Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route laden naar 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Route laden naar 550

Berichtdoor bikeropa » 11 jun 2016 09:59

Sinds enige tijd heb ik het fenomeen dat wanneer ik een route laad vanuit BC naar de 550 dit 2x doet, je ziet dan in het toestel de originele en de route met toevoeging 1. Het maak niet uit op welke manier ik deze over zet.
Wie heeft dit ook?
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor STXrider » 11 jun 2016 11:01

Nee, ik kan hem alleen met slepen naar het interne geheugen laden....... ook zoiets :? :wink:
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 969
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor bikeropa » 11 jun 2016 13:25

Via het puldown menu kan het ook. beide met hetzelfde resultaat.
Ook de waipoints vermenigvuldigen daardoor.
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor sf-ftd » 11 jun 2016 14:29

Ik gebruik nog steeds het oude vertrouwde MapSource om routes over te zetten naar mijn Zumo550.
Ook voor het maken van routes.

BC gebruik ik vaak voor het omzetten van een route van iemand anders.
Eerst een spoor maken en daarna van het spoor weer een route maken
Gaat probleemloos en geen meldingen onderweg van aankomst bij X en aankomst bij Y
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor bikeropa » 11 jun 2016 19:13

MS is out, graag bij de vraag blijven
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor HaWee » 11 jun 2016 19:17

waarom?
MS en de Z550 zijn van dezelfde generatie. Dus misschien begrijpt je Z550 BC niet of omgekeerd en gaat alles goed als je MS gebruikt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19903
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor bikeropa » 11 jun 2016 21:58

Sinds de introductie van BC werk ik er mee, BC en Z550 werkte altijd prima samen, echter sinds een +/- een half jaar treed dit fenomeen op. Moet iets in de software updates zitten?
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor sf-ftd » 12 jun 2016 07:01

Misschien is het een optie om BC een keer opnieuw te installeren.
Eerst BC verwijderen met Revo-uninstaller en ook Revo alle losse delen van BC laten verwijderen.
Die keuze krijg je na de un-installatie-procedure.
Daarna BC weer opnieuw installeren.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor STXrider » 12 jun 2016 08:30

sf-ftd schreef:Ik gebruik nog steeds het oude vertrouwde MapSource om routes over te zetten naar mijn Zumo550.
Ook voor het maken van routes.

BC gebruik ik vaak voor het omzetten van een route van iemand anders.
Eerst een spoor maken en daarna van het spoor weer een route maken
Gaat probleemloos en geen meldingen onderweg van aankomst bij X en aankomst bij Y

Waarom zou je na het omzetten door een spoor te maken de route weer een route maken. De 550 zet immers het spoor probleemloos om in een route.
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 969
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor manus » 13 jun 2016 11:09

Maar kan je ze ook beiden op het scherm zichtbaar maken zoals bij de Z590?
Garmins wegen zijn ondoorgrondelijk.
manus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 433
Geregistreerd: 11 jun 2005 18:13

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor FM » 13 jun 2016 11:51

Neen.

De 550 zet een spoor altijd om naar een route.

Overigens liet ik nooit Basecamp een route naar mijn 550 zenden, net omdat ik had gelezen dat die routes soms dubbel in de Zumo terecht komen.

Ik exporteerde altijd de route naar een gpx-bestand, en plaatste dat met de verkenner in de 550.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4203
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor manus » 13 jun 2016 12:57

Bedankt voor het antwoord en sorry voor het inbreken in dit item.
Terug on topic.
Garmins wegen zijn ondoorgrondelijk.
manus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 433
Geregistreerd: 11 jun 2005 18:13

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor sf-ftd » 13 jun 2016 13:22

STXrider schreef:Waarom zou je na het omzetten door een spoor te maken de route weer een route maken. De 550 zet immers het spoor probleemloos om in een route.


Basecamp maakt niet altijd de route precies zoals de track loopt. Soms snijdt hij een hoekje af omdat dit korter is of sneller. Ook wil hij wel eens parkeerplaatsen mee pakken.

Daarom loop ik de route vooraf nog even na en voeg eventueel een punt in om de route gelijk te laten lopen.
Dit is met name van belang wanneer je met een groep gaat rijden. Dan wil je toch graag allemaal dezelfde route volgen.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor FM » 13 jun 2016 13:35

Net daarom vraagt STXrider zich af waarom je niet gewoon de track naar het toestel stuurt. Een track wordt door Basecamp niet meer gewijzigd. Als iedereen dezelfde track naar zijn toestel stuurt, zal iedereen dezelfde route rijden.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4203
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Route laden naar 550

Berichtdoor bikeropa » 13 jun 2016 21:44

Heren, graag bij topic blijven. Er word afgedwaald.
Probleem is opgelost zoals sf-ftd voorstelde, BC er geheel af en opnieuw geïnstalleerd. Moet wel de kaarten opnieuw koppelen, maar dat is ook voor elkaar. Kan de route er gewoon weer in slepen zonder dat er 2 worden.
Wat mij betreft, discussie gesloten.
Bedank en groet.
Beter nat tussen de files door dan droog er in!!
Avatar gebruiker
bikeropa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 24 mei 2005 20:36
Woonplaats: Oost-Souburg


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten