Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Contour Roam

Skaten, ballonvaren, windsurfen, ski-en etc. etc.

Contour Roam

Berichtdoor HPoskam » 29 maart 2012 18:00

Weet niet zo goed waar ik dit onder moet brengen maar het gaat over de Contour Roam Camera.

Deze week gekocht, prima camera voor op de motor, maar ik snap iets niet.

Als ik mijn Countour roam instel op 720x1280 is het geheugen verbruik 78,8MB per min. opname

Als ik hem instel op 1920x1080 (1080P) is het geheugen verbruik 74,6MB per min. opname

Hoe kan dat nou, hogere resolutie is minder MB's ? :roll:

Ik heb het getest door 10 min. lang hetzelfde te filmen (Bewegende beelden) op beide instelling?

De handleiding verteld dat op HD stand (1080P) het geheugen een factor 4x groter zou moeten worden.

Wie kan mij dit raadsel uitleggen.

Groeten Henk
Vriendeliijke groeten,

HPoskam
http://www.hposkam.nl

BMW R 1200 GSA, Garmin Zumo 660 + Schuberth SRC-pro system E1 + Samsung S4, Contour Roam
Avatar gebruiker
HPoskam
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 20 dec 2010 19:46
Woonplaats: Culemborg

Re: Contour Roam

Berichtdoor ted038 » 30 maart 2012 22:18

geheugenfactor zou 2x moeten zijn 1gb per 15 minuten en 1 gb per 30 minuten

Maar dat beide standen ongeveer zelfde geheugengebruik hebben is wel raar.

Heb wel ervaring met meerdere contours, maar nietmet de roam.

kan je per type ook nog andere zaken instellen als kwaliteitniveau ?
En volgens mij heeft de action HD (1280x720) geen 60 fps bij de roam, anders zou dat de simpele verklaring zijn (tenzij het alin een software update zit maar niet op de site beschreven staat)
Zumo 550 : Ducati Multistrada 1200 S Touring 2012 & Renault clio TCE collection
Edge705HR : RB Xeon 600 ; RB ProSL 3000 (en nog 3 fietsen)
ted038
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 952
Geregistreerd: 19 jul 2005 11:30
Woonplaats: Zwolle

Re: Contour Roam

Berichtdoor HPoskam » 30 maart 2012 22:29

Denk dat de roam niet anders zou moeten werken dan de andre contour camera's
Bij de roam kan je 720P, 960P of 1080P op 25 of 30 frames/sec. zetten

Ik heb 720P op 30 frames en 1080 ook op 30 frames staan.
Het enige wat ik kan bedenken is de beeldhoek, bij 720P is deze 170 graden en bij 1080P is die 120 graden.

Dit zou kunnen verklaren dat het geheugen verbruik bijna gelijk is, in de praktijk. Maar dat spreek de handleiding en specs weer tegen. Die beschrijven 8min. per 1GB in 1080P en 15min. per 1GB in 720P

Ik snap het niet meer :-)
Vriendeliijke groeten,

HPoskam
http://www.hposkam.nl

BMW R 1200 GSA, Garmin Zumo 660 + Schuberth SRC-pro system E1 + Samsung S4, Contour Roam
Avatar gebruiker
HPoskam
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 20 dec 2010 19:46
Woonplaats: Culemborg

Re: Contour Roam

Berichtdoor StefandD » 30 maart 2012 22:41

De site zegt:
Full HD - 1920 x 1080 @ 30/25fps
Tall HD - 1280 x 960 @ 30/25fps
Action HD - 1280 x 720 @ 30/25fps
Codec - H.264/AAC / File Type - MOV

Let op de benaming voor 1280x720: Action HD. Dit suggereert een lage compressie om de beelden scherp te houden. Ik denk dat de Full HD mode een hogere compressie gebruikt om onder een maximum bitrate te blijven. Dit kan je controleren door de eigenschappen van de videobestanden op je computer op te vragen. Hebben ze allebei min of meer dezelfde bitrate, dan kan dat de verklaring zijn.
Dat van die specs kan ik niet verklaren.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Contour Roam

Berichtdoor ++ Lex ++ » 30 maart 2012 22:46

HPoskam schreef:Het enige wat ik kan bedenken is de beeldhoek, bij 720P is deze 170 graden en bij 1080P is die 120 graden.

Nee, dat heeft er niets mee te maken. Voor de beeldopslag is het aantal pixels van belang; hoe het licht de sensor bereikt is irrelevant.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Contour Roam

Berichtdoor HPoskam » 30 maart 2012 22:47

Ja, dat van de bitrate klopt.
Als ik van beide filmpjes de bitrate bekijkt zijn ze bijna gelijk.

Wat houd dat bitrate dan in? (in leer graag) :-)
Vriendeliijke groeten,

HPoskam
http://www.hposkam.nl

BMW R 1200 GSA, Garmin Zumo 660 + Schuberth SRC-pro system E1 + Samsung S4, Contour Roam
Avatar gebruiker
HPoskam
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 20 dec 2010 19:46
Woonplaats: Culemborg

Re: Contour Roam

Berichtdoor ted038 » 30 maart 2012 23:39

HPoskam schreef:Denk dat de roam niet anders zou moeten werken dan de andre contour camera's
Bij de roam kan je 720P, 960P of 1080P op 25 of 30 frames/sec. zetten

bij de andere contours is action HD 720p tegen 60/50 fps en neemt dan ongeveer evenveel GB's als 1080p30fps
inprincipe zou op de roam 720p inderdaad de helft aan dataverbruik vragen, maar helaas dus geen idee waarom dat bij jou nu niet zo is .....
Zumo 550 : Ducati Multistrada 1200 S Touring 2012 & Renault clio TCE collection
Edge705HR : RB Xeon 600 ; RB ProSL 3000 (en nog 3 fietsen)
ted038
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 952
Geregistreerd: 19 jul 2005 11:30
Woonplaats: Zwolle

Re: Contour Roam

Berichtdoor ++ Lex ++ » 31 maart 2012 00:06

bitrate = aantal bits per seconde. Meer pixels per beeld, meer beelden per seconde en een geringere compressie verhogen alle de bitrate. Ook het aantal beschikbare kleurschakeringen kan van invloed zijn, maar dat zal wel niet verschillen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta


Keer terug naar Overige toepassingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron