Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

mysterys

mysterys

Berichtdoor pieter_1212 » 13 jun 2012 21:56

Als je mysterys inlaad naar je gps zijn dit altijd de coördinaten van de opgave dus niet de eigenlijke coördinaten waar de cache moet liggen. Kan je deze op een of andere manier veranderen? Ik gebruik een dakota 20
pieter_1212
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 8 mei 2012 19:09
Woonplaats: Putte (peulis)

Re: mysterys

Berichtdoor HaWee » 13 jun 2012 22:07

het spel is het oplossen van de puzzel, jij wilt alleen achter in het boek kijken en de oplossing overschrijven :roll:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20656
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: mysterys

Berichtdoor pieter_1212 » 13 jun 2012 22:14

nee, ik wil als ik de oplossing heb de coördinaten kunnen veranderen zodat ze ook juist op de kaart staan
pieter_1212
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 8 mei 2012 19:09
Woonplaats: Putte (peulis)

Re: mysterys

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2012 22:27

Je kunt toch een nieuw waypoint maken met die coördinaten? Daar kun je desnoods ook een kistsymbool aan toekennen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: mysterys

Berichtdoor pieter_1212 » 13 jun 2012 23:00

++ Lex ++ schreef:Je kunt toch een nieuw waypoint maken met die coördinaten? Daar kun je desnoods ook een kistsymbool aan toekennen.



Ja daar heb ik weet van, maar je kan dus niet de mystery "verplaatsen" dat zou ik wel zeer handig vinden.
pieter_1212
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 8 mei 2012 19:09
Woonplaats: Putte (peulis)

Re: mysterys

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2012 23:12

Nee, dat zeg ik niet. Ik weet het niet, want ik heb me er nooit in verdiept.
Ik geloof wel eens gelezen te hebben dat het wel kan, maar dat je er een computer bij nodig hebt, en dat zal je bedoeling niet zijn.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: mysterys

Berichtdoor JaVaWa » 13 jun 2012 23:28

Met een kistsymbool word het nog geen geocache...

Het is gewoon lastig om met aparte waypoints te werken omdat je toch telkens moet overschakelen tussen de cache (om de beschrijving te lezen en de vondst te loggen) en en het waypoint; ik vind het een valide vraag.

Op het toestel wijzigen is niet mogelijk, maar de meeste Mysteries zul je toch eerst thuis oplossen voordat je op pad gaat. Als je premium member by Geocaching.com bent heb je de mogelijkheid om gecorrigeerde coördinaten in te voeren, zodat wanneer je de cache downloadt deze meteen op de goede locatie staat.

Als je geen premium member bent zul je op zoek moeten gaan naar een programma waarmee het kan (BaseCamp kan het niet bij caches, alleen bij waypoints; met een programma als bijv. GSAK is het vast wel mogelijk), of je moet met een text-editor in het GPX-bestand aan de slag.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13745
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: mysterys

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2012 23:56

Ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt.
Pieter_1212 schreef "maar je kan dus niet de mystery "verplaatsen", en daar reageerde ik op met "dat zeg ik niet. Ik weet het niet".
Ik heb geocachen alleen met gewone waypoints gedaan. De 60CSx verandert het symbool automatisch van gesloten kistje in geopend kistje, en dat is voor mij al nieuwlichterij.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: mysterys

Berichtdoor JaVaWa » 14 jun 2012 00:28

Ik denk dat ik wel weet waar de verwarring door komt; waar op de 60CSx het enige onderscheid tussen een gewoon waypoint en een geocache alleen bepaald wordt door de symboolkeuze (dacht ik), is het op de nieuwere toestellen een heel ander verhaal met allerlei speciale attributen in het gpx-bestand die bepalen dat het als een geocache gezien wordt.
Aan een geocache zit in een modern toestel ook veel meer functionaliteit gekoppeld als bij een "oud" toestel, denk maar aan het paperless gebeuren, maar ook het kunnen filteren op cachetype, -grootte en moeilijkheid en zo.

Wat nog wel een echt gemis is, dat is dat je vanuit de cachemodus niet een waypoint als volgend punt kunt kiezen. Voor het problem van pieter_1212 zou dat al een oplossing bieden, maar helemaal bij multi-caches waarbij je van waypoint naar waypoint moet navigeren. Het enige wat nu kan is het handmatig invullen van de coördinaten van het volgende punt, en dat is eigenlijk niet meer van deze tijd...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13745
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: mysterys

Berichtdoor pieter_1212 » 14 jun 2012 16:21

JaVaWa schreef:Met een kistsymbool word het nog geen geocache...

Het is gewoon lastig om met aparte waypoints te werken omdat je toch telkens moet overschakelen tussen de cache (om de beschrijving te lezen en de vondst te loggen) en en het waypoint; ik vind het een valide vraag.

Op het toestel wijzigen is niet mogelijk, maar de meeste Mysteries zul je toch eerst thuis oplossen voordat je op pad gaat. Als je premium member by Geocaching.com bent heb je de mogelijkheid om gecorrigeerde coördinaten in te voeren, zodat wanneer je de cache downloadt deze meteen op de goede locatie staat.

Als je geen premium member bent zul je op zoek moeten gaan naar een programma waarmee het kan (BaseCamp kan het niet bij caches, alleen bij waypoints; met een programma als bijv. GSAK is het vast wel mogelijk), of je moet met een text-editor in het GPX-bestand aan de slag.


ahaa met deze uitleg kan ik aan de slag :D Mijn bedoeling is wel degelijk om dit nog met de computer te doen zodat ik onderweg niet al te veel moet zoeken/tijd te verliezen. Bedankt allemaal :)
pieter_1212
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 8 mei 2012 19:09
Woonplaats: Putte (peulis)

Re: mysterys

Berichtdoor Famda » 23 jul 2012 19:27

Je kan toch gewoon de cache naar je toestel wegschrijven en dan in je toestel handmatig het coördinaat aanpassen? :roll: Op dezelfde manier als je bij een multi onderweg punten aanpast.

Een mystery heeft doorgaans geen waypoints; hooguit een parkeercoördinaat.

JaVaWa schreef:Als je premium member by Geocaching.com bent heb je de mogelijkheid om gecorrigeerde coördinaten in te voeren, zodat wanneer je de cache downloadt deze meteen op de goede locatie staat.


Die is nieuw voor mij ... hoe doe ik dat? Of moet ik hem dan eerst naar een andere programma (bijvoorbeeld GSAK) wegschrijven?
Cache me if you can | etrex VISTA HCX | Oregon 650
De reis is belangrijker dan de bestemming | ZUMO 210 met OnRoute Motorkaart
Avatar gebruiker
Famda
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 4 sep 2007 14:24

Re: mysterys

Berichtdoor JaVaWa » 23 jul 2012 19:47

Je kunt de coördinaten van een cache niet op het toestel aanpassen, netzomin als het verwijderen van een cache. Ik heb het dan over de moderne toestellen als de Oregon en Montana. Bij oudere toestellen zoals jouw eTrex Vista HCx worden caches hetzelfde behandeld als waypoints; daar kan het dus wel.

Wat die gecorrigeerde coördinaten betreft: ik ben nu Premium Member-af dus kan ik het je niet precies aangeven, maar de term die je moet hebben is "corrected coordinates". Staat wel ergens op de cache-pagina.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13745
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: mysterys

Berichtdoor fgrs » 23 jul 2012 19:53

Op de cachepagina zelf kun je het startcoördinatie aanpassen. Dit kan door op het potloodje te klikken naast het coördinaat.

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: mysterys

Berichtdoor Famda » 24 jul 2012 19:17

OK dank, zal eens kijken.
Cache me if you can | etrex VISTA HCX | Oregon 650
De reis is belangrijker dan de bestemming | ZUMO 210 met OnRoute Motorkaart
Avatar gebruiker
Famda
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 4 sep 2007 14:24


Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast