Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

geen poi submappen

geen poi submappen

Berichtdoor safirke » 18 apr 2012 15:09

Ik heb sinds januari een nuvi 2445 daar de verkoper er echt niks van af wist heb ik het zelf, en dank zij dit forum zelf uitgezocht,en dank zij de filmpjes zowel in mapsource als in basecamp routes kunnen maken,ook poi zoeken en opzetten lukt aardig, ik heb er poi's van campings(archie,camper contact, aires poi 66, supermarkten) EZV opgezet,maar wel op een sd kaartje,daar ik op de nuvi 2445 maar 256MB meer heb.
Nu vertrekken wij eind april naar italië en daarvoor routes gemaakt in base camp , een totaal van 8 routes ,die dan met basecamp in de nuvi 2445 gezet,maar de eerste 4 routes dat ging, maar bij de volgende 4 bleef dat zand lopertje maar draaien ,en draaien,echt heel lang,(zeker 3 uur) uiteindelijk heb ik het toestel afgezet.
Door omstandig heden bleef de nuvi 2445 9 dagen in de kast liggen zonder te gebruiken of in te schakelen.
Als ik terug was , zag ik op de site van Garmin,mijn dashboard dat er een update ter beschikking was, das de nuvi 2445 aan de PC gekoppeld maar ik kreeg gelijk een wit scherm??? Ik kon het toestel ook niet uitschakelen?? Uiteindelijk met lang (+/- 20sec)op de knop te drukken schakelde hij toch uit.
Terug inschakelen ging ook opnieuw, en heb er dan de software update opgezet, tot dan alles normaal, bij het terug afkoppelen van de PC nogmaals aangelegd en even nagezien of dat zand lopertje al weg was ja was weg,maar als ik naar "Eigen nuttige punten " ga staan al die poi's nu doorheen, dus niet meer in de submappen ,als ik eigen nuttige punten aan klik zie ik wel de "aldi, lidl, winkels ,en kamperplaatsen van in de buurt waar ik ben , maar ik kan BV geen map van acsi, of van c1000 open doen, dus de poi's zitten er nog wel in ,maar niet meer op volgorde.
Ik heb heel die map met poi's er verwijderd en alles er terug opgezet, maar het blijft het zelfde, komt dat nu door die software update, of een conflikt met dat zand lopertje ik weet het niet,kan er iemand mij een tip geven AUB?
safirke
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 apr 2012 14:04

Re: geen poi submappen

Berichtdoor safirke » 1 mei 2012 13:54

Weet er nu echt niemand waardoor ik geen sub mappen krijg op mijn nuvi ?
Waar zitten de specialisten?
safirke
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 apr 2012 14:04

Re: geen poi submappen

Berichtdoor Scheurneus » 1 mei 2012 14:10

Probleem is dat ik je probleem niet begrijp.

POI's in submappen doe je op de PC en ja, in je toestel staan ze niet vanzelfsprekend in Alfabet.

Misschien heb je hier nog wat aan: http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.php?t=133
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: geen poi submappen

Berichtdoor safirke » 1 mei 2012 15:46

Bedankt voor uw antwoord, maar het probleem is niet dat ik er geen poi's kan inladen, maar dat ik nadien de sub-mappen of de POI categorieën zoals u wenst niet meer terug vind in de nuvi,voor dat ik dat conflikt had met dat zandlopertje(zie mijn eerste bericht) had ik wel alle sub-mappen,maar nu niet meer, ik heb ze er al telkens terug verwijderd en opnieuw ingezet met de poi-lader maar nee hoor ,alles staat doorheen.
Ik ben nu in italie en als ik BV een ACSI camping wil vinden , of gewoon een camper plaats, of een bank dan kan ik niet in de catigorie acsi-camping,camperplaats of bank gaan zoeken waar er een is;
Ik heb ook al een fabrieks-reset gedaan zoals de helpdesk van Garmin voorstelde maar het blijft altijd het zelfde, komt dat door de softweare updat dat weet ik niet maar ik vind dat dat niet kan, het is mijn eerste Garmin, maar het zal ook mijn laatste zijn, tot nu toe vind ik het rommel, en zonde van het geld dat ik er voor betaald heb, vind het ook raar dat er zo weinig geheugen in zit, als ik de eerste keer de kaart in lade, heb ik nog maar 256MB over en dat is te weinig dat ze er bij garmin niet weten of niet meer insteken, geheugen kost geen geld, dat begrijp ik niet, dat is mijn probleem.
safirke
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 apr 2012 14:04

Re: geen poi submappen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 1 mei 2012 16:12

Ik kan de 2445 niet vinden, maar er zijn dan ook wel heel veel verschillende modellen.

Het lijkt me echter onwaarschijnlijk dat Garmin deze niet voorzien heeft van een sleuf waar jij een van je gratis sd-geheugenkaarten in kan steken.

En anders condoleer ik je er mee dat je nu net zo'n zeldzaam type op de kop hebt getikt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: geen poi submappen

Berichtdoor safirke » 1 mei 2012 16:42

Bedankt voor het condoleer maar ik zit er wel mee,zijn ze niet slimmer bij Garmin,of interesseert hun product hun niet?
http://www.gps.nl/garmin_nuvi_2445.html
Er zit een SD geheugen kaart in (4GB, maar niet gratis) en daar staan de poi's op maar in "eigen nuttige punten" staat alles doorheen zonder dat het in een categorie staat;
safirke
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 apr 2012 14:04

Re: geen poi submappen

Berichtdoor sf-ftd » 1 mei 2012 16:54

++ Lex ++ schreef:Ik kan de 2445 niet vinden, maar er zijn dan ook wel heel veel verschillende modellen.


Heb je hem thuis liggen dan? Of bedoel je dat je dat je hem op internet niet kunt vinden? Lijkt mij wel heel raar want bijna elke verkoper biedt hem aan, zelfs het onvolprezen Waypoint via http://www.gps.nl. Alleen op de site van Garmin vind je hem niet.
Ook de handleiding van de Nuvi 2445 is probleemloos te vinden.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: geen poi submappen

Berichtdoor Scheurneus » 1 mei 2012 16:55

Hoe en waar staan de POI's op de PC?

In moderne toestellen kunen in het toestel de POI's per odnerdeel geladen worden en dat bestand in de nuvi een eigen naam, zoals Acis.gpi flitspalen.gpi, anderen.gpi en die worden dna als categorieën getoond. Maar niet altijd op alfabet (de categorieen dan).

De 2de methode is gebruik maken van sub-folders:

.....\PolLoader gegevens voor nuvi\Categorie1\
.....\PolLoader gegevens voor nuvi\Categorie2\
.....\PolLoader gegevens voor nuvi\Categorie3\
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: geen poi submappen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 1 mei 2012 17:05

@ sf-ftd:
Ik keek inderdaad alleen op de Garmin-site. Ik zie nu dat het een speciale West-Europa uitvoering is; dat zal wel de reden zijn dat hij ontbreekt.

@ safirke:
Wat het ruimtegebrek betreft: heb je werkelijk nog maar 256 MB over van de 4 GB?
En zo ja, dan steek je er toch een 8 GB-kaartje in?

Je schreef zelf dat dat niets kost: "heb ik nog maar 256MB over en dat is te weinig dat ze er bij garmin niet weten of niet meer insteken, geheugen kost geen geld"
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: geen poi submappen

Berichtdoor JaVaWa » 1 mei 2012 20:40

Het probleem van de het ontbreken van de onderverdeling van POI's is pas nog bij een ander model nüvi aan de orde geweest; het zou best kunnen dat hetzelfde (en de oplossing) ook op deze van toepassing is. Lees hier: viewtopic.php?f=42&t=37666#p307938
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13291
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: geen poi submappen

Berichtdoor safirke » 25 mei 2012 14:43

Ben nog altijd in Italië,en nu even op internet,en bedankt voor die tip,het zou kunnen,denk ook dat het een softweare probleem is;
Ik ga die viewtopic.php?f=42&t=37666#p307938 eens goed bestuderen,ik heb ook gezien dat ik en nieuwe softweare update heb op "mijn Garmin" maar ik durf dat hier niet doen daar de wifi ontvangst maar magertjes is,zal wel wachten tot ik thuis ben .
Met die perikelen die ik heb gehad om die routes er in te steken ( zie mijn eerste bericht)denk ik dat heel dat softweare gebeuren dat er in zit flink doorheen geschud is,bij het uit testen van die nuvi 2445 zijn niet alleen de poi's die doorheen geschut zin, maar ook als ik er een adres, on de coördinaten van een camping inzet moet ik mee volgen met de kaart of Mr Garmin stuurde mij overal behalve waar ik moet zijn.
Staat nochtans op snelste tijd, en geen tolwegen, logisch is de grote nat. te volgen, maar Garmin wil mij langs kleine achteraf wegeltjes sturen!!
Maar verder ben ik wel verwonderd wat zo een toestel kan, en ben benieuwd of ik die problemen kan oplossen,heb ook al een verslag gemaakt van de perikelen van de nuvi en ga het naar Garmin opsturen, benieuwd of ik een antwoord ga krijgen , en wat zij voorstellen als oplossing,maar ik heb al ,dank zij dit forum al veel bij geleerd,daarvoor mijn dank ,en dit wordt vervolgd als ik terug thuis ben.
safirke
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 apr 2012 14:04


Keer terug naar POI's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten