Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Dubbele routes bij importeren

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Dingeman » 23 jun 2018 07:52

Ik heb in BaseCamp in de laatste kaartversie een 12-tal routes gemaakt voor een tour in Schotland. Middels het exporteer-icoon (bovenin de werkbalk) heb ik deze over gezet naar de SD-kaart (map Garmin, submap GPX) van een Zumo 550. Daarna laat ik de routes door de Zumo exporteren en na afloop blijkt dat er een aantal routes dubbel in mijn "routelijst" staan. Dezelfde naam maar dan met het getal 1 achter de naam.

Iemand enig idee hie dit komt en hoe ik dat kan voorkomen?
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Frank » 23 jun 2018 08:15

Je bent wat onduidelijk...
Je zet de routes eerst met Basecamp over naar de Zumo en daarna exporteer je de routes weer vanuit de Zumo? Waar naar toe (en waarom.....)?
Over welke routelijst heb je het? Die van de Zumo?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor RonalT » 23 jun 2018 16:15

Ik vermoed dat Dingeman bedoelt dat hij de routes op een SD-card zet en ze daarna in het toestel IMPORTEERT omdat het toestel "nieuwe routes" gevonden heeft.

En om te voorkomen dat je routes dubbel in de routelijst krijg moet je ze maar 1 maal op de SD-card zetten. Het klink misschien flauw, maar het komt vrijwel altijd omdat routes twee maal naar het toestel of SD-card gestuurd zijn.
Ook kan je, als er toch routes dubbel in staan, die uitselecteren in een lijstje waarin alle te importeren routes staan.

GPS vergt een beetje nauwkeurige manier van werken.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2988
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Dingeman » 23 jun 2018 16:48

RonalT schreef:Ik vermoed dat Dingeman bedoelt dat hij de routes op een SD-card zet en ze daarna in het toestel IMPORTEERT omdat het toestel "nieuwe routes" gevonden heeft.

Precies, dat bedoel ik. Was een schrijffout.
Heb de routes wel middels het icoon in de werkbalk overgezet op de SD-kaart.

RonalT schreef:En om te voorkomen dat je routes dubbel in de routelijst krijg moet je ze maar 1 maal op de SD-card zetten. Het klink misschien flauw, maar het komt vrijwel altijd omdat routes twee maal naar het toestel of SD-card gestuurd zijn.

Dat is hier niet het geval. Ik weet zeker dat ik alle routes slechts één keer heb overgezet op de Zumo.

RonalT schreef:Ook kan je, als er toch routes dubbel in staan, die uitselecteren in een lijstje waarin alle te importeren routes staan.

Uiteraard kan ik de dubbele routes wissen uit de lijst op de Zumo. Dat doe ik dan ook. Maar ik blijf het vreemd vinden dat in mijn geval van de 12 routes er drie waren die er dubbel instonden.

RonalT schreef:GPS vergt een beetje nauwkeurige manier van werken.

In deze heb ik toch echt nauwkeurig gewerkt. Het is zelfs zo, nadat ik alle routes verwijderd had, het een tweede keer wederom gebeurde dat er dubbele routes in de lijst stonden.

Dus mijn vraag blijft staan.
Hoe kan dit gebeuren en/of hoe kan ik dit voorkomen?
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor polmcfree » 23 jun 2018 17:59

maak eens een screenschot van de routes in basecamp(van de linkerkolom) en van welk icoon je bedoelt
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 386
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Frank » 23 jun 2018 18:54

Aha,
Ik herinner me dat onlangs ook iemand alle routes dubbel op zijn Zumo kreeg. Ik weet niet meer wat de oorzaak of oplossing was....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Dingeman » 24 jun 2018 07:26

polmcfree schreef:maak eens een screenschot van de routes in basecamp(van de linkerkolom) en van welk icoon je bedoelt


Onderstaand het betreffende icoon uit de werkbalk van BaseCamp.

Icoon.PNG
Icoon.PNG (5.74 KiB) 603 keer bekeken


Onderstaande de lijst van routes. Ben erg benieuwd wat je daaruit kan concluderen.

Schotland 01.PNG
Schotland 01.PNG (197.17 KiB) 603 keer bekeken
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor JaVaWa » 24 jun 2018 10:54

Ik zie een track én een route met dezelfde naam. Als je een track importeert op de zumo maakt die er altijd een route van, met dezelfde naam als de track. Omdat je nu twee routes hebt met dezelfde naam krijgt één van de twee automatisch een volgnummer.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13897
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor FM » 24 jun 2018 11:24

Dus blijft nog de vraag wat Dingemans bedoelt als hij zegt dat hij de routes maar één keer overgezet heeft. Het lijkt dat hij niet de routes of tracks, maar een lijst overzet. Dus route èn track. En dan gebeurt wat Javawa hierboven schreef.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4394
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor polmcfree » 24 jun 2018 18:02

Dat is dus wat ik dacht daarom had ik die printscreen nodig,als je de knop "verzenden naar toestel" gebruikt verzend hij alles wat in het onderste kader staat ,ook wat je niet ziet ,als je niet alles ziet moet je volledig links op het mapje klikken dan zie je alles wat in de lijst staat
Als je routes/tracks/waypoints apart wil verzenden,kan je het beter vanuit de onderste kader in het intern geheugen slepen,
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 386
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor Dingeman » 24 jun 2018 20:31

FM schreef:Dus blijft nog de vraag wat Dingemans bedoelt als hij zegt dat hij de routes maar één keer overgezet heeft. Het lijkt dat hij niet de routes of tracks, maar een lijst overzet. Dus route èn track. En dan gebeurt wat Javawa hierboven schreef.


Dat doe ik inderdaad. Ik zend de hele lijst over naar de Zumo. Ik weet dat ik dan alles, Route, Track en WayPoints overzet. Maar dat heb ik bij alle routes gedaan. Toch vreemd dat er van al de routes er slechts een paar zijn die er dan dubbel in komen te staan. Van de overige routes staat er wel maar één exemplaar in.

Wel wil ik even kwijt dat de Zumo 550 van een motorvriend is. Ik zelf bezit en gebruik een Zumo 590. Bij het overzetten van routes hanteer ik dezelfde werkwijze als hierboven door mij beschreven. Ik heb bij de Zumo 590 nimmer dubbele routes gehad.

In alle ideeën en gedachten hierboven door jullie aangehaald, herken ik niet een mogelijke oplossing. Echter het blijft bijzonder dat er maar enkele routes dubbel in de lijst op de Zumo komen te staan en de overige er wel goed in komen, terwijl de werkwijze van "overzetten" vanuit BaseCamp naar de Zumo 550 voor alle routes dezelfde was.

Maar ik lees in dit draadje dat forumlid Frank al eerder van heeft gehoord en gelezen.
Ik zal nog eens goed gaan zoeken.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Dubbele routes bij importeren

Berichtdoor HaWee » 24 jun 2018 20:41

JaVaWa schreef:Ik zie een track én een route met dezelfde naam. Als je een track importeert op de zumo maakt die er altijd een route van, met dezelfde naam als de track. Omdat je nu twee routes hebt met dezelfde naam krijgt één van de twee automatisch een volgnummer.


als je slechts van enkele routes ook een track hebt (of omgekeerd) dan heb je ook alleen die routes dubbel in je gps staan. Lijkt me een zeer aannemelijke verklaring.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20841
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten