijk niet absoluut; bij voorkeur worden ze vermeden, maar als het niet anders kan dan zal het toestel ze tijdelijk negeren.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13576
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor Erreske » 4 okt 2015 07:39

Net terug van een week Noord/Oost-Duitsland met de motor. Vlak voor vertrek toch nog de update 2015/2016 geïnstalleerd op mijn Montana. 2 dagen alleen op de Onroute Motorkaart gereden en me kostelijk vermaakt.

Maar ik liep tegen een nieuw probleem aan : sinds de update verandert de routering tijdens het rijden. Wat ik hier concreet mee bedoel : dinsdag wilde ik van Stralsund naar Ketzür rijden via de Motorkaart, berekening van de route (op gps uiteraard) ging vlot, totaalafstand iets van een 360km. Na een uurtje of zo viel het mij op dat de gps aangaf dat ik nog maar iets minder dan 100km verwijderd was van mijn eindbestemming. Meteen gestopt, routering gestopt, opnieuw route laten berekenen via RECENT GEVONDEN. Na berekening gaf de gps weer de correcte afstand aan, ik weer verder. Zo'n 1,5u later weer van dat : weer een flinke hap minder afstand wat onmogelijk was. Toen gekeken naar de eindbestemming van de berekende route, en deze was niet de bestemming die ik had ingegeven (bleek een km of 50 er vandaan te zijn, maar wel op weg naar). Na de 2e keer de route laten berekenen door de lokatie opnieuw in te geven via ADRESSEN en hop, weer verder. Maar ook hier na een tijdje hetzelfde probleem.

Ook donderdag van Ketzür naar Bad Grund begon de routering aanvankelijk goed, maar wijzigde de route tijdens het rijden na ongeveer 1u rijden (eindbestemming alweer in de goeie richting, maar op 35km van de bestemming die ik had ingegeven). Vervelend ....

Kaartinstelling is zoals voorgeschreven (alleen U-BOCHTEN en TOLWEGEN aangevinkt bij TE VERMIJDEN) en er was zeker geen andere kaart dan de Onroute Motorkaart actief. Iemand een idee hoe dit komt ?
Erreske
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 97
Geregistreerd: 1 nov 2013 09:39

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor peter2310 » 21 okt 2015 11:44

Vooropgesteld vind ik het zelf niet handig om kort voor m`n vakantietrip nieuwe kaartupdates te installeren. Mocht er onverhoopt een storende fout in de update zitten dan ben je daar op vakantie zeker niet blij mee en constateer je dat mijnsinziens liever thuis.

Ben wel benieuwd naar de oorspronkelijke bestemming die je hebt opgegeven in de Montana en de bestemming nadat de route werd herberekend. Dit kan in mijn ogen niet de zelfde zijn geweest. Enig minpuntje in je routering vind ik nog de instelling " U-bochten vermijden". Het komt n.l regelmatig voor dat er via een U-bocht een andere weg wordt ingeslagen. Vooral in bergachtig gebied kan dat tot verrassende uitkomsten leiden. Er zal vast een verklaring zijn waarom "U-bochten vermijden" wordt aanbevolen in de FAQ van Onroute, bij staat dit nooit aangevinkt.

Korstondig verstoken zijn van het GPS signaal is een van de redenen waardoor je toestel gaat herberekenen. Maar ook routepunten die zich niet op de weg bevinden kunnen tot dit gedrag leiden. Maar dat zegt niks over je eindbestemming die onbedoeld veranderd. Als je nog wat duidelijker kan zijn over de details is er vast iemand die een reden heeft voor dit gedrag.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GpsMap60 - Garmin ZUMO 550
Nu in gebruik: Garmin Edge Touring - Garmin ZUMO 590 - Cardo Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
peter2310
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 257
Geregistreerd: 4 mei 2005 12:09
Woonplaats: Zevenbergen

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor Erreske » 22 okt 2015 05:35

Tja, die update was mss een risico, maar zonder had ik geen motorkaart voor Denemarken. En naast de Onroute kaart staan ook de CN kaart en enkele fietskaarten op mijn toestel, dus zó vlug rij ik nu ook weer niet verloren :P

De bestemming had ik al vermeld in mijn post. Ik heb nadat ik merkte dat de afstand niet meer klopte, niet laten herberekenen, maar opnieuw de route laten berekenen (WAARHEEN > RECENT GEVONDEN > ADRESSEN). Uiteraard is de eindbestemming dan dezelfde.

De 2e keer dat ik dat voorhad was onderweg naar Bad Grund. Ik was toen in tijdsnood dus had onderweg niet al te veel gecheckt. Op een bepaald moment reed ik tussen de weides op één of andere K-weg toen de Montana aangaf dat ik op bestemming was aangekomen :o
Toen heb ik hetzelfde gedaan (opnieuw de route laten berekenen) en bleek ik nog 35km van Bad Grund te zijn verwijderd. Ik heb toen voor alle zekerheid maar de CN kaart ingeschakeld (en de Onroute kaart uit) en ben daarna verder naar mijn hotel gereden.
Erreske
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 97
Geregistreerd: 1 nov 2013 09:39

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor Ruud Woudstra » 4 jan 2016 11:41

@Erreske,

Ik heb ook een aantal rare niet te verklaren problemen gehad met mijn Montana. Uiteindelijk bleek dat ik teveel kaartsegmenten op de Montana had staan, het max aantal is 4000. Je kunt dit checken met javawa dvm.
Metname de omk kaart heeft heel veel segemnten en met extra kaarten als CN en OFM kaarten zit je zo boven dit max aantal.

Grt, Ruud.
GPS-en: BMW Nav-VI LTU, Montana-610-LTU, Virb camera. Kaarten: CN2018.30. OMK 2017-18 W-Europa, OFM-Europa.
BMW R1200RT-LC, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 772
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

Re: Routering Onroutekaart

Berichtdoor HaWee » 4 jan 2016 11:46

Ruud Woudstra schreef:@Erreske,

het max aantal is 4000. Je kunt dit checken met javawa dvm.
.


het is JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20302
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Vorige

Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron