Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Pocket queries werkt niet

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 27 feb 2015 23:36

Bedankt voor je reactie.

Nee, die heb ik niet aangevinkt. Wel een beetje onlogisch vind ik. Alle gelogde caches zouden toch niet in de PQ moeten staan?

Hoe kan ik overigens het beste zo'n PQ overzetten naar de gps? Als los bestandje copieren naar de map \garmin\gpx of verzenden vanuit Basecamp naar de gps?
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor JaVaWa » 28 feb 2015 00:13

De instellingen voor pocket queries zijn inderdaad soms lastig te doorgronden, maar ja, zo is 't nu eenmaal..
Als je dat vinkje daar niet zet, krijg je ook de al gelogde caches in je query.

Je kunt ze met BaseCamp erop zetten, maar direct de bestanden op de GPS geeft niet zoveel "vervuiling" van de BaseCamp database.

Controleer wel even je instellingen op geocaching.com. Je hebt namelijk de keuze uit twee types GPX-bestanden, maar Garmin-toestellen ondersteunen maar één type goed.

Klik op het tandwieltje:
Schermafbeelding 2015-02-28 om 00.06.13.png
Schermafbeelding 2015-02-28 om 00.06.13.png (73.58 KiB) 4125 keer bekeken

Ga dan naar Voorkeuren en kies bij GPX-versie voor "1.0"
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13679
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor JaVaWa » 28 feb 2015 00:19

De instellingen voor pocket queries zijn inderdaad soms lastig te doorgronden, maar ja, zo is 't nu eenmaal..
Als je dat vinkje daar niet zet, krijg je ook de al gelogde caches in je query.

Je kunt ze met BaseCamp erop zetten, maar direct de bestanden op de GPS zetten geeft niet zoveel "vervuiling" van de BaseCamp database. Aan jou de keus...

Controleer wel even je instellingen op geocaching.com. Je hebt namelijk de keuze uit twee types GPX-bestanden, maar Garmin-toestellen ondersteunen maar één type goed.

Klik op het tandwieltje:
Schermafbeelding 2015-02-28 om 00.06.13.png
Schermafbeelding 2015-02-28 om 00.06.13.png (73.58 KiB) 4250 keer bekeken

Ga dan naar Voorkeuren en kies bij GPX-versie voor "1.0"
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13679
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 22 maart 2015 13:15

Is er iemand op het forum die mij wat uitleg kan geven over PQ's ? Als ik bv op postcode wil zoeken, werkt het niet. Krijg dan de melding postcode niet gevonden. Centreer ik de kaart en maak ik op basis van de kaart een PQ aan, dan staan alle caches die in de PQ voorkomen geheel links van de kaart,dus niet vanuit het midden binnen een straal van bv 25km.

Ik blijf het allemaal erg onduidelijk vinden :(
Nick_66
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor StefandD » 22 maart 2015 21:38

Herhaling van post#3 van dit draadje: Een postcode als middelpunt werkt niet in Nederland. Als je een postcode invoert denkt de server dat je in Australië bent. Je kan beter een coördinaat als middelpunt nemen.

Als je moeite hebt met PQ's, kan je misschien beter een programma gebruiken dat direct vanaf de API kan downloaden. GSAK en GAPP zijn twee voorbeelden daarvan. Je tekent een cirkel (of een vierkant) op een kaart en het programma haalt automatisch alle caches binnen die cirkel binnen.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Vorige

Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast