Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Etrex Legend HCX buitenland?

Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 3 aug 2011 10:20

Ik heb sinds een paar maanden een Etrex. Hij bevalt goed alleen had ik gisteren een cache die in Duitsland lag en ik kan zien dat de kaart erin zit maar toch pakt hij hem niet. Hij loopt op 100% vast.
Ook als ik de GC code naar mijn Etrex stuur dan komt hij niet binnen.
Ik ga eerdaags naar Oostenrijk en had hem zo graag onderweg willen gebruiken.
Is er iemand die me helpen kan?

Vr gr
Herma
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor V43B » 3 aug 2011 11:47

Welke kaarten heb je geladen en welke is actief als de etrex "vast" loopt?
V43B
 
Berichten: 204
Geregistreerd: 1 feb 2007 00:01

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor splashy » 3 aug 2011 12:00

WAT loopt er vast?
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 3 aug 2011 12:15

Ik heb er op staan topoNl
basiskaart
topo Duitsland v2
CN europa
onroute fietskaart

Ben pas in Duitsland geweest en kon gewoon stuur naar GPS via pc doen.
Nu wil ik dat doen van Gerlos Oostenrijk maar hij pakt het niet.
Gister wilde ik cachen op de grens en toen pakte hij Duitsland niet en liep vast. Moest de batterijen eruit halen om hem weer aan de praat te krijgen en heb later de cachecode maar verwijderd.
Als ik een Gerloscache wil doen dan stuurt de pc dus niets ook niet als ik alleen de coords intoets.
Ik ben dus nu aan het stoeien met hide en toon om te kijken of ik daar iets verkeerd heb staan
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 aug 2011 13:02

Het versturen van een cache heeft niets met kaarten te maken. Je verstuurt toch wel vanuit MapSource?
Het is goed mogelijk dat de cache wel aangekomen is, maar dat je hem niet ziet omdat hij te ver weg is.
Druk in de lijst MENU, en kies voor op naam zoeken, of wijzig het referentiepunt naar Oostenrijk.

Het vastlopen bij de grens kan wel met de kaarten te maken hebben. Je mag, naast de basiskaart, altijd maar een routerende kaart actief hebben. Schakel de andere dus uit.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 3 aug 2011 13:11

Ja inderdaad onder menu en dan op naam...dan geeft hij alle wp`s aan waar ik mee aan het stoeien was.:)

Je zegt dat het te ver weg kan zijn maar dan moet hij toch onder waypoints gewoon de codes laten zien? Dat heeft toch niets met afstand te maken?

Wat betekent referentiepunt? Is dat eenmalig of kom ik dan weer met andere dingen in de problemen?
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 aug 2011 13:46

Standaard worden de waypoints op afstand gesorteerd, maar de lijst heeft een beperkte lengte. Als er veel dichterbij zijn zie je ze dus niet.
Als je het referentiepunt wijzigt wordt de sortering op afstand vanuit het opgegeven punt gedaan, in plaats van vanuit je huidige positie.Een nieuwe zoekopdracht is weer vanuit je huidige positie.
Je kunt ook het toestel in simulatiemodus zetten, en dan de positie naar Oostenrijk verplaatsen. Dan wordt vanaf daar gezocht zolang de simulatie duurt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 3 aug 2011 14:20

Oh ja dat snap ik.

Hoe weet ik wat voor n referentiepunt ik moet maken? en waar vind ik die simulatiemodus?

Je moest de hartelijke groeten hebben van Jim uit S....weet je wie ik bedoel?
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor HaWee » 3 aug 2011 15:18

om je gps wat beter te leren kennen, download hier http://tinyurl.com/ykl7rud het bestand Garmin GPSMAP60CSX(aanvulling) menustructuur etc van de Etrex is hetzelfde als van de 60
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 aug 2011 16:15

herma schreef:Je moest de hartelijke groeten hebben van Jim uit S....weet je wie ik bedoel?

Dank je wel, en doe hem de hartelijke groeten terug.
Ik moest even nadenken welke plaats S.... het ook al weer is, maar nu weet ik het weer. In Zuid-Holland, drie lettergrepen. Dan wonen jullie dus niet bij elkaar in de buurt.
Jim en ik hebben elkaar nooit ontmoet, alleen contact gehad via het toetsenbord.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 3 aug 2011 21:31

Zo hé ik denk ik print dat ff uit want dat leest makkelijker hahaha.
Doe het denk ik toch maar niet .
Wel interessant om te lezen allemaal.

Bedankt voor het sturen.

Vr groetjes
Herma
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 aug 2011 14:10

Haha. Ik zie dat je meer 'lieve vrienden' hebt (viewtopic.php?f=73&t=33986&p=272855#p272855)

Maar eh... ik vermoed dat de oorzaak van je probleem in je kaarten zit. En heb daarbij 'een beetje' de indruk dat die niet 100% legaal zijn. En dat zal het vermoedelijk ook lastig maken te zorgen dat je niet alle kaarten ineens op de SD hebt staan (want ik vermoed dat je ze niet op de PC hebt..).

Daarom: advies: verwijder de SD en kijk of het dan wel lukt. Zo ja: dan zit de oorzaak inderdaad in de kaarten.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 27 aug 2011 17:03

Ik werk nu in Oostenrijk met een andere sd kaart waar ik open street maps kaarten op heb gezet.
Vind het erg knap van mezelf hahaha en het werkt goed.
Toen ik hier n cachecodelokatie naar de Etrex wilde sturen lukte dat niet en moest ik eerst iets installeren.....vaag hoor
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor Jacob_Bax » 27 aug 2011 21:34

De Garmin Communicator plugin soms?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6891
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: Etrex Legend HCX buitenland?

Berichtdoor herma » 11 maart 2012 20:04

Ik zie nu je antwoord pas hahaha.
Ja klopt ik moest dat installeren maar geen idee hoe.
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Volgende

Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron