Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oregon 650t Loopt steeds vast.

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Bastiaan » 7 dec 2015 18:53

Ik heb een oregon 650t sinds mei.
het toestel loopt geregeld vast zodat ik er niks mee kan ik moet dan de accu verwijderen en weer op nieuwopstarten voor dat ik er weer wat mee kan.Dit gebeurt altijd met Geocachen.
ik ben er al eens mee terug geweest naar notter en toen hebben ze het toestel weer naar fabrieks instelling gezet.
Het heeft niets geholpen.
Afgelopen weekend ook tijdens het geocachen liep het toestel op 1 dag vier keer vast. zo uit het niets ben je met het toestel bezig bijv ff een hint lezen in de funtie geocachen dan zo ineens reageert het toestel nergens meer op.
Wie weet hier raad mee???
Bastiaan
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 20 dec 2008 15:47
Woonplaats: Heino

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor fgrs » 8 dec 2015 07:31

Vrees dat het een beetje eigen is aan het toestel.
Kom het ook tegen, de ene keer een paar maal en de andere keer niet.
Tot nu toe geen oplossing en de updates verhelpen het niet.

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Arjen. » 8 dec 2015 13:38

Zorg in ieder geval dat de software van de laatste versie is. Dit kan je controleren via Garmin Express.
Als je meerdere kaarten hebt, zorg dan dat alleen de basiskaart (worldwide dem basemap) en 1 andere kaart aanstaat.

Soms helpt het om een keer alle waypoints, routes, tracks en geocaches van het toestel te verwijderen.
Als je gegevens wilt houden, lees deze vooraf in Basecamp in.
Zodra het toestel op de computer aangesloten is, wordt deze herkend als een verwisselbare schijf. Open deze schijf.
Ga dan naar de map \Garmin\GPX. Verwijder de inhoud van de map GPX.
Indien je een geheugenkaart hebt, doe daar hetzelfde. Maak ook daar de inhoud van de map \Garmin\GPX leeg.
Als je gegevens als GGZ bestand op het toestel hebt staan, maak dan ook de inhoud van de map \Garmin\GGZ eens leeg op zowel toestel als geheugenkaart.

Als je langs meerdere punten moet voor de geocache, is het raadzaam daar steeds een nieuw waypoint voor aan te maken in plaats van de optie "coördinaten" in het geocaching scherm te gebruiken.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Bastiaan » 8 dec 2015 20:53

Bedankt Arjen,

Ik heb alles verwijdert zoals je aangeeft.
nu maar weer eens proberen als dat het probleem was.
Bastiaan
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 20 dec 2008 15:47
Woonplaats: Heino

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Bastiaan » 1 jan 2016 11:35

ik heb nu alweer een aantal keren wezen geocachen.
Elke keer voordat ik op pad ga dan leg ik de gps aan de computer en ga dan naar de verwisselbare schijf en verwijder daar de inhoudvan het gpx bestand.En doe het zelfde bij de geheugenkaart.

Daar na zet ik er weer nieuwe caches in voor die dag.

Maar nog steeds loopt het toestel vast en dat gebeurt bijna altijd in het scherm van de functie geocaching daar bij waar je kunt kiezen Tip/Beschrijving/activiteit/chirp als ik in dat scherm bezig ben dan loopt het toestel wel eens vast.
Dan kun je niks meer dan blijft die op dat schermstaan je kunt het toestel dan ook niet uitzetten.dan halen we de baterij eruit en er weer op nieuw in.Daarna start de gps weer op en is het weer goed. Tot dat ie weer vast loopt.

Wie kan mij verder helpen met dit probleem??
Bastiaan
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 20 dec 2008 15:47
Woonplaats: Heino

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor fgrs » 1 jan 2016 14:44

zie mijn post iets hoger

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Mzeist » 2 jan 2016 10:23

Hoe zet je de geocaches op je toestel? en hoeveel?
mijne loopt eigenlijk nooit vast, sinds ik de filters niet meer gebruik waarmee je geocaches types kan uitfilteren.

als je pocket queries op het toestel zet, is het misschien de moeite waar om dit eens een aantal keren te proberen: http://www.javawa.nl/pqc.html
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 491
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Bastiaan » 3 jan 2016 12:52

Ik zet doormiddel van een Pocket Query de caches in het toestel dat varieert per keer van 20 tot 500 caches.

Ik heb die link even bekeken van javawa en dat geprobeert met een Pocket Query te openen.
Is dan de bedoeling dat je alle caches met meer dan 8190 tekens aanpast zodat die wel binnen die 8190 tekens vallen??

Groet Bastiaan
Bastiaan
 
Berichten: 80
Geregistreerd: 20 dec 2008 15:47
Woonplaats: Heino

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor Mzeist » 3 jan 2016 13:15

dat lijkt mij een goed uitgangspunt ja.
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 491
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: Oregon 650t Loopt steeds vast.

Berichtdoor MonRoe » 4 jan 2016 21:51

Ook wij hebben hier regelmatig last van, of een vastloper of de gps gaat gewoon uit. Maar de vastlopers komen het meeste voor.
Dit gebeurt en in het geocaching gedeelte maar ook als we wisselen van profiel, bijv. van fiets profiel naar geocaching profiel.
Heb de gehele gps al leeg gemaakt, terug gezet naar fabrieksinstellingen, via JVW alles geupdate en gecontroleerd.
Het maakt niet uit of er 10000 caches in staan of maar 10.
groetjes
Monique

-----------
Na een GPS V, Quest, 60CSX, Oregon 400T hebben we nu de GPSmap 62S en een Nüvi 765T FM
Avatar gebruiker
MonRoe
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 97
Geregistreerd: 11 maart 2004 16:21
Woonplaats: omgeving Rotterdam


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast