Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Updaten van kaart op 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 13 mei 2016 21:43

Is er niemand meer die een 550 heeft geupdate de afgelopen tijd?
Op een of andere manier wil het niet om een keuze te maken voor een passend stukje Europa. In vorige versies van Express was er een keuzemogelijkheid voor bv W-Europa of Noord Europa.
Ik kan het niet vinden en dan gaat Express wel klagen dat er hulp nodig is, maar hoe of wat?

Jammer! Of weet iemand hoe het wel kan?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor HaWee » 13 mei 2016 22:03

ik weet het niet maar wil wel een gokje wagen

het zou kunnen zijn dat Express ergens heeft "onthouden" wat je een vorige keer hebt gekozen en misschien past die keuze nu niet meer of zo.
Er is hier ooit iets over verteld maar ik weet niet meer of het voldoende is om Express te verwijderen met Revo uninstaller of dat je nog ergens anders die instellingen moet verwijderen.

een mogelijke andere oplossing zou zijn om alleen naar de computer te updaten en dan een passende selectie van de computer naar de gps te sturen (en dan dus evt gmapprom van te voren verwijderen , bv nadat je met JDM een full backup hebt gemaakt)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor Hervelt » 14 mei 2016 00:41

RonalT schreef:Is er niemand meer die een 550 heeft geupdate de afgelopen tijd?
Op een of andere manier wil het niet om een keuze te maken voor een passend stukje Europa. In vorige versies van Express was er een keuzemogelijkheid voor bv W-Europa of Noord Europa.
Ik kan het niet vinden en dan gaat Express wel klagen dat er hulp nodig is, maar hoe of wat?

Jammer! Of weet iemand hoe het wel kan?

Mogelijk dat nu ook die deelgebieden te groot zijn en niet meer intern op de 550 passen.
Wat Hawee al zegt is het handiger eerst Europa op de computer te laden en daarna te kijken of je met MapInstall deelgebieden op je zumo kunt laden of Mapsource waarmee je zelf landenkaarten kunt selecteren en zo onder de limiet van de 550 kunt blijven.
Overigens kan je de kaarten natuurlijk dan ook op de SD plaatsen.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor sf-ftd » 14 mei 2016 08:33

Als je Garmin Express hebt opgestart en voor je toestel hebt gekozen dan zie je welke kaart(deel) er op staat. In mijn geval is dat Kaart: Midden-Europa Deelregio 2017.1
Bij kaartopties kun je dan aangeven wat je wilt.
Kies dan voor Wijzig kaart.
Vervolgens krijg je volgens mij dan de keuze om er een ander kaartdeel op te zetten.
Bij mij verliep de installatie op mijn Zumo 550 tenminste (de 2e poging) probleemloos.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 14 mei 2016 14:34

Tja, er wordt door Express aangegeven dat heel Europa op de 550 zou staan. Lijkt me onmogelijk omdat het geheugen van zo'n ding ongeveer 2 Gb is.
En dan spreek je over 'kaartopties'? Geen idee, die komt in mijn Express niet voor.


Ik ben bang dat ik binnenkort de mensen gelijk ga geven die vinden dat Garmin met Express een slecht stuk software heeft gemaakt. Het is onduidelijk, onsamenhangend en gewoon raar.
"We hebben uw hulp nodig" komt er op beeld te staan. Maar er is niets te helpen, geen keuze uit kleine regionen oid. Voor Amerikanen misschien logisch, maar voor mij raar.

Een 550 niet te update, een 340 niet te updaten......
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor sf-ftd » 14 mei 2016 17:41

Bekijk je 550 eens met het programma JDM (Javawa Device Manager), te downloaden op www.javawa.nl.
Kun je precies zien welke kaart(en) je er nu op hebt staan.
Misschien is er iets fout of heb je eerder al eens een kaart via je pc (met MapSource of ander programma) gezet.
Dan heb je misschien helemaal geen vrije ruimte meer en kan Garmin Express er ook niet op zetten.
NT-kaarten die je er met MS op hebt zet hebben de naam gmapsupp.img
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor HaWee » 14 mei 2016 17:44

en als het je niet duidelijk is wat er op staat dan met JDM via Extra-Rapportage een rapport maken en de link hier plaatsen dan kunnen we meekijken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 14 mei 2016 19:40

Als jullie graag willen kijken wat er op het toetel staat, niet veel bijzonders.
De City Navigator kaart, een paar voertuigsymbolen, taalbestanden, een paar schermafdrukken, wat routes en de archieftracks....

http://jdm.javawa.nl/OPAY

De City Navigatorkaart is een klein deel van Europa (Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met wat delen Frankrijk en Tsjechie, totaal 1.0 GB)) en Express probeert er geheel Europa (3.74 GB) op te zetten. En dat lukt natuurlijk niet.

En ik kan op geen manier vinden waar ik kan veranderen dat er een kleiner deel van Europa wordt opgezet. Op dit moment heb ik genoeg aan Benelux en Duitsland
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor Hans Schipper » 14 mei 2016 19:57

Ik heb CNEurope all 2017.1 mbv Express op een 16GB SD kaartje gezet (als virtuele Zumo) omdat Express zegt dat er 10+GB ruimte nodig is om die kaart van 4.2GB op de SD kaart te zetten. Was binnen het uur gepiept en werkt vlekkeloos. In het interne geheugen van de Z550 staan alleen BaseMap, TimeZone, WPs, pois, enkele routes.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 274
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor polmcfree » 14 mei 2016 20:04

Gisteren de Zumo 550 voorzien van nt2017.1 via Garmin Expres geen enkel probleem(wel de laatste versie van Expres gedownload),heb voor midden Europa gekozen in Expres,maar Expres heeft centraal Europa op de Zumo geplaatst(kon ook niet anders want midden was te groot) en heel Europa op de PC
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 14 mei 2016 21:30

Na wat rondneuzen ben ik tot de conclusie gekomen dat er hier iets niet goed gaat.

zumo340.jpg
hier klopt iets niet
zumo340.jpg (73.85 KiB) 1596 keer bekeken


Dit scherm heb ik nou al een keer of 10 gezien en daar hoort eigenlijk iets te staan waardoor ik zou kunnen kiezen voor een kleinere kaartregio.
Wie weet waarom dit (niet) komt?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor HaWee » 14 mei 2016 21:39

staat er toch heeel duidelijk
space.JPG
space.JPG (22.91 KiB) 1593 keer bekeken


je moet minimaal 8 GB ruimte hebben op c en dat heb je niet

dus ruimte maken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 14 mei 2016 21:52

Eh, even voor de duidelijkheid, dit plaatje is van de 340. Maar de strekking is voor beide toestellen (Z550 en Z340) hetzelfde. Er is te weinig ruimte (dat wist ik ook al) en daarom wil ik een kleinere kaartregio installeren. Voor dit toestel is Benelux en een deel Duitsland voldoende. Dat moet moet kunnen, nu staat er meer op en dat vraagt 1 GB aan ruimte.

Maar ik heb op diverse plaatsen gelezen dat er onder deze boodschap een mogelijkheid moet komen staan waarmee ik een keuze kan maken......
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor HaWee » 14 mei 2016 22:07

nee,
als je GPS te weinig ruimte heeft dan krijg je de keuze om een kleiner deel te installeren

dit verhaal gaat over de COMPUTER die te weinig ruimte heeft en dan is het einde oefening tot je ruimte maakt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Updaten van kaart op 550

Berichtdoor RonalT » 15 mei 2016 18:20

Tja, raar want ik had niets aangegeven en dus alleen het toestel zou worden geupdate.
Ik ben toch op de schijf (computer) gaan opruimen en kon 12 GB vrijmaken. Inderdaad kreeg ik daarna de vraag of ik een kleinere regio wilde en de update lukte daarna.

Dus voortaan toch gewoon aannemen water gemeld wordt, ondanks dat het raar lijkt!

Bedankt iedereen voor het meedenken!
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Volgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast