Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 26 feb 2017 21:38

Na het bijwerken naar versie 3.90 wil mijn Garmin zumo 350 geen routes meer berekenen met de OnRoute kaart. Ik zie op de Garmin ook vrijwel geen wegen meer, alleen nog de basiskaart en pas in Flevoland en Utrecht zie ik wat groene wegen.
De SD is wel goed, want als ik de Garmin aansluit op mijn computer en de kaart activeer in BaseCamp, ziet de kaart er prima uit.
Wat doe ik fout?
Bijlagen
62670.png
De kaart zonder (groene) wegen
62670.png (25.8 KiB) 1489 keer bekeken
61084.png
De kaart die ik kies
61084.png (45.55 KiB) 1489 keer bekeken
Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor RonalT » 26 feb 2017 22:00

Dubbel posten van een bericht is ongewenst en niet zo handig.
Nu gaan er op twee verschillende plaatsen mensen antwoorden geven. Beter om dat andere bericht te verwijderen voordat iemand daar antwoord.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor Arjen. » 8 maart 2017 10:25

Zet het toestel eens helemaal uit. Dit doe je door de aan-/uitknop lang ingedrukt te houden, totdat de vraag verschijnt of het toestel uit moet. Kies de optie "Uit".
Wacht dan 5 tot 10 tellen en zet het toestel weer aan. Kijk dan opnieuw of de kaarten werken.
Bekijk de kaart ook terwijl je verder ingezoomd bent, tot 200 meter en verder.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 8 maart 2017 12:53

Uit en weer aanzetten heb ik al gedaan. Dat helpt niet.
Ik zie, of ik nu inzoom of niet, veel minder groene wegen dan met versie 3.8. Als ik inzoom, zie op sommige delen van Nederland meer groene wegen verschijnen, maar in grote delen zie ik er geen een. Dat ik ze niet zie is niet eens zo'n probleem. Dat de Garmin niet wil routeren is het probleem.
Bijlagen
21863.png
Kaart, ingezoomd
21863.png (21.61 KiB) 1293 keer bekeken
Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor Arjen. » 10 maart 2017 11:51

Controleer de kaarten eens met behulp van Javawa Device Manager. (let op: MacOS Sierra & Javawa progamma's werken niet goed samen). Hier vind je meer informatie over Javawa Device Manager: http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/300
Gebruik de optie "Rapportage" zoals dat staat bij "Extra". Kies voor "Zet online op javawa.nl" en klik op "Rapport aanmaken".
Je krijgt dan een link te zien. Klik op "Kopieer link" en plaats de link hier.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 10 maart 2017 15:56

Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor HaWee » 10 maart 2017 16:11

je hebt geupdate naar motorkaartversie 3.90
welke versie van de motorkaart had je ?
hiermee bedoel ik zowel jaar (2010/2011 , 2014/2015 ) en heb je de dvd/download of sd versie?

ik vraag dit omdat JDM meld dat de kaart niet ontgrendeld is voor je gps , als je de sd versie hebt is dat geen probleem maar bij de andere versies wel.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 10 maart 2017 16:39

Ik heb 2014/2015 op SD geupgrade van 3.8x naar 3.90. Daarna werkte routeren niet meer. Welke 3.8x versie kan ik niet meer achterhalen denk ik. Overigens heb ik nog wel de gevirtualiseerde versies van 3.8x en 3.9. Die werken beide in Basecamp goed.
Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor HaWee » 10 maart 2017 16:56

heel vreemd, versie 3.90 is al van mei vorig jaar. als er iets fout in zit qua routeren was dat wel opgemerkt.

heb je na die opmerking van Arjen de gps echt helemaal uitgezet (met de vraag uitzetten? en het antwoord uit) en daarna >> 5 sec wachten en dan pas weer aanzetten?

een beetje schieten met hagel :?

-nog een keer echt uitzetten en wachten voor aanzetten
-harde reset geven http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... /NL_MR.pdf evt meerdere keren, dezer dagen was er een melding dat pas na de derde harde reset een probleem was verdwenen
-update nogmaals doen

als niks helpt misschien via OnRoute/Waypoint je sd omwisselen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 1 apr 2017 20:23

Heb de Garmin al meermalen helemaal uit gezet. Dat gebeurt ook vanzelf als ik het apparaat op mijn laptop aansluit om er vanuit BaseCamp een route op te zetten.
Update nogmaals doen dat kan niet. De software ziet dat de versie al 3.90 is en weigert het nog eens te doen.

Terug naar 3.84, is dat mogelijk?
Ruilen van de SD, waar zou ik dat kunnen aanvragen?
Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor Mike Schenk » 2 apr 2017 17:44

Ik heb dit ook een keer gehad met de OnRoute kaart. Een factory reset was de oplossing.

Dit doe je door de Zumo helemaal uit te zetten en daarna weer op te starten terwijl je met je vinger rechtsonder in het scherm blijft drukken. Je krijgt dan een vraag of je terug wilt naar fabrieksinstellingen.

Kaartmateriaal raak je hiermee niet kwijt, je instellingen en eventuele Waypoints wel.
Laatst bijgewerkt door Mike Schenk op 23 apr 2017 14:33, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Kan na update naar 3.90 niet meer routeren

Berichtdoor ekuiken » 23 apr 2017 14:16

Ik had niet veel zin in een factory reset, dus het duurde even. Vandaag niet gaan rijden en de reset gedaan en... zowaar: de OnRoute kaart werkt weer. En mijn Garmin is weer wat schoner... Was trouwens niet eens zo ingrijpend, die reset. Het meeste blijft wel bewaard.

Dank voor de tips en hulp!
Garmin zumo 350 op mijn motor (BMW R 1200 RT) in zelfgemaakte houder.
Vroeger: Garmin Quest II op mijn motor (Yamaha TR1) in een Touratech houder.
Avatar gebruiker
ekuiken
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 17 apr 2009 13:53
Woonplaats: Diemen


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast