Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog"

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog"

Berichtdoor tonimacaroni » 31 aug 2016 17:46

Beste GPS specialisten, beste hulpverleners ;-)

Ik heb nog steeds een haat- liefdeverhouding met mijn Oregon 300... Ooit heeft hij ons naar Praag gebracht, maar nu lukt mij er weinig meer mee.....

Dit is wat ik wil:

1) Een fietstocht uitzetten in de routeplanner van de Fietsersbond
2) Deze (track?) .gpx in m'n Garmin zetten (bv. via Windows Explorer)
3) De tocht (track?) fietsen ;-)

Met de genoemde routeplanner heb ik een .gpx track gegenereerd, en deze vervolgens (via USB) in de map garmin\gpx geplaatst.
Na eerst wat "niet te deleten" files dan maar via DOS(!) uit de garmin\gpx map verwijderd te hebben, kan ik de gegenereerde track op de Garmin terugvinden via: "Waarheen?" onder "Tracks". Daar staan dan twee bestanden: "huidige track" en "tracklog". Dit laatste bestand blijkt de gemaakte fietsroute te bevatten, e.e.a. lijkt overeen te komen met de route op de kaart van de Fietsersbond.

Zet ik (op dezelfde wijze) nog een 2e tocht in de Garmin 300 krijg ik er een 2e "tracklog" bestand bij (onder "Tracks").

Het werkt dus wel vrij aardig, maar zonder naam van de track (ze heten nu allemaal "tracklog") is het allemaal een beetje wazig......

Wie weet er een oplossing, en dan liefst zo simpel mogelijk (dus liever zonder Basecamp. Mapsource JaWee etc.)

Bij voorbaat hartelijk dank voor de aangeboden hulp!

Ton
tonimacaroni
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 30 aug 2016 18:02

Re: Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog

Berichtdoor HaWee » 31 aug 2016 17:55

misschien ie het juist simpel om de voor dit doel gemaakte programma's te gebruiken :idea:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog

Berichtdoor keesm » 31 aug 2016 18:56

Je moet je realiseren dat het met een bepaalde naam.gpx bestand op je gps zetten iets anders is dan zoeken naar track namen.
Je naam.gpx kan wellicht meerdere tracks bevatten met als tracknaam track(log)001, track002, track003 etc. Hangt ervan af wat de herkomst is van de tracks. Je bestandsnaam naam.gpx krijg je niet te zien via je toestel. De tracknamen wel en dan weet je eigenlijk nog niet of deze uit 1 bestand komen of uit meerdere.

Veel sites bieden je inderdaad een gpx-download aan met meerdere tracks die door een gps opgenomen zijn en daardoor de naam tracklog001, tracklog002 etc. hebben.
Daarom is het altijd wenselijk om eerst dat gpx-bestand in bijvoorbeeld Basecamp te openen (wat Hawee eigenlijk aangeeft) en daar je eigen "draai" aangeeft c.q. eigen namen e.d voordat je deze dan op de gps zet zodat het voor jou herkenbaar is op de gps.
Als ik zo'n fietsvakantie naar Praag zou doen (ik heb veel vergelijkbare tochten gemaakt op de fiets in EU) dan ontrafel ik zo'n gpx-bestand (vroeger/soms nu in Mapsource of tegenwoordig Basecamp) , maak er dagtochten van en sla deze dan apart als gpx-bestand op. Die aparte gpx-bestanden, met eigen naam (Praag_dag01, Praag_dag02 etc.) zet ik dan op mijn gps (waaronder ook nog steeds een Oregon 300). Zo houd ik het ook overzichtelijk op mijn gps.
Meestal maak ik dan van alle gpx-dagtocht_bestanden ook nog een transparante kaart met imgfrompx van JaVaWa, maar daar ben ik redelijk uniek in geloof ik...
Meerdere wegen naar Rome, ehh Praag deze keer...

Je wilt eigenlijk zonder alle aparte programma's direct een gpx op je gps zetten. Kan natuurlijk altijd. Je weet echter dan totaal niet wat je op je gps zet. Kan de meest vreemde combinaties zijn en tot vervuiling van je gps leiden (allerlei onbedoelde waypoints e.d.) It's your choice...
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4357
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog

Berichtdoor tonimacaroni » 15 sep 2016 21:52

Dank voor alle geboden hulp!

Excuses voor de late reactie, ben er nu pas "klaar" mee.

Ik blijf een haat/liefdeverhouding met deze Garmin houden...

Anyway: ik heb Basecamp geinstalleerd en daarmee lukt het prima. Toch nog enkele harde acties moeten doen (wegens hangen, of niet te verwijderen tracks vanaf de Garmin)

Nogmaals dank voor alle hulp, fijn dat er helpende medemensen zijn.

Groeten Ton
tonimacaroni
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 30 aug 2016 18:02

Re: Track in Oregon 300 zetten lukt maar, hij heet "tracklog

Berichtdoor Hans Vaessen » 21 sep 2016 13:01

Overweeg wellicht ook te werken met open fiets map. Je kunt dan, naast tracks, ook met routes werken (mits je de kaart ook in je toestel zet).

Wel van belang met de juiste routeringsinstellingen te werken:


^
Bron: http://youtu.be/ORGmZIzmoAA
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast