Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Montage nieuw scherm Zumo 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor pheufk » 27 jul 2017 18:23

Start Garminexpress op met de 550 en kijk wat Express van info geeft,misschien zit er een lifetime update op.En kijk of je hem kunt registreren.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 27 jul 2017 19:38

Had ik vorige week al gedaan. Geeft enkel aan dat ik een nieuwe kaart kan kopen voor 59 euro. Verder zou toestel uptodate zijn.

Nu met OSM op een kaartje maar zelfde resultaat. Had benelux en duitsland en frankrijk en ook nu alleen binnen Nederland een route mogelijk. Van Breda naar leeuwarden is prima maar naar Antwerpen of gent wil die niet.
Ik ga nu eerst maar op zoek naar de missende bestanden.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor pheufk » 27 jul 2017 20:00

Zolang als je geen legale kaart heb zal je dat probleem hebben.Geef €59 uit voor de nieuwe kaart 2018.10 en je bent van het probleem af,of neem een lifetime update.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 27 jul 2017 20:38

OSM is een legale map toch?
En had al gevraagd of lifetime is over te zetten maar moet het toestel eerst werken anders is elke kaart zonde geld.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor pheufk » 27 jul 2017 21:42

Doe is een harde reset,dat gaat de 550 in de fabrieksinsteling.Je moet dan wel de taal opnieuw instellen en de zumo naar de satellieten laten zoeken,zodat die weer weet waar je bent.
En heb je soms twee kaarten actief staan??
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor HaWee » 27 jul 2017 22:01

osm is legaal, maar welke kaart(en) had je en hoe heb je ze erop gezet?
had je één kaart Benelux+Duitsland+Frankrijk of had je 3 kaarten?
hoe heb je de kaart(en) op de sd gezet? als gmapsupp.img uit de download of geinstalleerd op de computer (1 of meer kaarten) en dan overgestuurd naar de sd?

welke missende bestanden bedoel je? Een aantal bestanden kun je via Express of Webupdater oid mogelijk terugkrijgen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 28 jul 2017 07:02

Had de zumo onlangs via marktplaats gekocht nadat onze 3 jaar oude 550 niet meer repareerbaar bleek. Werkte prima leek het tot we naar Belgie gingen na een week.
Gisteren gewoon het bestand gmapsupp.img gedownlaod van OSM en op sd kaart gezet. Een selectie gemaakt op die site en krijg je een download aangeboden. Ook nu alleen binnen Nederland routeberekening mogelijk.
Er lijken meer bestanden te missen op het toestel. De basiskaart ontbrak ook maar ook dit veranderde niets na installatie.
De oude Zumo wordt nog terug gestuurd maar de man is nu op vakantie. Ondanks defecte scherm is het te proberen er nog bestanden af te halen.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor RonalT » 28 jul 2017 09:32

Vitayalin schreef:....Gisteren gewoon het bestand gmapsupp.img gedownlaod van OSM en op sd kaart gezet. Een selectie gemaakt op die site en krijg je een download aangeboden. Ook nu alleen binnen Nederland routeberekening mogelijk.....


Lijkt me nogal simpel. Als je alleen een route kunt berekenen binnen Nederland heb je een kaart van Nederland in dat toestel zitten.

Ook de quote hierboven lijkt daar op te wijzen. Als je via http://garmin.openstreetmap.nl/ een kaart download maak je een keuze uit een bepaald land. Om meer landen in een kaart te krijgen moet je via een on-line kaart een keuze uit het gebied maken en enige tijd wachten. Daarna kun je die downloaden.

Maar wees eens duidelijk wat je doe, probeer dit zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Want nu zitten er een aantal mensen al een week te koffie-dik-kijken om jouw probleem op te lossen. Maar met weinig informatie komt er nooit een oplossing.
HaWee stelt een duidelijke vraag, maar je babbelt er weer een beetje omheen.
gmapsupp.img gedownlaod van OSM..... tja wat heb je waar gedownload en hoe :?: :?:

Zonder duidelijke uitspraken komt er ook geen duidelijke oplossing
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2730
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 28 jul 2017 11:57

Als je via http://garmin.openstreetmap.nl/ een kaart download maak je een keuze uit een bepaald land. Om meer landen in een kaart te krijgen moet je via een on-line kaart een keuze uit het gebied maken en enige tijd wachten. Daarna kun je die downloaden.


ja zo ging dat. online kaart gebied selecteren net als in basecamp ook kan. Na een tijdje krijg je een 2e email dat bestand klaar staat. benelux en grootdeels Duitsland en frankrijk geselecteerd zoals ik al eerder schreef.
eerder zei men ook al dat er alleen nederland in zou zitten maar de nuvi zag toch duidelijk heel europa op die kaart.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor polmcfree » 28 jul 2017 14:21

Wat zie je in Basecamp?
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor RonalT » 28 jul 2017 15:08

Vitayalin schreef:.... benelux en grootdeels Duitsland en frankrijk geselecteerd zoals ik al eerder schreef....


Zoals eerder:

graag even een rapport maken met JaVaWa Device Manager en de link hier plaatsen.
Dat geeft duidelijkheid :roll:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2730
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 28 jul 2017 17:33

Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor HaWee » 28 jul 2017 18:15

probleem met osm is dat de kaartdelen alleen nummers hebben geen namen die iets zeggen.
gezien de grootte van het bestand zal het wel een flink deel beslaan.
In JDM kun je op deze kaart klikken om hem te selecteren en dan bovenin de toolbar klikken op het symbool voor dekking en dan zie je op een pop up kaart van Europa welk deel in deze kaart zit.

osm is een goede kaart maar heeft beperkingen, terwijl je bij CN makkelijk een route tussen 2 punten op een paar honderd km afstand kunt berekenen kun je in osm beter een paar extra punten zetten zodat de afstand tussen 2 punten minder is.

Dus probeer eens om vanuit je startpunt eerst naar halfweg de grens, dan vlak voor de grens en dan een kort na de grens en dan een verderop in het buitenland of dat wel werkt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor Vitayalin » 30 jul 2017 11:32

ik woon 10km van de grens :-)
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: Montage nieuw scherm Zumo 550

Berichtdoor pheufk » 30 jul 2017 11:49

Ik ook :mrgreen: maar heb je nu een route gemaakt zoals HaWee voorstelde :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Vorige

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten