Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaarten niet te zien op GPS

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor tegearre » 22 maart 2014 14:18

Hallo.

Ik ben nieuw wat de Garmin betreft. Ik heb een garmin Dakota 20 en hier op staat de Benelux. Nu heb ik via basecamp TrekMapItalia_v3_Pro op de pc gezet. Nu wil ik de gehele kaart van Italie naar mijn GPS (dakota) sturen. Volgens de pc lukt dit prima en ik zie dat op de SD kaart er inderdaad een TrekMapItalia_v3_Pro.img staat. Nu koppel ik de dakota los van de PC, start hem op en probeer in de dakota de kaart van italie te vinden maar die zie ik nergens terwijl volgens basecamp alles goed verlopen is. Doe ik wat verkeerd in BaseCamp of gaat er ergens anders iets fout. De pc is wel 20 minuten bezig de kaart over te zetten naar de Dakota. Weet iemand raad?
tegearre
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 maart 2014 11:44

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor HaWee » 22 maart 2014 14:28

20 minuten is heel normaal.

Heel simpel, in het kaartkeuze menu kun je daar de italie kaart kiezen?

Als dat zo is dan zie je hem nog steeds niet omdat je nu nog thuis bent en niet in Italie.

Kies in het hoofdmenu van de gps ergens voor gps ontvangst uit, en daarna voor nieuwe positie en dan bv Roma of zo.

je kunt ook eerst flink uitzoomen zodat je heel europa op je scherm ziet, dan je positie verschuiven richting Italie en als je daar bent dan weer inzoomen, dan zou je veel detail moeten zien en dat betekend dat de kaart er is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor tegearre » 22 maart 2014 14:36

Oke. Maar.

Als ik de dakota aanzet en naar de optie "stel in" ga dan heb ik een optie "Kaarten" als ik daar op klik dan kan ik ondermeer "kaartinformatie, selecteer kaart" kiezen. Ik kan dan bv Benelux inschakelen of uitschakelen. Voorts staat er nog worldwide map in en verschillende birdseye dingen. Deze heb ik allemaal uit geschakeld. Ik kom in dit rijtje dus niet de trekmap van Italie tegen. Hoor ik deze niet te zien?

HaWee schreef:20 minuten is heel normaal.

Heel simpel, in het kaartkeuze menu kun je daar de italie kaart kiezen?

Als dat zo is dan zie je hem nog steeds niet omdat je nu nog thuis bent en niet in Italie.

Kies in het hoofdmenu van de gps ergens voor gps ontvangst uit, en daarna voor nieuwe positie en dan bv Roma of zo.

je kunt ook eerst flink uitzoomen zodat je heel europa op je scherm ziet, dan je positie verschuiven richting Italie en als je daar bent dan weer inzoomen, dan zou je veel detail moeten zien en dat betekend dat de kaart er is.
tegearre
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 maart 2014 11:44

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor e.vdwerf » 22 maart 2014 14:48

Normaal gesproken zou je die moeten zien. Staat de Beneluxkaart ook op het sd-kaartje of in de gps zelf.
Als de Italië-kaart alleen zou staan op het sd kaartje zou hij wel eens geen contact kunnen maken. Even sd kaartje eruit halen, poetsen en opnieuw er instoppen.

Je kunt ook met javawa device manager JDM een rapport maken van je gps en de link hier op het forum zetten. http://www.javawa.nl/jdm.html
We kunnen dan kijken wat er aan de hand is.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2207
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor HaWee » 22 maart 2014 15:12

als het een sd kaartje is dat je niet eerder hebt gebruikt voor in de gps dan kan hij ook te groot (qua GB) of the snel (class) zijn.

4GB zal zeker werken, waarschijnlijk 16 GB ook, mogelijk nog groter.

class 4 werkt en is goedkoop, hogere class verbeterd niets aan de werking van de gps . Class 10 moet ook nog werken, hoger dan 10 werkt waarschijnlijk niet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor keesm » 22 maart 2014 15:28

tegearre schreef:Nu heb ik via basecamp TrekMapItalia_v3_Pro op de pc gezet.

Dit kan dus al niet.
tegearre schreef:Nu wil ik de gehele kaart van Italie naar mijn GPS (dakota) sturen. Volgens de pc lukt dit prima en ik zie dat op de SD kaart er inderdaad een TrekMapItalia_v3_Pro.img staat.

Hoe is dit gedaan ?, met Verkenner o.i.d gekopieerd naar sd-kaart. Of via Basecamp>Mapinstall naar je sd-kaart.
In dat laatste geval staat je kaart in de juiste submap (x:\Garmin\*.img), incl. de benodigde unlockbestanden zoals *.gma
Of heb je een sd-versie ?. Volgens mij is deze trekmap alleen verkrijgbaar als download of als sd-versie. Dan zijn het beide *.img bestanden en geen kaarten welke je apart op je pc kunt installeren. Laat staan dan met Mapinstall op je gps te zetten.
tegearre schreef:Nu koppel ik de dakota los van de PC, start hem op en probeer in de dakota de kaart van italie te vinden maar die zie ik nergens terwijl volgens basecamp alles goed verlopen is.

Blijft vragen oproepen.

Hoe is kaart op je PC gekomen ? aankoop als download en ontgrendeld voor je gps of sd-kaart.
Geef eerst hir maar eens helderheid over in combinatie met een JDM-rapport zoals hiervoor is geadviseerd.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4797
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor tegearre » 23 maart 2014 15:52

hallo

Bij een test bleek dat mijn SD kaart kapot was. Hij liet wel bestanden zien maar kon er verder niets mee. Spoor 0 was kapot. Zaak op een nieuw leeg kaartje gezet. Nu zag ik de kaart wel en kan hem in de dakota ook uit of in schakelen. Nog even op internet gezocht en het schijnt dat je maar 1 land op een kaartje kan zetten. Hoe het ook zij het werkt voor mij en als ik een andere op de kaart wil hebben dan zet ik die er wel op. Mijn zoektocht leverde ook de informatie op dat er in de dakota max. 8 GB aan geheugen kan worden gestopt. Daar boven ziet hij ze niet. Info van Garmin zelf.


HaWee schreef:als het een sd kaartje is dat je niet eerder hebt gebruikt voor in de gps dan kan hij ook te groot (qua GB) of the snel (class) zijn.

4GB zal zeker werken, waarschijnlijk 16 GB ook, mogelijk nog groter.

class 4 werkt en is goedkoop, hogere class verbeterd niets aan de werking van de gps . Class 10 moet ook nog werken, hoger dan 10 werkt waarschijnlijk niet.
tegearre
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 maart 2014 11:44

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor HaWee » 23 maart 2014 16:08

tegearre schreef: Nog even op internet gezocht en het schijnt dat je maar 1 land op een kaartje kan zetten. Hoe het ook zij het werkt voor mij en als ik een andere op de kaart wil hebben dan zet ik die er wel op.


dit valt in de categorie : "je moet niet alles geloven wat je op internet leest" :wink:

je kunt best heel veel landen op een sd kaartje zetten en dat werkt ook, bij de Dakota kun je zowel in een bestand meerdere losse kaarten, (bv fietskaart benelux + wandelkaart Italie + autokaart Noorwegen) zetten als meerdere losse bestanden met verschillende namen (bv fietsbnlx.img en wandelitaly.img en autonorge.img ) met elk een kaart (of zelfs elk meerdere kaarten)

en 8GB is lekker ruim, een bestand kan niet groter zijn dan 4GB maar in mijn 4 GB kaartje heb ik onroute wandel NL , OnRoute fiets NL , OnRoute motor bnlx+dach , openfietsmap benelux en freizeitkarte NL zitten en het kaartje is nog niet vol)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor jwest » 5 aug 2014 20:01

Ik had dit probleem ook, en voor het geval nog iemand hier tegenaan loopt: op de nieuwe sd-kaart bleek het bestand gmapsupp.img in een map te moeten staan die Garmin heet. Als die map er niet is, moet je hem maken en daar het .img-bestand in zetten.
Laatst bijgewerkt door jwest op 5 aug 2014 20:11, in totaal 1 keer bewerkt.
----------
Oregon 600, Idworx Easy Rohler
jwest
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 14 okt 2009 18:00
Woonplaats: Amsterdam

Re: kaarten niet te zien op GPS

Berichtdoor HaWee » 5 aug 2014 20:08

als je het met mapsource of basecamp doet gebeurt dat automatisch

en met de moderne gps en mag het dus ook een ofmbenelux.img en een trekitaly.img en een topofrance.img etc etc zijn
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast