Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 5 apr 2016 11:22

Verleden week Onroute Motorkaart 2015/2016 BNL3.81 aangekocht.
Toestel nuvi 510
Benelux op intern geheugen toestel :uitgevinkt niet actief
SD OMK aangevinkt: wel actief
navigatie-instellingen volgens de aanwijzingen.
ik had een willekeurige bestemming ingegeven ,berekenen naar bestemming ging vlot, en hop rijden maar , ik ben diverse malen van de voorgestelde route afgeweken en ieder keer zoals het hoort werd mijn route vlotjes terug berekend .
Maar......plotseling ,ik week weer van de route , kreeg ik de melding route berekenen niet mogelijk....tijdens het rijden heb ik mijn bestemming terug opgezocht ( map: recent gevonden) opnieuw geactiveerd en floep daar is de route terug.
Dit probleem heeft zich op 2 ritten nu toch een tiental maal gemanifesteerd.
want kan de reden van dit euvel zijn?
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor Léon Franssen » 5 apr 2016 13:31

Er bestaat al een update naar 3.85

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor HaWee » 5 apr 2016 14:04

en een van de updates daarvan is (al in 3.83 dus komt mee met 3.85)
Changelog versie 3.83 (juli 2015)

1) Snelwegen niet routeerbaar Zodra je op de snelweg kotm, gaat het toestel herberkenen en loopt dan vast. Snelwegen behoren uiteraard niet tot het netwerk (sommige uitzonderingen), echter mocht je toch op de nselweg komen dan moet de kaart wel aanwijzingen blijven geven.

Actie: Snelwegen routeerbaar gemaakt
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19958
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 5 apr 2016 15:21

Ik heb tijdens ėėn van deze ritten ,bewust de snelweg genomen ....de kaart berekende toen telkens vlotjes en stuurde mij telkens naar de eerstvolgende uitrit ...ik heb zo 3 uitritten op de snelweg genegeerd en altijd ging het berekenen naar de eindbestemming vlot.
Het toestel slaat ook niet vast of iets dergelijks, als ik van de route afwijk krijg ik soms de melding : kan de route niet berekenen in de vorm van een pop-up die op scherm verschijnt , je kan op de pop-up op ok drukken wat ik dan ook doe ,de gps geeft dan nog steeds weer waar ik mij op die moment bevind en geeft ook steeds aan of je al niet in beweging bent .
Kortom het toestel lijkt naar behoren te werken maar toch krijg ik geen vervolg van mijn route meer.
Als ik dan op deze locatie ( waar eerst de melding tijdens het rijden verschijnt :route berekenen niet mogelijk)dezelfde bestemming activeer ,word deze wel berekend zodat ik mijn route kan verder zetten.
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 5 apr 2016 15:28

Als je al deze handelingen moet uitvoeren tijdens het rijden , is dit in mijn ogen ver van veilig.
En als je op weg bent met enkele kameraden en telkens moet halt houden om de route terug te activeren is ook niet erg plezant.
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor Léon Franssen » 6 apr 2016 12:26

Dit alles lezende ga ik er vanuit dat je herberekenen hebt aanstaan.
Waarom maak je een route als je toch van plan bent daar vanaf te wijken.
Ik meen ergens in het verleden gelezen te hebben, dat bij het afwijken van de route dit in het begin goed gaat met herberekenen, maar na herhaaldelijk afwijken het toestel er de brui aan geeft.
Ik zou je aanraden om herberekenen uit te schakelen, zodat de route in tact blijft en je op het oog weer op de route terecht kunt komen.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 6 apr 2016 14:16

@Léon , ik heb inmijn eerste bericht duidelijk aangeven dat mijn probleem zich stelt wanneer ik een willekeurige bestemming ingeef, geen route.Het is logisch als ik een route inlaad ,die ik meestal zelf maak in Basecamp,dat je deze zo goed als mogelijk probeert de volgen, wat meestal heel goed werkt.
Mijn Garmin GPS is een Nuvi 510 jammer genoeg kan je bij dit toestel het herberekenen niet uit zetten.
Dus ik geef een adres in ,mijn route word berekend ...en hop rijden maar , als ik dan op weg kom die mij niet zo aanstaat , dan is er altijd wel een zijstraatje dat er wel leuk uitziet ..... en dan mag je toch verwachten dat er een vervolg voor je route word berekend naar je bestemming.
Wat meestal wel gebeurd .......maar soms ook weer niet.
Ik heb het al voorgehad wanneer mijn eindbestemming maar 7km vewijderd was van de plaats vanwaar het probleem zich voordoet ( dus zoveel rekenwerk kan dit toch niet geven om een route van die afstand te berekenen)
Evengoed of moet ik evenslecht zeggen ,is het al voorgevallen als de eindbestemming verder verwijderd is.
Zoals je merkt je kan er niet echt een lijn optrekken wanneer het zich zal voordoen.
Maar wat er juist aan de hand is , is voor mij nog vraagteken!
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 6 apr 2016 14:33

Weet iemand hoe dat herberekenen werkt ,word dit door de kaart of het toestel gedaan?
En als het toestel dit moet uitvoeren heeft het dan misschien nut om het intern geheugen van het toestel te ontlasten door bijvoorbeeld de kaarten van de Benelux te verwijderen van dit intern geheugen ?
Kan dat een invloed hebben bij dit probleem?
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor Léon Franssen » 6 apr 2016 14:34

Heb je het kaartje al eens in een ander toestel uitgeprobeerd? Zijn daar dan dezelfde problemen?
Heb jij je toestel al eens een grote beurt gegeven: http://www.mrgps.nl/kennis/geef-je-garm ... ote-beurt/
Er zijn zoveel dingen die problemen kunnen geven. Wat bij de een wel een probleem is hoeft dat bij een ander niet te zijn.
Een goed werkend toestel moet daar het uitgangspunt bij zijn.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor Léon Franssen » 6 apr 2016 14:40

Het herberekenen gebeurt in het toestel door het toestel.
Volgens mijn bescheiden mening heeft het verwijderen van kaarten daar geen invloed op.
Ga eens volgens de link die ik gegeven heb te werk en je zult zien dat het toestel vlotter werkt.
Of het probleem daarmee is opgelost weet ik niet. Niet geschoten is altijd mis.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor HaWee » 6 apr 2016 14:44

ik sluit me hierbij aan, kaarten verwijderen heeft absoluut geen zin (uitzetten is een must) , de gps gebruikt een onzichtbaar deel van het geheugen voor zijn rekenwerk etc.
een harde reset kan helpen bij dit soort vage problemen, de grote beurt is zeker aan te raden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19958
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor HaWee » 6 apr 2016 14:53

ik weet niet waar je problemen waren, bij de update staat ook dat in de omgeving Amsterdam , Dordrecht problemen waren en dat die zijn opgelost.
Maar sowieso verstandig om je kaartje te updaten.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19958
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 6 apr 2016 15:26

Ok, ik ga jullie voorstellen uitwerken ,zodra dit gebeurd is , laat ik jullie het resultaat weten .
Tot dan en alvast bedankt voor jullie reactie .
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor Hans Vaessen » 6 apr 2016 18:29

Ik heb de indruk dat TS zich in Vlaanderen bevindt. Als dat bovendien in het Westen, nabij de Franse grens is dan vermoed ik de oorzaak in een kaartfout; Ik kom daar althans ook in Basecamp nu en dan rechte lijnen tegen; mogelijk dat dat hier een rol speelt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24522
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: route berekenen niet mogelijk sd OMK2015/2016

Berichtdoor het kaske » 7 apr 2016 08:01

Inderdaad Hans , ik woon in Vlaanderen maar in de omgeving van Antwerpen .
De problemen waarvan melding vonden plaats in de provincies Antwerpen en Limburg .
Ik heb grote kuis gehouden in mijn toestel met JDM, dan een harde reset gedaan en tenslotte de OMK geüpdatet naar de versie 3.85.
Ik kijk nu uit naar mijn volgende rit ......hopelijk is mijn probleempje nu van de baan.
Ik hou jullie op hoogte van het vervolg.
Bedankt voor jullie reacties.
het kaske
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 9 mei 2010 16:24

Volgende

Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten