Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zumo: Nederlandse teksten aangepast

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Berichtdoor Scheurneus » 28 maart 2008 20:20

Broozzz schreef:Meer voor "mijn" gemak.
Zumo aan pc tool starten en aanpassen.
Geen verklaringen verder.


Ja maar, wat doet je programmatje dan?? Wat is de functie?
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor rudi d. » 28 maart 2008 20:29

ECM schreef:@ Scheurneus

Ik heb deze tag gewijzigd
<str>
<tag>TXT_Highways_STR_M</tag>
<txt>Hoofdwegen</txt>
</str>

En deze tag toegevoegd aan het tekst bestandje.

<str>
<tag>TXT_Autobahns_STR_M </tag>
<txt>Snelwegen</txt>
</str>

"Hoofdwegen" staat er op.
Maar ik krijg desondanks toch nog "Autobahns" te zien.

Ik heb ook nogmaals de taal/regioinstelling volledig doorgelopen zonder succes.
Wat gaat er verkeerd??


heb ik hier toch wel hetzelfde voor zeker. Maar ik vind in nederlands.gtt noch via ctr+f noch via Hex Editor deze regel. Manueel de hele text doorzocht maar noppes: hij blijft autobahns geven.
Het is toch zeker dat ik alleen in nederlands.gtt moet zoeken hé?
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor Scheurneus » 28 maart 2008 20:34

Bijna goed, je dient de tags toe te voegen, ze staan namelijk niet in de originele Nederlands.gtt versie 2.20.

In de versie 2.27 zijn ze door mij uit de firmware gekopieerd en toegevoegd.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor rudi d. » 28 maart 2008 20:40

maar daarvoor moet ik me blijkbaar registreren op een gps-site. Of is die hier ergens gewoon te downloaden?
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor JaVaWa » 28 maart 2008 20:48

Dat is de site van Scheurneus. Zo erg is 't registreren toch niet? Het kost niets hoor :wink:

Maar je kunt ook Nederlands_User.gtt van mijn site downloaden, daarin is 't ook gecorrigeerd. (en je hoeft je niet te registreren...)
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13348
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor rudi d. » 28 maart 2008 20:53

heb me ondertussen geregistreerd (over 20 karakter paswoord moest ik ff nadenken :D ), bestand gedownload en toegevoegd op Zumo. Werkt perfect nu, bedankt jongens! :wink:

grtz
Rudi
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor rudi d. » 28 maart 2008 21:03

JaVaWa schreef:Dat is de site van Scheurneus. Zo erg is 't registreren toch niet? Het kost niets hoor :wink:

Maar je kunt ook Nederlands_User.gtt van mijn site downloaden, daarin is 't ook gecorrigeerd. (en je hoeft je niet te registreren...)


had dit al gedaan en in de folder garmin/text geplaatst maar zonder resultaat. Kan ook aan m'n beperkte pc-kennis liggen, daarom kan ik de hulp bij low-pc gebruik zeer waarderen. Ondanks ik een jarenlang gebruiker van excel ben was me die oplossing met het excel-bestand ook niet gelukt.

Rudi
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor Bart-Jansen » 30 maart 2008 10:38

FM schreef:
JaVaWa schreef:In het Excel-bestand zit een macro (vandaar dat er (meestal) een waarschuwing wordt getoond bij het openen van het bestand) die alle aangepaste omschrijvingen in de vierde kolom wegschrijft naar een bestand genaamd Nederlands_User.gtt.


Hier misschien nog wat meer info. Als je beveiliging in Excel te hoog ingesteld is, zal de macro niet werken. Daarom in Excel:
1. Kies menu-item 'extra'
2. Ga met je cursor naar 'macro'
3. Rechts klapt een nieuw menu verder open, kies hier voor 'beveiliging'
4. In het dialoogkader kies je voor 'gemiddeld' of 'laag'. Bij 'laag' worden alle macro's aanvaard.


Naar aanleiding van deze melding is het mij nu ook gelukt om de macro te draaien. Ziet er goed uit!

Het bestand wordt weggezet in een word_tekstbestandje.
Is dit de bedoeling of moet het in een zogeheten "kladblok" bestand?
ik verkies de fouten van enthousiasme boven de onverschilligheid van wijsheid

Zumo550 op Harley Davidson Streetglide
Avatar gebruiker
Bart-Jansen
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 1 apr 2007 15:02
Woonplaats: Driel

Berichtdoor JaVaWa » 30 maart 2008 20:33

Laat me eens raden: je hebt een keer op een .gtt bestand gedubbelklikt, en opgegeven dat het met Word geopend moest worden, terwijl het vinkje 'dit type bestand altijd met dit programma openen' aan stond.
Daarbij heb je ook de bestandsextensies uit staan (Verkenner: Extra>Mapopties>Weergave>Extensies voor bekende bestandstypes verbergen) waardoor je niet ziet dat dit bestand de extensie .gtt heeft.

Nee, dit bestand is zoals het aangemaakt is, kant en klaar en kan in de map \garmin\text van je Zumo geplaatst worden.
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13348
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Bart-Jansen » 31 maart 2008 17:58

[quote="JaVaWa"]Laat me eens raden: je hebt een keer op een .gtt bestand gedubbelklikt, en opgegeven dat het met Word geopend moest worden, terwijl het vinkje 'dit type bestand altijd met dit programma openen' aan stond.
Daarbij heb je ook de bestandsextensies uit staan (Verkenner: Extra>Mapopties>Weergave>Extensies voor bekende bestandstypes verbergen) waardoor je niet ziet dat dit bestand de extensie .gtt heeft.
quote]

Dat zou best (op de labtob) wel eens kunnen. Vandaag geprobeerd op de desktob en aldaar werd het bestand wel weggeschreven in een (kladblok).gtt bestand

Bedankt!
ik verkies de fouten van enthousiasme boven de onverschilligheid van wijsheid

Zumo550 op Harley Davidson Streetglide
Avatar gebruiker
Bart-Jansen
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 1 apr 2007 15:02
Woonplaats: Driel

Berichtdoor JaVaWa » 31 maart 2008 19:52

Ach ja, af en toe is 't wel een tobberij met Windows :wink:
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13348
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor FJR Tinus » 28 apr 2008 20:54

vraagje is er inmiddels al een goede vervanging voor de hakkelige stemmen van Garmin Zumo 550.
Ik heb al veel gelezen en hardere stemmen erop gezet maar het blijft hakkelig (3de A-rit ect.) erg irritant.
Heb zelf de Belgse Claire met grote mond, wel prettig die grote mond maar dat gehaper is om gek van te worden (trouwens niet de TT versie).

Hopelijk kan iemand me verder helpen, ben zelf geen computer held fot the record
Was alles maar zo makkelijk als heerlijk genietend rijden ;-)
Belgie-Frankrijk-Duitland-Luxemburg-Zwitserland-Oostenrijk-Italie-Slovenie Want a Whole lot More!!
Avatar gebruiker
FJR Tinus
 
Berichten: 47
Geregistreerd: 8 apr 2008 17:37
Woonplaats: Terneuzen

Berichtdoor Aspegic » 3 mei 2008 21:12

Deze kun je nog toevoegen (nieuw vanaf 4.0):

Code: Selecteer alles
<str>
   <tag>TXT_Preview_STR_S</tag>
   <txt>Bekijk</txt>
</str>
Aspegic
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 26 jul 2007 17:22

Berichtdoor ECM » 3 mei 2008 21:31

Ja bekijk het maar




Waar staat tie dan?
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4872
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Aspegic » 3 mei 2008 21:43

Afbeelding

Waarheen? -> Routes -> klik op een route, je krijgt dan dit scherm.
Je kunt met "Preview" ("Bekijk") een route bekijken voordat je 'm definitief selecteert.
Aspegic
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 26 jul 2007 17:22

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast