Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

oregon 450 doet raar

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor keesm » 9 jun 2014 18:22

Wil ik dit echt analyseren en doorgronden moet de gps toch aan mijn eigen PC. Naast gps experts hebben we nu ook gps- dokters nodig lijkt me :mrgreen:
(Het lijkt dat je verschillende soorten bestanden maar voorzien hebt van de extensie .img of niet )
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4796
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor oregonon » 9 jun 2014 18:25

Nee, dit zijn zelfgemaakte kaarten gemaakt met IMGfromGPX.
Zou het helpen als ik de punten voor de naam weghaal?
oregonon
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor splashy » 9 jun 2014 18:30

Maar lijkt het je niet een beetje veel dan? :D :D
Er zijn mensen die laten hun Zumo opschonen bij de voorjaarsschoonmaakdagen bij Waypoint, mss is dat iets voor jou.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor e.vdwerf » 9 jun 2014 18:33

... 'k Zou de boel een beetje opschonen met JDM. Een basiskaart vind je hier. ... .... http://forum.gps-expert.nl/login.php?re ... c564babdd4
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2205
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor HaWee » 9 jun 2014 18:45

geen basiskaart, een handvol transparante kaarten, geen normale kaart, allerlei andere bestanden waaronder .zip etc

als ik een gps was zou ik ook in de war raken :roll:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor MPX-NL » 9 jun 2014 18:50

Nou inderdaad wat een ellende op dat ding, valt me mee dat ie nog opstart :?
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor oregonon » 9 jun 2014 19:06

Nou, ik gebruik de kaarten allemaal. Kan het apparaat maar een beperkt aantal kaarten aan? :roll:
Tja, anders moet ik maar de boel opschonen. :twisted: :twisted: :twisted: Wil ik niet.
oregonon
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor HaWee » 9 jun 2014 19:23

hij kan best veel kaarten aan mits niet tegelijk maar zip bestanden en nog zaken kan hij echt niet aan.
ik zou geneigd zijn de basiskaart en bv een echte kaart (ofm?) er op te zetten en de overlays die je wilt hebben laten staan maar de rest eens goed na te kijken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor oregonon » 9 jun 2014 19:28

Oké, ik dacht dat hij alles wat hij niet leest over zou slaan.
Ik ga alle zips, "schoonheidsfoutjes" en onnodige bestanden er afhalen.
Dank je wel!!
oregonon
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor JaVaWa » 9 jun 2014 19:35

oregonon schreef:1. hij geeft aan dat er geen basiskaart is, maar ik dacht dat ie er wel op zit
2. verder haalt hij het zelfgemaakte kaartje dat ik genoemd heb ".01ERIX TKAARTJE 005880 20140413 dik-typ" door de war

1. Staat er wel op, alleen heeft hij niet de naam die hij zou moeten hebben (heet nu .01ERIX TKAARTJE 005880 20140413 dik-typ.img, maar moet gmapbmap.img heten)
2. JDM haalt niets door de war, dat heb je zelf gedaan...

Bij de naamgeving van IMG-bestanden kun je het beste alleen letters en cijfers gebruiken; geen spaties. Bestandsnamen laten beginnen met een punt is over het algemeen geen goed idee, en ik zou ze ook niet te lang maken.

Het verbaast me dat hij het zolang nog goed deed...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor oregonon » 9 jun 2014 20:32

Achteraf gezien snap ik ook niet wat er is gebeurt. Ik kan me niet herinneren dat ik de basiskaart weg heb gehaalt, ik moet de basiskaart per ongeluk hebben hernoemt.
Nu heb ik de kaartnamen aangepast en de basiskaart van gps-expert geplaatst via JDM.
Volgens het rapport is het toestel nu dik in orde.
http://jdm.javawa.nl/nIbw

Kan ik morgen de SD-kaart weer plaatsen. :|
oregonon
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor HaWee » 9 jun 2014 20:40

als ik op bestanden klik krijg ik melding dat het systeem het pad niet kan vinden :?
is dit de Oregon of de sd?
trouwens, ook zaken op sd kunnen de boel in de war schoppen beter controleren met JDM compleet met sd
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor oregonon » 9 jun 2014 21:09

Ik had de oregon zonder SD geplaatst om eerst het apparaat foutloos te maken. Dus het klopt dat er geen pad was.

Maar het zit niet mee vandaag. Was de SD-kaart aan het opschonen via een kaartlezer, crasht die. Moet nu dus opnieuw formatteren maar de originele bestanden van mijn POI's stonden erop als backup. Probeer nu de informatie van het kaartje te redden en dan opnieuw formatteren en opbouwen. Maar dan zonder zip bestanden erop, want dat heb ik net geleerd. :|
oregonon
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 23 feb 2012 19:31
Woonplaats: delft

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor HaWee » 9 jun 2014 21:19

lijkt me niet de oorzaak van mijn probleem :wink: ik kijk naar het rapport, dat is van je oregon en daar staan wel allerlei bestanden op (o.a. de kaarten) maar als ik op de keuze "bestanden" druk dan krijg ik een foutmelding, ik moet dan gewoon de volledige inhoud van je oregon zien met mappen en bestanden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 450 doet raar

Berichtdoor splashy » 9 jun 2014 21:21

Voordat je verdergaat met fouten maken, leg alles een dag weg en bedenk rustig wat je of wie er wat aan kan doen er zijn veel mogelijkheden om data te redden.
En nee het klopt niet dat er geen pad is.

:D Hawee was me voor.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast