Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Pocket queries werkt niet

Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 9 aug 2014 22:44

Mijn vriendin en ik hebben besloten een premium member te worden van Geocaching.com en gelijk een pocket querie aan te maken.

Helaas krijgen wij dit met geen enkele mogelijkheid voor elkaar. Allereerst bij ons profiel Pocket queries aangeklikt en daarna nieuwe zoekopdracht aangeklikt. Alle instellingen goed ingesteld waaronder bv het aantal caches (500), soort cache (traditionele caches en multi caches), welke container enz enz. We willen ook laten zoeken vanuit een bepaalde postcode gebied met een radius van 50 km. Wat we ook doen, het eindresultaat van de PQ is nul komma nul :evil: !

Wat doen we toch fout??? :shock:

Uiteindelijk hebben we het wel voor elkaar weten te krijgen dmv de geocache kaart. Een bepaald deel van de kaart ingezoomd en dan op basis van die kaart een PQ aangemaakt.
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor fgrs » 10 aug 2014 09:46

Heb je aangevinkt welke dag de pq moet aangemaakt worden?
Ook rekening houden dat de server van geocaching.com zo een 8 uur(?) tijdsverschil heeft, dus als je zondagmorgen een pq aanmaakt, dan zou het kunnen dat je moet aangeven dat hij de zaterdag gemaakt moet worden.

Als je via de kaart een pq aanmaakt, kom je dan niet in het pq scherm?
vergelijk dan eens met hetgeen je zelf aanmaakt.

Heb je in jou pq aangevinkt dat je de niet gevonden in je pq wilt?


zijn zo een npaar ideeën

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor StefandD » 10 aug 2014 10:27

Een postcode als middelpunt werkt niet in Nederland. Als je een postcode invoert denkt de server dat je in Australië bent. Je kan beter een coördinaat als middelpunt nemen.

Je mag trouwens tot 1000 caches per PQ maken. Die 500 is alleen maar standaard ingevuld.

@fgrs: de servertijd is 9 uur vroeger dan in Nederland. Dit komt omdat de server in Seattle staat. De servertijd kan je zien achter de regel "Days to Generate"
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 369
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor fgrs » 10 aug 2014 19:03

StefandD schreef:de servertijd is 9 uur vroeger dan in Nederland. Dit komt omdat de server in Seattle staat. De servertijd kan je zien achter de regel "Days to Generate"


Wist niet meer juist waar dit te zien was, vandaar mijn"?" achter de 8
Zelf haal ik mijn caches op via gsak, pq's via geocaching maak ik niet meer aan eigenlijk

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 18 aug 2014 15:49

Bedankt voor alle reacties.Ondertussen hebben we een PQ aan kunnen maken op basis van de kaart. Dat is ons gelukt en inmiddels al een aantal caches gevonden!

We weten nu ook waarom het resultaat telkens nul was. We hebben nl een postcode als middelpunt gebruikt en nu weten we dat dit dus niet werkt. We kwamen inderdaad in Sydney uit :-)

Hebben het programma GSAK even bekeken maar ziet er vrij ingewikkeld uit.
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Limbo » 25 aug 2014 17:47

Het ziet er vooral ingewikkeld uit door de vele mogelijkheden en uitvouw menu's.
Veel van de functies van GASK zul niet gebruiken.
Als je het een keer goed ingesteld hebt valt de moeilijkheidsgraad wel mee,

Vooral veel mee knutselen.

Groet,
Koos
Laat niets na om je tegenstander in verwarring te brengen. Met Zumo 550 en GPSMAP62s en een BMW K1200GT
Avatar gebruiker
Limbo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 2 jun 2007 17:35
Woonplaats: Winsum (Gr)

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 25 aug 2014 21:30

Limbo schreef:Het ziet er vooral ingewikkeld uit door de vele mogelijkheden en uitvouw menu's.
Veel van de functies van GASK zul niet gebruiken.
Als je het een keer goed ingesteld hebt valt de moeilijkheidsgraad wel mee,

Vooral veel mee knutselen.

Groet,
Koos


Ga me er eens in verdiepen binnenkort. Op het eerste gezicht wordt je een beetje overladen door alle mogelijkheden!
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 11 sep 2014 15:50

Ik begrijp echt werkelijk niks van die PQ ! :cry:

Heb op basis van de kaart een PQ aangemaakt (alleen traditional caches, max aantal 500). Kan bij PQ ook niet het bestand "My Finds Pocket Queries" verwijderen?? Er staat ook bij dat dit bestand 87 waypoints heeft??

Heb al eerder op dezelfde manier een PQ aangemaakt. Bestand downloaden en uitpakken. Het GPX bestand overgezet op mijn Garmin en dat werkt gewoon. Krijg in BC dan ook alle geocaches in die PQ te zien. Doe ik het met het bestand zoals te zien is in de screenshots, krijg ik de geocaches in die PQ niet te zien in BC?? :shock: Wat doe ik toch fout. Blijf die pocket queries erg wazig vinden.

Zie onderstaande screenshots:
Bijlagen
Knipsel.JPG
Knipsel.JPG (53.9 KiB) 6953 keer bekeken
PQ.JPG
PQ.JPG (27.11 KiB) 6953 keer bekeken
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor StefandD » 11 sep 2014 16:26

Bij die eerste pq heb je zo te zien geen dag aangevinkt dat de pq moet worden uitgevoerd. Zonder dat wordt hij nooit uitgevoerd. Dat staat ook in het overzicht: Last Generated: Never en geen enkele dag is aangevinkt.

De My Finds PQ is een speciale pq met al je vondsten (op de aanmaaktijd had je er 87), ongeacht of deze gearchiveerd zijn of niet (met standaard pq's komen geen gearchiveerde caches mee). Die kan je maar één keer per 3 dagen uitvoeren en is dan een week beschikbaar. Zo te zien heb je hem gisteren om 17:52 laten uitvoeren, over 6 dagen wordt hij automatisch verwijderd.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 369
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 11 sep 2014 21:57

StefandD schreef:Bij die eerste pq heb je zo te zien geen dag aangevinkt dat de pq moet worden uitgevoerd. Zonder dat wordt hij nooit uitgevoerd. Dat staat ook in het overzicht: Last Generated: Never en geen enkele dag is aangevinkt.

De My Finds PQ is een speciale pq met al je vondsten (op de aanmaaktijd had je er 87), ongeacht of deze gearchiveerd zijn of niet (met standaard pq's komen geen gearchiveerde caches mee). Die kan je maar één keer per 3 dagen uitvoeren en is dan een week beschikbaar. Zo te zien heb je hem gisteren om 17:52 laten uitvoeren, over 6 dagen wordt hij automatisch verwijderd.


Heb nu een dag aangevinkt en inderdaad, nu krijg ik wel een PQ!

Wel vreemd, want de eerste keer dat we dit deden, hadden we ook geen dag aangevinkt. Kregen toen toch een PQ.

Is die My Finds automatisch gegenereerd trouwens?
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor StefandD » 11 sep 2014 23:14

De My Finds PQ wordt gemaakt zodra je op de knop "Add to Queue" klikt. Die knop zie je op je eerste plaatje helemaal beneden. Bij jou is hij momenteel grijs, omdat je er minder dan 3 dagen geleden op hebt geklikt.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 369
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Nick_66 » 3 jan 2015 22:39

Aangezien mijn vriendin en ik samen een nieuwe Garmin Oregon 600 hebben aangeschaft zijn we ook weer eens in de pocketqueries gedoken.Pffffff........we snappen er nog steeds weinig van. Vind het eerlijk gezegd niet heel erg duidelijk. We hebben uiteindelijk een PQ aan kunnen maken, maar de reeds door ons gevonden geocaches zijn nu gemarkeerd als nog niet gevonden. We willen een PQ aanmaken met daarin alle traditionele en Multi caches, maar ook de door ons reeds gevonden caches. Hoe krijg je dit nu voor elkaar?
Nick_66
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2013 22:29

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor StefandD » 5 jan 2015 07:08

Probeer het niet te moeilijk te maken.
In dit geval hoef je alleen maar de gewenste cachetypen aan te vinken en een straal rondom een punt op te geven.
Je toestel laat standaard alles zien. Met behulp van filters in je toestel zou je gevonden (of niet-gevonden) moeten kunnen uitfilteren.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 369
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Arjen. » 6 jan 2015 13:55

Misschien zijn verschillende opties van de Pocket Query duidelijker als je Nederlands als taal kiest.
Die kan je rechtsboven op de pagina selecteren, in de licht-groene balk.

Je zult minimaal een beginpunt moeten kiezen, onder "Vanaf beginpunt".
Het is handig op bovenaan bij "Dagen waarop te genereren" een dag te kiezen en "Voer deze zoekopdracht elke week op de aangegeven dagen uit" aan te vinken.
Alle overige opties/filters beperken de geocaches in de de Pocket Query. Sommige combinaties van filters kunnen het mogelijk maken dat er geen enkele geocache opgenomen wordt in de Pocket Query. Als er niets of te weinig getoond wordt, zet dan minder filters aan of stel deze ruimer in.

Er kunnen maximaal 1000 caches per Pocket Query opgenomen worden. Standaard staat deze op 500.
Ik meen mij te herinneren dat tot en met 500 de Pocket Query per e-mail toegestuurd wordt, daarboven moet het vanaf de website gedownload worden.
Zodra een Pocket Query aangemaakt is, kan je deze controleren door in het overzicht van Pocket Queries in de kolom "Voorbeeld" op het vergrootglas of de stylistische kaart te klikken.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Pocket queries werkt niet

Berichtdoor Jeroen D. » 27 feb 2015 16:04

Je hebt toch wel aangevinkt dat je alleen degene wilt die je niet gevonden hebt?
pq.jpg
pq.jpg (48.36 KiB) 6358 keer bekeken
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1201
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Volgende

Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast