Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

zümo bluetooth firmware versie 3.00 per 20 december 2007

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Re: zümo bluetooth firmware versie 3.00 per 20 december 2007

Berichtdoor Jaap van Maanen » 23 dec 2007 12:16

ECM schreef:
Scheurneus schreef:- Update ophalen/installeren via Webupdater.


Goh.. echt?? :roll:


In eerste instantie stond er een link naar http://expert.gps.googlepages.com/zumo550_380.exe
Laatst bijgewerkt door Jaap van Maanen op 25 dec 2007 13:09, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor Scheurneus » 23 dec 2007 15:19

Ik heb de startpost aangepast en het woord Webupdater vet gemaakt en naar boven geplaatst.

De eerste post ws wat moeijlier te lezen. Maar jullie beide hebben gelijk, de link stond er en het woord Webupdater.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor ECM » 29 dec 2007 23:15

Ik lees verhalen over bluetooth updates die de zaak (eerst wel werkend) nu met sommige toestellen zou vernaggelen.
Oude versie installeren zou ook niet gaan.

Iemand hier problemen ondervonden na deze update???
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4872
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor smaus » 30 dec 2007 00:52

ECM schreef:Iemand hier problemen ondervonden na deze update???


Ja ik had problemen met mijn nokia 6230i, heb daarna weer de oude bleutooth driver in mijn zumo gezet en alles werkte weer als vanouds.
Garmin zumo 590
sena smh-3
triumph tiger 1050
smaus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 126
Geregistreerd: 1 sep 2007 13:13
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor consono » 30 dec 2007 22:06

Ik kom hier problemen tegen met een Sony Ericsson p910i. Deze zou volgens Garmin wel ondersteund worden, maar werken doet het niet. Er wordt wel gekoppeld, maar bellen ho maar. De status geeft ook geen netwerk- en/of batterij-indicatie weer.
Als ik een Nokia 6230i of Samsung z650 koppel, draait dat als een tierelier, incl. adresboeken en statusweergave.

Iemand anders ook problemen met een SE p910i?
Groet.
Arno
Avatar gebruiker
consono
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 24 aug 2007 11:19
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor onmogelijkhier » 31 dec 2007 16:06

Met de nieuwe ondervind ik problemen met mijn Palm Treo 650. Als ik Zumo en Treo wil koppelen dat reset mijn Treo regelmatig. Ook het Telefoonboek moest ik handmatig naar de Zumo overbrengen.
Wat kan ik hier achterlaten oh ja www.deauville.nl
Garmin SPIII - 2610 - Zumo 500
Avatar gebruiker
onmogelijkhier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 15 maart 2004 15:07
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Berichtdoor Jaap1963 » 4 jan 2008 10:31

Hi Consono,

Ik had ook een SEP910i (is vorige maand gestolen). Ik had precies dezelfde problemen als jij. Wel koppelen, maar daarna werd ik meteen ontkoppeld. Mails naar Garmin hadden geen succes.
Ik kan dus nu niet meer checken of de nieuwe update hetzelfde resultaat geeft.

Ik heb later een SE750 gebruikt. Deze werkt wel alleen een raar foutje dat het telefoonboek op de Zumo niet wordt geupdate; bij elke keer koppelen blijf ik oude (reeds verwijderde adressen) uit mijn telefoon tegenkomen.

Ook de HTC werkt als een tierelier.
Jaap1963
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 14 feb 2007 10:26

Berichtdoor ECM » 9 jan 2008 21:56

Nou mooi is dat :evil:

Heb ik 3.80 <opnieuw> geinstalleerd, krijg ik daarna op geen enkele wijze meer bleutooth verbinding met mijn K750i.

Ik heb alles al geprobeerd:
Bleutooth aan/uit
Device verwijderd (hij vindt nu wel een onbekend vreemd apparaat (Telefoon van de buren??)
Roll back naar BT 2.40
Harde reset
Zachte reset
BT via service menu geforceerd geinstalleerd (met beide versies)

GRRRRR!

What's next??
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4872
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor GekkeHenkie » 10 jan 2008 03:18

Ook al geprobeerd om de Zumo eerst even uit je K750i te verwijderen? En staat de BT-verbinding op de K750i wel op detecteerbaar? Dit hoeft niet meer als je al eens een verbinding gelegd hebt, maar feitelijk wil je nu een nieuw apparaat aan je Zumo toevoegen en dus moet de Zumo de telefoon wel kunnen "zien".
Garmin Zumo 550 (firmware V4.30 & MS V6.13.7) op BMW K1200R met Autocom Active Rider
Avatar gebruiker
GekkeHenkie
 
Berichten: 313
Geregistreerd: 30 mei 2006 13:48
Woonplaats: Oosthuizen

Berichtdoor ECM » 10 jan 2008 10:34

Ja, ja en eh.. ja..

Ook geprobeerd.

Probleem was overigens vanochtend eindelijk opgelost. Ik denk dat de kern lag in een fout in de K750i. Deze verzond een valse telefoonkenmerk (het gevonden toestel was dus wel de mijne).

Simpelweg de telefoon aan/uit zetten gaf ook een reset in de telefoon. (Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb :roll: )
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4872
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor GekkeHenkie » 11 jan 2008 01:50

Ach ja, soms denken we wel eens té moeilijk. Dat krijg je, hè, als je ergens verstand van hebt... :wink:

Maar het doet het weer, dat is het belangrijkste 8)
Garmin Zumo 550 (firmware V4.30 & MS V6.13.7) op BMW K1200R met Autocom Active Rider
Avatar gebruiker
GekkeHenkie
 
Berichten: 313
Geregistreerd: 30 mei 2006 13:48
Woonplaats: Oosthuizen

Berichtdoor biegel » 2 feb 2008 16:23

[quote="Scheurneus"]Verschillen:

* Na update dien je alle paringen weer opnieuw aan te brengen.
* Je kunt nu vanaf je telefoon je zümo vinden en paren.
* Er kwam een scherm langs dat ik zelf een pincode kon invoeren bij koppelen van me PDA en zümo
* werking/bediening in combinatie met me Nokia 6310i lijkt een stuk sneller te gaan.
* Zoeken in telefoonboek met een paar letters die op een willekeurige plaats in de naam voorkomen (was dat al zo?)


Rariteiten:
Op gegevens moment trek ik de zümo los van de USB verbinding, zümo start weer gewoon op en begint direct weer de bluetooth update te installeren?? Wachten tot einde, daarna naar bluetooth menu, begint de zümo weer de update te doen. Wachten toto 100% en daarna de zümo uitgeschakeld.

[color=red]Nooit tijdens een firmware upgrade de zümo uitschakelen!![/color]

Daarna weer aangezet en moest ik alles weer opnieuw koppelen.[/quote]
Avatar gebruiker
biegel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 10 aug 2007 17:58
Woonplaats: HoBoKen

Re: zümo bluetooth firmware versie 3.00 per 20 december 2007

Berichtdoor biegel » 2 feb 2008 17:23

Scheurneus, heb zümo bluetooth firmware versie 3.00 ook geinstaleert zoals geschreven in forum. Gsm verbinding heeft geen enkel probleem na de instalatie maar bluetooth koptelefoon (interphone cellular line)kan geen verbinding meer maken met zumo 550. Wat moet ik doen?

Eric,

Beemer 1200GS
Avatar gebruiker
biegel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 10 aug 2007 17:58
Woonplaats: HoBoKen

Berichtdoor Scheurneus » 2 feb 2008 22:56

Helaas, ik heb gene enkele kennis van de Interphone.

Maar misschien dat dit helpt: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=131434#131434
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor biegel » 3 feb 2008 18:19

Scheurneus, bedankt voor je antwoord voor mijn probleem nu is het opgelost door city navigator opnieuw te instaleren. Waarschijnlijk heb ik een bestand verloren met het update.
Maar het is inorde.

Eric,

Beemer 1200 gs
Avatar gebruiker
biegel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 10 aug 2007 17:58
Woonplaats: HoBoKen

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten