Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe maak ik POI submappen?

Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor smoothrp » 16 jan 2012 17:21

Ik heb verschillende POI bestanden op mijn pc staan. Als ik mappen stuk voor stuk op mijn zumo500 overzet wordt echter alles weergegeven. Hoe kan ik mappen maken zodat ik op mijn zumo een keus kan maken welke POI map ik wil bekijken?
smoothrp
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 25 maart 2010 10:44

Re: Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor elsinga » 16 jan 2012 18:16

Alle POI bestanden in 1 map zetten, onderverdeeld in de gewenste submappen. Daarna met POIloader die ene hoofdmap selecteren als bron, POIloader herkent de submappen en maakt die onderverdeling ook op de GPS.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor Frits1956 » 15 feb 2012 14:24

Het lukt mij niet de gewenste (mappen)structuur te maken.

Ik maak met behulp van poiloader van csv en/of gpx bestanden afzonderlijke gpi bestanden. De Garmin ziet de bestanden maar geeft er soms een eigen naam aan en/of zet ze op een andere plek in de mappenstructuur. Deze namen en/of plaats wil ik graag veranderen.

Als ik een mappenstructuur van alleen csv bestanden maak lukt het me wel om een mappen structuur te maken, maar ik heb diverse gpi bestanden, waar ik geen cvs van heb, die ik in de structuur op wil nemen. Poiloader neemt deze bestanden niet mee.
Graag hulp
Frits1956
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 4 okt 2011 10:09

Re: Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor elsinga » 15 feb 2012 14:59

Die GPI bestanden worden als het goed is als "map" herkend, als je ze in de \Garmin\POI map op je toestel zet (naast de GPI betanden die je zelf maakt). Je hoeft met die GPI bestanden zelf dus niks met POIloader te doen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor JaVaWa » 15 feb 2012 15:42

De naam en/of plaats ligt vastgelegd in het gpi-bestand, die kun je niet veranderen. De enige oplossing is dan de gegevens uit de gpi-bestanden te halen met GPSBabel en op te slaan als gpx of csv, en die weer met POI Loader op je toestel zetten.
Dit lukt niet als de gpi-bestanden beveiligd zijn; daarnaast leest GPSBabel additionele gegevens als adressen en telefoonnummers niet uit een gpi-bestand.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13348
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Hoe maak ik POI submappen?

Berichtdoor Frits1956 » 17 feb 2012 11:52

Bedankt voor de reakties. Ik ga ermee verder stoeien.
Frits1956
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 4 okt 2011 10:09


Keer terug naar POI's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast