Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

dakota 20

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

dakota 20

Berichtdoor wolf » 17 apr 2014 20:26

Goedenavond,

normaal blijft het pijltje of stipje dat je eigen positie aangeeft op het lcd-scherm van je navigatie ongeveer in het midden, maar bij de dakota 'loop' ik steeds het scherm af; dan moet ik het scherm weer aanraken om 'mezelf 'weer in het midden van het scherm te zetten; onhandig vindt ik; kan je dit ook anders instellen, zodat je eigen positie gewoon in het midden blijft?
wolf
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 19 okt 2004 19:39

Re: dakota 20

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2014 20:47

het zou automatisch goed moeten blijven.
Ik heb wel meerdere malen gelezen dat als je het touchscreen even aanraakt er een "pin" verschijnt die de kaart vastzet en dan loop je van het scherm af.
Je moet die "pin" weer verwijderen dan werkt het weer goed (en ik weet zo niet hoe dat moet)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21422
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: dakota 20

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2014 21:08

ik heb even gezocht op "pin" veel links je kunt zelf ook eens zoeken misschien staat er een bij over de dakota) maar bv deze viewtopic.php?f=113&t=37770&p=308572&hilit=pin#p308572
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21422
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: dakota 20

Berichtdoor wolf » 17 apr 2014 22:03

het is niet die rode pin die wel eens verschijnt als je je scherm aanraakt.
als het toestel aangezet wordt verschijnt ook de melding; "kan kaarten niet ontgrendelen" .
Heb daar al wel eens over gebeld met de helpdesk, maar dat kregen we niet opgelost; Misschien heeft het een met het ander te maken?
wolf
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 19 okt 2004 19:39

Re: dakota 20

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2014 22:24

welke kaart(en) heb je erin zitten?

Kijk anders eens met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21422
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: dakota 20

Berichtdoor splashy » 17 apr 2014 22:27

Heb je routerende kaart(en)? En kan je dan een paarse lijn op het scherm laten maken als je van A naar B invoert?
Heb je wel het goede scherm voor je?
Waarom denk je dat de kaarten wel ontgrendeld zijn?
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: dakota 20

Berichtdoor JaVaWa » 17 apr 2014 23:00

Kijk linksonder op het kaartscherm. Staat daar een kruis, dan is het goed, maar als er een "pijltje terug" staat dan heb je blijkbaar het scherm aangeraakt en daarmee de kaart verschoven. In dat geval blijft ie staan zoals ie staat en verschuift niet meer mee.
Op het "pijltje terug" drukken en je zet de kaart weer in de juiste weergavemodus.

Dit staat verder los van de kaarten (ontgrendeld/routeerbaar of niet). Die melding over niet ontgrendelde kaarten is natuurlijk niet zoals 't hoort, maar als je met JDM een online rapportage maakt (menu Extra > Rapportage) en de link hier plaatst dan komen we daar ook wel uit.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: dakota 20

Berichtdoor wolf » 18 apr 2014 13:50

Ik ben me nu aan het orienteren op de javawa site', bedankt voor de tip.
Heb het toestel al een poosje niet gebruikt, en het is nu zaak om de werking weer 'eigen' te maken
Via de javawa site kan ik weer verder denk ik, en anders probeer ik een link te plaatsen op deze site naar mijn toestelgegevens
wolf
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 19 okt 2004 19:39

Re: dakota 20

Berichtdoor wolf » 18 apr 2014 17:45

Gelukkig, hij doet het weer; kaarten geinstalleerd, alles ontgrendeld, geen foutmeldingen meer : - )
wolf
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 19 okt 2004 19:39


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten