Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor SjefB » 20 apr 2015 17:48

Hallo, heeft er iemand tips hoe het volgende probleem op te lossen?

Route vanaf mapsource naar Zumo 550versturen lijkt goed te gaan.
Verbinding tussen Zumo en computer verbreken.
Krijg melding 'nieuwe gegevens gevonden. Wilt u deze gegevens nu verwerken?'
Ja.
selecteren
Gaat importeren berekenen.
Melding 'data succesvol geïmporteerd'

So far so good.

Vervolgens wil ik de route gaan bekijken: 'waarheen'- 'routes' - helaas geen routes te zien.

Via computer zie ik dat er een file opgeslagen is op de zumo in de garmin - gpx folder als Temp.GPX

Vervolgens vanuit mapsource de routes als GPX opgeslagen en via computer op Zumo en op SD geplaatst in Garmin - GPX folder.

Krijg melding nieuwe gegevens gevonden etc, alles ziet er goed uit, totdat ik de routes wil gaan bekijken.
Weer geen routes te zien.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen?

Ik hoor het graag!
SjefB
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 apr 2015 16:54

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor RonalT » 20 apr 2015 18:59

Ik kan je niet direct een oplossing geven, omdat ik het probleem niet ken. Maar wordt er tijdens het riedeltje

'nieuwe gegevens gevonden. Wilt u deze gegevens nu verwerken?'
Ja.
selecteren
Gaat importeren berekenen.
Melding 'data succesvol geïmporteerd'


niet iets gevraagd welk soort gegevens je wilt importeren? zo staat er nu bv dat ik Favorieten of Triplogs kan importeren
Anders zou je eens de route en bv een willekeurig waypoint moeten importeren.

Ten tweede zou je dat bestand TEMP.GPX kunnen openen in Mapsource of Basecamp om te kijken wat er in staat. Want als je bv een waypoint of track zou versturen naar je toestel worden er wel gegevens verwerkt, maar krijg je geen route te zien.
Door de TEMP.GPX te openen zie je wat er in staat.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor SjefB » 20 apr 2015 20:38

Hallo RonalT bedankt voor je reactie.
Klopt ik kan kiezen. heb alleen voor routes gekozen want mijn favorieten staan er nog in en daar wil ik geen risico mee lopen. Ben namelijk van plan vrijdag middag binnenkort richting zuid Frankrijk en Spanje te vertrekken. Routes is een probleem maar in geval van nood kan ik altijd nog via de favorieten rijden en steeds de zumo met vermijden van snelwegen etc een route laten berekenen. Altijd nog beter dan met papier in de tanktas.

Als ik via mapsource het bestand TEMP.GPX op de Garmin open zie ik de routes op de computer...
Laatst bijgewerkt door SjefB op 22 apr 2015 06:36, in totaal 1 keer bewerkt.
SjefB
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 apr 2015 16:54

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor RonalT » 20 apr 2015 22:59

En als je via het < sleuteltje >< gebruikers gegevens >< importeer gegevens >< routes > zie je dat de routes gezocht worden. Na enige tijd verschijnen ze in beeld, dan selecteer diegene die je wil hebben en druk op <importeren>

Kan je ze daarna zien?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor SjefB » 21 apr 2015 05:19

Hallo RonalT, als ik dat doe dan kan ik inderdaad route selecteren en importeren. Zumo geeft aan dat ie iets berekend, maar als ik daarna 'waarheen'en 'routes' kies staat er niets in.
Ik heb wat oude routes via de computer verwijderd, misschien heb ik iets te veel verwijderd, ga nu aan alles twijfelen :-)
SjefB
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 apr 2015 16:54

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor sf-ftd » 21 apr 2015 06:06

Probeer het eens met een track. Maak een klein stukje track met MS.
Deze overzetten naar je Zumo met MS.
Als je de melding Nieuwe gegevens gevonden krijgt selecteer dan voor importeren van Triplogs.
Je Zumo maakt van deze triplog een route. Deze vind je na importeren terug bij Waarheen en Routes.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor Frank » 21 apr 2015 07:27

Routegeheugen vol misschien? Probeer eens via het toestel een stel oude routes te verwijderen, daarna de nieuwe opnieuw importeren zoals beschreven door RonaIT.
Direct in de temp.gpx gaan 'rommelen' lijkt me niet zo verstandig...
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor FM » 21 apr 2015 08:18

Kijk eens na wanneer je gekozen hebt voor 'waarheen'-'routes' of er geen lege lijn is ? Als dat zo is, kan je die verwijderen en daarna zou wel alles in orde kunnen zijn.

Ik herinner me dat dit vroeger nogal eens voorkwam.
Frank schreef:Direct in de temp.gpx gaan 'rommelen' lijkt me niet zo verstandig...

Veel kwaad kan dit niet. Die temp.gpx wordt toch elke keer overschreven als je opnieuw routes naar het toestel stuurt vanuit Mapsource.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4203
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor SjefB » 21 apr 2015 22:55

FM !!!! BEDANKT !!! Het probleem is opgelost.
Al die uren die ik aan het maken van de routes besteed heb en vervolgens aan het vinden van een oplossing van het probleem zijn nu in een keer gered dankzij jou!
Binnenkort naar de Puy de Dome waar de route begint, via de Faro de Fisterra in Noord-West Spanje weer terug tot in de buurt van Tours waar de route ong, een week later eindigt.

Ik ben je zeer dankbaar!

(PS enig idee wat de oorzaak van het probleem geweest zou kunnen zijn)
SjefB
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 apr 2015 16:54

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor sf-ftd » 22 apr 2015 07:47

Wat heb je dan precies gedaan waardoor het probleem verholpen is?
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor SjefB » 22 apr 2015 11:53

Hallo sf-ftd. Ik had inderdaad een lege lijn in de routes staan. Na weghalen van deze lijn functioneert alles weer als normaal.
SjefB
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 apr 2015 16:54

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor FM » 22 apr 2015 16:29

We krijgen minder en minder vragen over de Zumo550. Daarom dat het niet altijd onmiddellijk doordringt wat er mis kan zijn. Ineens herinnerde ik me dat dit vroeger al wel eens voorkwam. :wink:

Ik ben blij dat het voor je goed kwam. Ik blijf de 550 een goed toestel vinden.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4203
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Probleem met Routes uploaden in Zumo 550

Berichtdoor Hansbart » 13 jun 2016 13:03

Dankzij Ronalt en FM heb ik ook eindelijk mijn Zumo weer aan de praat.
Het heeft mij veel moeite gekost, maar super !
Thx
Hansbart
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 13 jun 2016 12:30


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten