Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin ziet cache niet

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Garmin ziet cache niet

Berichtdoor JCvanSlooten » 6 sep 2016 20:44

Hallo,

Ik heb vanavond alle caches op mijn garmin gezet; nu staan ze op de garmin (base camp herkent ze)
maar als ik vervolgens mijn garmin aanzet, staat er bij de geocache menu geen enkele caches beschikbaar.

Wat doe ik fout?
JCvanSlooten
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 jul 2016 09:28

Re: Garmin ziet cache niet

Berichtdoor HaWee » 6 sep 2016 20:47

waar zijn de caches en waar ben jij cq waar denkt de gps te zijn?
caches zie je alleen binnen een bepaalde straal rond je positie
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19900
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin ziet cache niet

Berichtdoor Arjen. » 7 sep 2016 15:56

Geocaches die verder weg liggen, worden inderdaad niet door elk toestel getoond. De grens ligt (uit mijn hoofd) ergens rond de 100 á 150 kilometer.
Dit kan je testen door de GPS in demonstratiemodus te zetten. Bij de meeste toestellen is dat te vinden onder: Stel in > Systeem > GPS.
Zorg dat routes in een rechte lijn worden berekend, dus in Directe Route. Bij de meeste toestellen: Stel in > Routering/routebepaling > activiteit.
Zoek nu via Waarheen? > plaatsen/steden naar een plaats nabij de geocaches. Ditzelfde kan je ook doen aan de hand van een waypoint. Als je op GA drukt, krijg je nu de vraag. Kies de optie om naar de locatie te gaan.
Bekijk nu opnieuw de geocaches.

Een andere reden kan zijn dat je een filter aan hebt staan. Afhankelijk van je toestel kan je kijken of er misschien bepaalde geocaches uitgefilterd worden en daardoor niet te zien zijn.

Als bovenstaande niuet werkt, dan is de hamvraag hoe je de geocaches overgezet hebt.
Het kan ook nog zijn dat het GPX bestand simpelweg in de verkeerde map gezet is. Deze moet komen in \Garmin\GPX\
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 846
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Garmin ziet cache niet

Berichtdoor keesm » 7 sep 2016 16:08

Op mijn Oregon 600 was de grens ca. 80 km, zie ook dit bericht: viewtopic.php?f=113&t=48067
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4318
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten