Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor 4vboxerfan » 1 mei 2017 21:17

Ik zou graag dit onderwerp opnieuw aankaarten want de vorige keer werd er snel afgedwaald van de probleemstelling zonder dat er een oplossing kwam zie: https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=59&t=45981 Het lukt het mij namelijk nog steeds niet meer om routes en favorieten rechtstreeks in het toestel te laden. Ik heb al diverse dingen geprobeerd zoals een hard reset en het verwijderen m.b.v. JaVaWa Device manager, van de current.gpx en temp.gpx_tmp, maar het probleem blijft, zowel bij gebruik van Mapsource als in BaseCamp.
In eerste instantie lijkt alles goed te gaan en staat de route daadwerkelijk in het toestel, maar als ik het toestel weer opstart worden er geen nieuwe gegevens gevonden. Als ik het toestel weer aansluit op BaseCamp zijn de routes niet meer in het toestel te vinden. Gelukkig als ik de routes eerst via het geheugen kaartje upload gaat alles wel goed. Wie weet raad?
Groeten,
Jan

Forerunner 305, Zumo 350LM en gelukkig een weer gerepareerde Zumo 550LM!
Avatar gebruiker
4vboxerfan
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 16 feb 2008 12:33
Woonplaats: Voorthuizen

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor FM » 1 mei 2017 21:48

Ik heb geen Zumo550 meer, maar ook bij de mijne had ik op het laatst dikwijls problemen met het opladen van gegevens vanuit Mapsource. Basecamp gebruikte ik voor de 550 sowieso niet, want daar kan dat toestel simpelweg niet goed mee overweg.

Mijn oplossing was om altijd een gpx-file te maken van wat ik wil opladen en die dan met de verkenner rechtstreeks in de gpx-map van de 550 te plaatsen.
Werkt dat wel bij jou ?

Rechtstreeks opladen (waarbij een temp-file automatisch wordt aangemaakt) vond ik trouwens altijd al een ramp, want daarbij werd het vorige gewoon overschreven, en was je die gegevens kwijt als je ze nog niet geïmporteerd had.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4203
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor Frank » 1 mei 2017 22:43

Rechtstreeks laden: maak van de route (+ eventuele waypoints & tracks) een gpx file (Basecamp: Exporteer, Mapsource: Sla op als) en kopieer deze naar de directory /GPX van de Zumo. Dit moet werken, volgens mij.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor bikemuis » 2 mei 2017 12:51

Als je gaat naar de routes in je GPS moet je kijken of er soms een blanco route in staat en die verwijderen.
bikemuis
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 1 feb 2013 14:43

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor pheufk » 2 mei 2017 15:01

Geen probleem met een route of route's rechtstreeks met Mapsource of BaseCamp naar de zumo te laden.
Ook niet naar de SDkaart.Wat Bikemuis post kan ook het geval zijn.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.10
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1932
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor 4vboxerfan » 2 mei 2017 15:19

Bedankt voor de tips!
Via de verkenner de routes en favorieten inladen rechtstreeks in het toestel laden werkt wel, maar is wel wat omslachtiger dan m.b.v. BaseCamp en dan via het geheugen kaartje. Ik heb de Zumo ook gecontroleerd op lege routes maar die waren er niet. Ik kan verder wel leven met een andere manier van routes laden, maar ik vroeg me af waarom dit op een gegeven moment niet meer rechtsreeks in het toestel kon. Ook vind ik het vreemd dat als ik de temp.gpx_tmp verwijder dat er weer een nieuwe temp.gpx_tmp wordt aangemaakt en geen temp.gpx, ook als ik de naam van de file verander in temp.gpx wordt deze file in het toestel weer veranderd in temp.gpx_tmp
Dus is dit de normale gang van zaken geworden door het gebruik van BaseCamp? In de oudere BaseCamp versies van voor 2016 had ik hier namelijk geen last van.
Groeten,
Jan

Forerunner 305, Zumo 350LM en gelukkig een weer gerepareerde Zumo 550LM!
Avatar gebruiker
4vboxerfan
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 16 feb 2008 12:33
Woonplaats: Voorthuizen

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor pheufk » 2 mei 2017 15:36

Ook rechtstreeks met de verkenner de route's(in gpx formaat) in de gps of sdkaart zetten gaat goed ,wel in de map Garmin/gpx :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.10
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1932
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor Frank » 2 mei 2017 15:45

Tja, dat schrijft-ie ook.....

Het probleem zit hem dus in het gebruik van Basecamp en Mapsource en waarschijnlijk dat temp.gpx_tmp bestand (ik heb deze nog nooit gezien....).
Wat betreft Mapsource is dat wel vreemd, want dit programma wordt al jaren niet meer onderhouden. Dan zou het dus een toestel kwestie moeten zijn...
Harde reset heb je al geprobeerd. Tja, dan ben ik even het spoor bijster. Als work-around is dan de 'omweg' via het sd kaartje goed bruikbaar lijkt me en dan wachten op iemand die er iets zinnigers over kan zeggen.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor RonalT » 2 mei 2017 22:56

Ik heb met de 550 altijd Mapsource gebruikt. Een paar keer met Basecamp geprobeerd, maar m.i. werkte dat niet goed.

En routes heb ik altijd als GPX rechtstreeks naar de GPX map van het toestel of de SD card gestuurd.
Voordeel is dat er niks overschreven wordt en je alle informatie nog op het toestel hebt staan.

"Verzenden naar toestel" werd door mij vrijwel nooit gebruikt.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor BeemerFrits » 9 jun 2017 17:30

Luitjes, ik heb een vergelijkbaar probleem zo te zien.
Normaal laad ik een route via Mapsource met de betreffende knop naar mijn Zumo 550. Dat doe ik al jaren dus dat gaat zo langzamerhand met de ogen dicht.
Tot voor een week geleden, toen werkte het ineens niet meer, ik kreeg de melding 'Geen data beschikbaar'.
Ik was up to date met kaart versie 2017.2.

Het wilde na veel gezoek maar niet lukken, ook niet op de hierboven beschreven manier om een GPX file rechtstreeks in de Garmin/GPX map van de SD kaart of van de Zumo te zetten als Temp.gpx.

Voor de zekerheid maar de upgrade gedaan naar kaart versie 2018.1 maar nadat ik die op de SD had gezet zag de Zumo ook die niet (meer). We zijn nu een paar dagen in het fraaie Limburg en ik heb de motor niet voor niets meegenomen dus maar weer verder zoeken. Als alternatief heb ik de SD kaart eruit gehaald en 2018.1 met alleen de Benelux in het geheugen van de Zumo geladen. Dat werkt gelukkig wel, ik heb weer het juiste wegennet op het scherm, kaartinfo geeft ook versie 2018.1 Benelux weer. Maar een route overzetten lukt me nog steeds niet, in de Garmin/GPX map van de Zumo heb ik de Current.gpx en de Temp.gpx verwijderd en opnieuw de route rechtstreeks als GPX en via Mapsource en via Basecamp overgezet maar ik blijf de melding 'Geen data beschikbaar' houden wat ik ook probeer.

Zodra we weer thuis zijn ga ik met de Zumo wel naar Waypoint maar het zou jammer zijn als ik 'm nu niet kan gebruiken. Ik krijg de indruk dat de 550 na 10 jaar trouwe dienst aan zijn eindje is... JDM ziet ook geen rare dingen.

iemand van de deskundigen hier nog suggesties wat ik verder nog kan proberen?


p.s. ik ben zeker niet nieuw hier maar heb opnieuw moeten registreren...
Avatar gebruiker
BeemerFrits
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 9 jun 2017 16:19
Woonplaats: Tilburg

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor Hans Schipper » 9 jun 2017 18:11

Ik gebruik BC en verplaats de sporen (soms ook routes) in BC naar de SD-kaart van mijn Z550 en importeer vervolgens de triplog om er een routeerbare route van te laten maken. Werkt feilloos. Mogelijk is jouw Z550 niet gezond meer.
De CNEUNT kaarten op de SD-kaart moeten de bestandsnaam gmapsupp.img hebben, anders herkent de Zumo de kaarten niet. In het interne geheugen van de Zumo heet dat bestand gmapprom.img, maar dat weet je vast wel. Ziet JDM de kaarten op de SD-kaart?
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 270
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor BeemerFrits » 9 jun 2017 18:43

Hallo Hans, wat je beschrijft is bij mij inderdaad allemaal het geval, de kaarten hebben de goede naam. Ook ik gebruik normaal de SD kaart om de routes over te zetten. Het werkte allemaal feilloos maar opeens kreeg ik het niet meer voor elkaar. Vrees inderdaad dat de Zumo versleten is. Wel op het verkeerde moment voor zover er een goed moment is.... :lol:
Avatar gebruiker
BeemerFrits
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 9 jun 2017 16:19
Woonplaats: Tilburg

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor Hans Schipper » 9 jun 2017 18:51

Fijne navigatorloze vakantie, Frits.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 270
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor BeemerFrits » 9 jun 2017 19:18

Hans Schipper schreef:Fijne navigatorloze vakantie, Frits.

:roll: :shock: tja, dan maar weer op de ouderwetse manier. Gelukkig kan ik waarschijnlijk wel, na een tijdje mijn neus achterna te zijn gegaan, de Zumo naar de camping laten navigeren. Da's dan weer mooi meegenomen. Als het lukt tenminste. Zo zie je maar hoe verwend we zijn met een goede GPS i.p.v. de ouderwetse navigatie met kaart...
Avatar gebruiker
BeemerFrits
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 9 jun 2017 16:19
Woonplaats: Tilburg

Re: Laden routes rechtstreeks in ZUMO 550 lukt niet.

Berichtdoor RonalT » 9 jun 2017 20:43

De SD card in je computer en vanuit Mapsource de routes/tracks opslaan als GPX in de map garmin/gpx
lukt dat ook niet? En dan opslaan onder een naam dus bv limburg_routes.gpx of vakantie.gpx

Lukt dat niet, Frits? Ik geloof namelijk niet in zodanig versleten zijn dat zoiets niet meer lukt. Dat het toestel totaal niets meer doet of na een half uur uitvalt kan ik me nog voorstellen.....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Volgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast