Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

video: geef je Zumo een grote beurt

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor hka » 1 jun 2015 15:57

Hans dat heb ik nog nooit eerder gezien op de 550?
Ik verwijder de SD niet ik haal in de instellingen even het vinkje weg voor de 2015.4 kaart en dan verdwijnen ze maar dan kun je volgens mij niet meer de route rijden die je voorgeprogrammeerd hebt in BC, toch?
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 601
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 16:03

hka schreef:Hans dat heb ik nog nooit eerder gezien op de 550?


Onze reacties kruisten elkaar. Die hokjes op het toestel zijn er, bij aanvullend geladen kaarten (gmapsupp.img). Dat krijg je als je vanuit MS of BC een set kaarten selecteert en overzet. Dus NIET als de kaarten in gmapprom.img staan (wat normaal het geval is).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor HaWee » 1 jun 2015 16:06

hka schreef:Had niet begrepen dat als je de optie zet online dat deze dan niet aankomt.
Alsnog hierbij de link naar het rapport.


als je het rapport online zet komt het keurig op de site van JaVaWa te staan maar met een nummer en niet met de opmerking Z550 van hka , aangezien er meer mensen rapporten maken zou JaVaWa alle rapporten moeten nakijken of er een van de Z550 is en zelfs dan is het niet zeker dat het de juiste is.

Je hoeft het rapport niet hier als bijlage neer te hangen, je kunt de link (naar de site van JaVaWa met het juiste rapportnr) hier gewoon in je bericht plakken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor HaWee » 1 jun 2015 16:13

en aangezien je een Mac gebruikt is het verstandig om met JDM de Mac prullebak uit te zetten en als je de gps aan de Mac hebt gehangen hem los te koppelen met cleaneject http://www.javawa.nl/cleaneject.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor hka » 1 jun 2015 16:34

Hans Vaessen schreef:Onze reacties kruisten elkaar. Die hokjes op het toestel zijn er, bij aanvullend geladen kaarten (gmapsupp.img). Dat krijg je als je vanuit MS of BC een set kaarten selecteert en overzet. Dus NIET als de kaarten in gmapprom.img staan (wat normaal het geval is).

Dank je Hans.
Maar de kaart is er via GE opgezet en niet via MS of BC.
Zag net toe ik hem aan GE hing dat er ook een kaart van Midden Europa ergens op zou moeten staan maar die zie ik nergens terug in een van de bestanden in de hierbovenstaande schermprint?
Deze zou dan op de 550 zelf moeten staan want op de SD staat alleen de 2015.4 Europa All.
Let even op de bovenste Garmin is de SD met kaart 2015.4 Europa All.
Daaronder zie je inhoude van de map Garmin op de 550 zelf.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 601
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor JaVaWa » 1 jun 2015 17:00

Als Garmin Express een kaart op de SD zet wordt het ook een gmapsupp.img. Gmapprom.img kan alleen op het toestel zelf. Op het toestel zelf staat behalve de basiskaart nu verder geen kaart; op de SD staat heel Europa.

hka schreef:Had niet begrepen dat als je de optie zet online dat deze dan niet aankomt.

JaVaWa Device Manager geeft keurig een link zodra je het rapport gegenereerd hebt; het is de bedoeling dat je die link doorgeeft.

hka schreef:k heb de indruk dat de standaard kaart (DEM) dacht ik op een of ander manier ontbreekt waardoor de routes die hij wil importeren niet goed verloopt

De basiskaart heet gmapbmap.img en die staat erop. De 550 ondersteunt geen DEM.

Op het toestel is niets aan te merken. Kun je een duidelijke probleemomschrijving geven?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13393
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 17:47

JaVaWa schreef:Als Garmin Express een kaart op de SD zet wordt het ook een gmapsupp.img.


Klopt. Maar, naar ik meen, krijg je dan niet die vakjes rond de kaartsegmenten te zien. Vandaar mijn vermoeden dat ze via MS/BC (mapinstall) toegevoegd zullen zijn ipv als 'regio' vanuit Express.

Maar inderdaad: probleemomschrijving en online report zullen verhelderend zijn.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor hka » 1 jun 2015 18:18

Het probleem waar die mee worstelt is dat hij de routes er niet op krijgt.
Dat duurt eeuwig en toestel zou blijven hangen.
Heb zelf een paar keer gemerkt als ik hem aan de windhoos machine hang en wanneer ik hem uitwerp hij gewoon blijft staan en niet terugkomt in de gebruiksmodus.
Prik ik hem vervolgens aan de Mac en werp hem eruit via Cleaneject dan is meteen los.
Ga someteen even bij hem langs om te zien wat ie daar aan het knutselen is. Wellicht dat er een en ander aan de routes zelf mankeert en zoeken we te ingewikkeld.
Tot dusver mijn dank aan jullie.
Als er witte rook is meld ik me even terug.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 601
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 18:29

Mijn indruk is dat je op de verkeerde plek naar de oorzaak zoekt.

a. kijk naar de route zelf
b. kijk naar dubbel geladen kaarten cq ontbreken van kaartdekking in de route-regio
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor JaVaWa » 1 jun 2015 18:56

Hans Vaessen schreef:Vandaar mijn vermoeden dat ze via MS/BC (mapinstall) toegevoegd zullen zijn ipv als 'regio' vanuit Express.

Nee, deze is duidelijk met Express erop gezet. MapSource/MapInstall slaan de ontgrendelcode op ín het img-bestand, terwijl Express dat doet d.m.v. een unl-bestand (omdat het img-bestand al kant en klaar is).

Hans Vaessen schreef:kijk naar dubbel geladen kaarten cq ontbreken van kaartdekking in de route-regio

Dat is niet van toepassing; zie JDM-rapport (weliswaar in pdf-formaat, maar wel compleet)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13393
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 19:11

JaVaWa schreef:
Nee, deze is duidelijk met Express erop gezet.


Had de pdf niet bekeken maar, absoluut mee eens. Ook de naamgeving 'ALL' duidt daar al op.

Ik dacht vrij zeker te zijn dat bij dergelijke kaart niet de 'hokjes' worden weergegeven, maar kennelijk vergis ik me daarin.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: video: geef je Zumo een grote beurt

Berichtdoor hka » 2 jun 2015 09:22

Heb na het bezoek bij hem thuis meer info over het hoe en waarom.
Hij heeft de CN2015.4 Europa All handmatig via een beschreven handleiding op het forum op de SD-kaart gezet en de bestanden hernoemd. Dat ging al tijden goed. In de instellingen op de 550 zie ik ook geen tweede kaart staan nog in de rapportage is daar m.i. sprake van. Zo far so good.
Vervolgens eens gekeken naar zijn routes die niet wilde laden, althans die vastliepen, zoals hij mij vertelde waardoor het leek alsof de 550 'hing'. Daarbij vielen de schellen van m'n ogen zoveel fouten daar in zaten. Routepunten naast de weg, op de linkerkant van de weg, spaghetti lussen van hier tot Tokio..., etc..
Heb daar 'n uurtje of twee aan zitten sleutelen en vervolgens de routes naar de 550 overgezet. Hetgeen probleemloos verliep. Wat me daarbij opviel was dat hij in mijn ogen een ingewikkelde mappenstructuur toepast in BC om de routes voor de heen- en terugweg te scheiden. Te beginnen met een hoofdmap, daaronder een submap bijv. heenreis en dan nog aparte, ik dacht dat het zgn. slimme mappen zijn, voor elke dagroute een? Als je de submap heenreis selecteerde zag je alle informatie die ook apart in de slimme mappen staat. Bij de vraag waarom hij hiervoor gekozen heeft vertelde hij dat hij dat geleerd had op een BC kursus??
Het is geenzins mijn werkwijze maar voorlopig werkt het.
Dank allen voor het meedenken en helpen oplossen.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 601
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Vorige

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten