Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Te lange route, crash zumo

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Te lange route, crash zumo

Berichtdoor René1701 » 5 jun 2016 22:39

Al een aantal dagen tracht ik onze vakantieroute vanuit Rijssen naar het Zwarte Woud Duitsland via de A1- A35 - Duitsland A3 - A61 - A65 - B9 (Frankrijk) en de A5 - B33 te plannen. Via basecamp geen problemen, route is prima, precies zoals wij hem willen, namelijk niet via de A3 richting Frankfurt, of via Karlsruhe. Boven Keulen richting de A61 - Koblenz. Links van de Rijn als het ware.

Uploaden gaat goed naar de extra geheugenkaart van de Garmin. Importeren... daar gaat het fout, ik krijg de melding; De route is te lang, en zal tijdens de rit aangevuld worden (of zo iets). Je drukt op OK, na een tijd laad die die wel door. Route is ingeladen denk je dan. Ga je naar de route en activeer je hem dan schakeld die om naar je autocursor op je schermpje, krijg ik waarschijnlijk de kaart te zien van het stuk waar de route zou rijden, maar dan met een blurrie geografische atlas kaart, en dan crashed de Garmin. Het enigste wat je nog kan doen is uitzetten.

Nu hebben we laatst de motorkaarten van heel Europa aangekocht en ook deze staan geïnstalleerd op Basecamp, (en nogmaals op een tablet voor de vakantie), de kaarten staan blijkbaar ook de Zumo zelf. Dat zie ik want als we rijden staat deze kaart steeds aan. Lijkt alsof deze groene route kaarten over de normale city-maps heen liggen. Heb ik niet zo'n bezwaar tegen. We houden wel van een mooiere route.

De route gaat volgens mijn telling over 68 punten als je de route aanklikt en de punten telt, en het mag er 250 zijn. Ik heb de methode hoe we rijden al aangepast naar rijden, het was onbekent / geen. maar dit werkt ook niet. De route al diverse malen hernoemt en met andere instellingen getracht werkende te krijgen op de Zumo. Maar niets werkt.

We gaan nu maar rijden naar 1 van de punten op de route, en vandaar uit vervolgen we de weg voor 112km, dan is deze route klaar, en zullen we handmatig de volgende moeten activeren tijdens het rijden; rij naar de volgende korte route van 124km. Rijden naar het begin van de route doet die namelijk wel, dat planned die gewoon in. Verdere geplande routes in het Zwarte Woud laden ook gewoon volledig in zonder problemen. Ik snap er niets meer van en de problemen zijn gekomen nadat de nieuwe "motor kaarten 2016" geïnstalleerd zijn. Morgen gaan we weg. En we zullen het moeten doen met een omweg om de route te rijden welke we willen rijden.

Het meest bizarre is wel dat de route daarvoor er wel in stond en het wel deed, maar de weg over Frankfurt ging, dat wilde ik wijzigen, die route was gemaakt voordat ik de motor kaarten ge-update had. Het lijkt mij echt dat er ergens iets niet klopt daar die ook zegt dat de route van 638km de ene keer 13 en de andere keer 19 uur duurt. Merk ook de laatste tijd dat bij geplande routes er opeens stukken zijn waarbij die in vogelvlucht strepen trekt naar tussenpunten, soms herberekend die zich en dan gaat het wel weer goed. Wordt er een beetje kriebelig van, want het ging altijd goed. Maar nu :\
René1701
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 5 jun 2016 22:09

Re: Te lange route, crash zumo

Berichtdoor HaWee » 5 jun 2016 23:09

ik lees een paar dingen die de problemen zouden kunnen verklaren, telkens even een klein stukje van jou tekst in rood met mijn opmerking er bij
Importeren... daar gaat het fout, ik krijg de melding; De route is te lang, en zal tijdens de rit aangevuld worden (of zo iets) dit is niet echt fout, bedoeld wordt dat de gps eerst slechts een deel van de route laat zien en als je in de buurt van het einde van dat eerste deel komt de rest laat zien. Heeft iets te maken met lengte en aantal keuzemogelijkheden onderweg.
Nu hebben we laatst de motorkaarten van heel Europa aangekocht ... de kaarten staan blijkbaar ook de Zumo zelf. Dat zie ik want als we rijden staat deze kaart steeds aan dit is wel een probleem, je hebt zowel CN als de motorkaart actief en dat mag absoluut niet. Je mag maar één routerende kaart actief hebben (dus OF CN OF motorkaart) en verder moet ook de basiskaart actief zijn.
Als je twee routerende kaarten aan hebt staan gaat de gps in de fout, hij weet niet welke kaart te gebruiken, probeert beide en dat geeft tegenstrijdige richtingen en veel te veel rekenwerk.
De route gaat volgens mijn telling over 68 punten als je de route aanklikt en de punten telt, en het mag er 250 250 is bij mijn weten voor een directe route (dus rechte lijnen tussen punten, geen kaart en wegen volgen) ik dacht dat 50 het max was voor jouw Zumo
Ik snap er niets meer van en de problemen zijn gekomen nadat de nieuwe "motor kaarten 2016" geïnstalleerd zijn het is mogelijk dat dit de oorzaak is van de twee actieve kaarten, soms zet een nieuwe kaart zichzelf aan bij installeren op de gps.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Te lange route, crash zumo

Berichtdoor STXrider » 11 jun 2016 11:14

ik heb de motorkaart op de SD-kaart staan en haal hem er altijd uit. Heb je ook het probleem van inschakelen niet :mrgreen:
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 972
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Te lange route, crash zumo

Berichtdoor Hervelt » 11 jun 2016 11:44

Hij is ofwel al op vakantie ofwel heeft hij het antwoord al op een andere manier of forum gevonden.
Heeft na zijn vraag hier geplaatst te hebben niet meer ingelogd en heeft dus ook de door Hawee gegeven goede antwoorden niet meer gezien.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten