Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

oregon 450 en geocache (multi) functie

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor Robbingen » 20 jun 2012 20:52

Hoi mede forum leden.

Wie heeft er ervaring en tips over het handiger gebruik van de geocache functie. Ik doe dit nu een paar maanden (en gaat steeds beter) maar heb nog praktische problemen met de "multi" geocaches.

Als ik op geocaching.com een gpx download van een "multi" en dit in mijn basecamp zet en daarna in het toestel, dan bestaat deze meestal uit een geocache en een aantal waypoints.

Echter bij gebruik werkt dit (of doe ik dit) heel onhandig. Ik zoek eerst nieuwe geochache en zeg "ga". Dan navigeert hij me naar de coordinaten, maar in een multi is dit meestal maar fictieve coordinaten en daar heb ik niets aan. Dus ga ik terug naar "geocache" functie en lees de beschrijving. Meestal verwijst dit dan naar meerdere waypoints. Dan moet ik die waypoints opschrijven en nu moet ik naar "waarheen", en "andere zoeken". Dan kom ik in de mogelijkheid om een "waypoint" te selecteren en doe "ga", maar als ik dan weer even de beschrijven wil lezen moet ik eerst weer naar "geocache" functie en dan weer "een geocache zoeken " en dezelfde functie weer zoeken. Enzovoort . Heel omslachtig.

Weliswaar is ook wel de "naar volgend stadium" functie in geocache maar dan moet je wel van alle waypoints handmatig de coordinaten opgeschreven hebben (en in de juiste volgorde).
Bij een "traditional" cache heb ik dit probleem natuurlijk niet omdat je meteen naar de bestemming gaat.

Is er misschien een makkelijkere manier hiervoor. Heeft iemand misschien een tip (In de gebruiksaanwijzing staat hier niets over.

Alvast dank
Groet,
Rob (team bingen) :P
Robbingen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 21 feb 2012 00:03

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor JaVaWa » 20 jun 2012 21:02

Nee, helaas is hier geen makkelijkere manier voor. Het zou een hoop moeite schelen als Garmin de mogelijkheid zou inbouwen om bij "naar volgend stadium" een waypoint te kiezen.
Verzoekje indienen bij Garmin...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor Robbingen » 20 jun 2012 21:22

Supersnelle reactie. Dank. Jammer dat het zo omslachtig werkt. Ik zal eens gaan zoeken op de site waar suggesties achtergelaten kunnen worden. Zou inderdaad niet een complexe update hoeven zijn. Bijzonder dat ze het zelf nog niet bedacht hebben
Groet,
RB
Robbingen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 21 feb 2012 00:03

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor JaVaWa » 20 jun 2012 21:38

Ik zou het naar oregonbeta@garmin.com sturen, dan komt het meteen terecht bij de mannen (en vrouwen) die het zouden kunnen inbouwen.
"naar volgend stadium" is in 't Engels "Enter Next Stage"
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor NioMio » 6 sep 2012 17:28

Wij hebben vandaag deze zelfde omslachtigheid ervaren met de GPSmap 62st.
Is het dan handig om vooraf een route te maken van de punten??

Wij zijn pas net begonnen maar dit werkte vandaag verschrikkelijk irritant :-)
NioMio
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 28 aug 2012 13:40

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor bolle1961 » 6 sep 2012 18:03

JaVaWa schreef:Ik zou het naar oregonbeta@garmin.com sturen, dan komt het meteen terecht bij de mannen (en vrouwen) die het zouden kunnen inbouwen.
"naar volgend stadium" is in 't Engels "Enter Next Stage"

Is er ook zo'n adres voor de eTrex 10/20/30 serie?
Die heeft nl dezelfde " kwaal "
Multi's print ik overigens uit als er vragen beantwoord moeten worden, je kan de antwoorden er dan bij zetten
bolle1961
 
Berichten: 380
Geregistreerd: 5 aug 2007 15:58

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor JaVaWa » 6 sep 2012 19:54

Jazeker, en dat is -niet geheel verrassend-: etrexbeta@garmin.com
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor bolle1961 » 6 sep 2012 20:06

Mooi, die zal ik van de week even mailen ;) Thx
bolle1961
 
Berichten: 380
Geregistreerd: 5 aug 2007 15:58

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor Waumans » 30 nov 2012 14:02

Hallo. Is er na deze berichten nog iets over de voortgang van de zijde van Garmin te melden?
Ook ik heb ze naar aanleiding van deze berichten nu aangeschreven omdat ik uiteraard hetzelfde ervaar.
Met dank alvast voor de reacties.
Willy
Waumans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 8 jun 2010 19:45
Woonplaats: Goes

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor rien51 » 19 feb 2013 14:58

Ook in bezit van 62s en zou het zeer fijn vinden als er een mogelijkheid zou zijn om de volgende waypoints van een multicache in te kunnen voeren, hetzij vooraf, hetzij tijdens de wandeling.
Is er overingens een andere gps-ontvanger die dit wel kan?
En kan iemand mij misschien uitleggen wanneer er bij het downloaden van een multi van geocaching.com naar
de gps wel automatisch bekende waypoints bij de betreffende cache verschijnen en wanneer niet?
En waar is dat ergens vooraf zichtbaar?
BVD
rien51
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 23 sep 2011 15:11

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor StefandD » 19 feb 2013 15:28

rien51 schreef:...
En kan iemand mij misschien uitleggen wanneer er bij het downloaden van een multi van geocaching.com naar
de gps wel automatisch bekende waypoints bij de betreffende cache verschijnen en wanneer niet?
En waar is dat ergens vooraf zichtbaar?

Dat is zichtbaar bij een cache als je onder het kopje Additional Waypoints (te vinden onder de additional hints) coördinaten ziet staan.
Of er wel of niet additional waypoints zijn hangt van een paar dingen af. Ten eerste uiteraard of er wel of niet vooraf opgegeven waypoints zijn. Ten tweede of de cache-eigenaar de moeite heeft genomen om deze in te voeren. De laatste paar jaar is het verplicht, maar oudere caches hebben het vaak niet.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 385
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor Tom-Margo » 7 aug 2013 15:05

tot op heden geen verandering in deze functie! wij hebben de Oregon 600 en het blijft hinderlijk dat je niet naar een volgend statium kan binnen de gecaching.
Weet iemand hoe je makkelijker multi's kan doen?
Tom-Margo
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 10 jun 2013 07:51

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor fgrs » 7 aug 2013 16:37

Staat je dashboard ingesteld als "geocache"?
Dan kies je de multi die je wilt lopen en dan "ga", net zoals je een gewone cache zou starten.

Als je de volgende stap wil ingeven dan tik je op het kaartscherm op de naam van de multi en in het daaropvolgende scherm (waar je onder andere ook kunt loggen, beschrijving lezen, tip opvragen,....) tik je op coördinaten.
Hier kun je dan het volgende punt voor je multi ingeven.

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor JaVaWa » 7 aug 2013 16:59

Coördinaten kun je wel opgeven ja, maar selecteren van een bestaand waypoint kan (nog steeds) niet.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: oregon 450 en geocache (multi) functie

Berichtdoor StefandD » 7 aug 2013 17:11

Ik gebruik nooit de geocache functie tijdens het cachen. Alleen achteraf om een cache als gevonden te markeren.

Cachen doe ik m.b.v. de kaart. Caches en waypoints zijn gewoon zichtbaar op de kaart en als je ze aantikt kan je de listing c.q. vraag/opdracht inkijken. Bijkomend voordeel is dat je ook meteen ziet of er een traditional of een waypoint van een andere multi op de route of in de buurt is. Vaak wis ik ook meteen de vooraf opgegeven waypoints zodra ik ze bezocht heb. Zelf ingevoerde waypoints laat ik staan om ze later thuis uit te lezen.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 385
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten