Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Positie weergave

Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 11:34

Beste Allemaal,

Ik heb de Edge 1000 en werk met de software van Basecamp op mijn Imac.
Wie kan mij vertellen op welke positieweergave de Edge 1000 moet staan en waar en hoe ik de zogenaamde WGS84 kan instellen/vinden?

Hoor graag.
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor JaVaWa » 15 jul 2014 11:41

Stadaard staat je toestel al op WGS84, met als eenheid voor positieweergave graden/decimale minuten. Je kunt dit aanpassen via (sleuteltje) > Systeem > Eenheden
Overigens is de instelling alleen relevant als je handmatig coördinaten wilt ingeven of de coördinaten van een punt wilt weten; voor de uitwisseling van gegevens met BaseCamp maakt de instelling niets uit.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13680
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 17:57

Bij Systeem>Eenheden kom ik wel positieweergave, maar geen term WGS84 tegen.
Bij positieweergave heb ik gekozen voor hdddºmm,mmm' hoop dat dit goed is.

In de praktijk maak ik veel gebruik van google earth en pak in dit programma een punaise om daarmee de coördinaten te verkrijgen
Moet ik wanneer ik handmatig deze coordinaten wil invoeren in de GPS ook de Positieweergave in de GPS aanpassen?
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor HaWee » 15 jul 2014 18:05

JaVaWa schreef:Stadaard staat je toestel al op WGS84,


je kunt ofwel in GE de eenheden hetzelfde zetten als in de gps ofwel in de gps hetzelfde als in GE

onder eenheden heb je nog meer keuzes

positie formaat heb je al

kaart datum is wgs84

afstand/snelheid metrisch

temp

barometer etc
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20508
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 19:34

Waar kan ik dat vinden in GE?
Kaartdatum is op mijn edge 1000 niet te vinden, of zie ik iets over het hoofd?
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 19:37

Onder eenheden vind ik:

Afstand en snelheid
Hoogte
Temperatuur
Gewicht
Positieweergave
Tijdweergave

WGS84 is nergens te vinden.
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor JaVaWa » 15 jul 2014 19:40

Ik weet ook niet waar het precies staat bij de Edge 1000, maar hier ben ik wel zeker van:
JaVaWa schreef:Standaard staat je toestel al op WGS84
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13680
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 20:16

Das al een hele geruststelling.
Blijft mijn misschien wel blonde vraag, waar kan ik dit in GE programma wijzigen
En welke positieweergave te kiezen op de GPS?
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor HaWee » 15 jul 2014 20:51

GE: Extra - Opties - 3D weergave
breedte/lengte weergeven

wat je kiest is niet belangrijk als het maar hetzelfde is :wink:

GE ------------------- gps

decimale graden ------------------ hddd.ddddd
graden,min,seconden ----------------------- hddd.mm.ss.s
graden,decimale min --------------------------- hddd.mm.mmm
Laatst bijgewerkt door HaWee op 15 jul 2014 20:53, in totaal 1 keer bewerkt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20508
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Positie weergave

Berichtdoor JaVaWa » 15 jul 2014 20:53

In dit geval de derde dus, aangezien je die ook op je toestel hebt ingesteld...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13680
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 22:00

Yes, een stuk duidelijker. Alleen zit dat bij de Imac GE onder voorkeuren/3dweergave en niet onder Extra.
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor HaWee » 15 jul 2014 22:20

ja sorry :wink: een programma als GE op mijn pc omzetten naar nederlands ipv engels wil ik nog wel een keer doen om de instructie duidelijker te maken, maar een Imac aanschaffen voor dat doel gaat me te ver :roll:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20508
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Positie weergave

Berichtdoor Rob48 » 15 jul 2014 22:25

Feitelijk heb ik hem nu een beetje door.. De instellingen van Basecamp, GE en mijn GPS moeten allemaal eenduidig/gelijk zijn.
Is er een bij die algemeen als standaard wordt ervaren?
Rob48
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 27 jun 2014 15:16

Re: Positie weergave

Berichtdoor JaVaWa » 16 jul 2014 00:06

JaVaWa schreef:Standaard staat je toestel al op WGS84, met als eenheid voor positieweergave graden/decimale minuten
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13680
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Positie weergave

Berichtdoor GPS Expert » 16 jul 2014 19:58

Ik zou deze nemen: decimale graden hddd.ddddd

En dan dit truukje uithalen: http://youtu.be/_d1KDmuAiH0 het coördinaat kun je dan direct in je toestel overnemen of het via BaseCamp doen.

De Edge 1000 is echter niet echt een toestel wat geschikt is om te geocachen, weet niet of dat de bedoeling is, maar dan zou ik daar een andere toestel type voor gebruiken.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3181
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk


Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast