Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

dakota 20

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

dakota 20

Berichtdoor boscottage » 8 mei 2017 16:08

Een kennis wil beginnen met geocachen.
Nu kan hij een dakota 20 overnemen.
Zelf heb ik de 60CSX.
Kun je met de Dakota het zelfde als de 60 CSX?
DWZ projecteren, wisselen van kaart, ETC.

The XJ900 Man
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor keesm » 8 mei 2017 19:17

Ja hoor, de Dakota 20 kan alles wat je 60Csx ook kan en sommige zaken zelfs meer (birdseye, custommaps, meerdere afzonderlijke kaartbestanden etc.).
Je moet je wel realiseren dat het een touchscreen toestel is en geen knoppentoestel en ten opzichte van de wat jongere Oregon's en Etrex'en een wat ouder toestel. Softwarematig niet meer ondersteund, maar ik denk dat bij de Dakota 20 alle bugs er al wel uit zijn met de laatste firmware. Ondersteund ook de kaarten vanuit openstreetmap zoals openfietsmap, freizeitkarte e.d. waarbij je deze een eigen naam kunt geven.
Ik zelf ben toentertijd met de Oregon-serie gestart, mede omdat ik het formaat van de Dakota net te klein vond. Aan de andere kant zijn er mensen die het compacte formaat juist fijn en voldoende vinden, de accuduur is ook acceptabel (ca. 20 uur). Mijn buurman had een Dakota 20 en is nu overgegaan naar een Etrex Touch 25. "Zweert" bij dat formaat.
Het is afhankelijk van wat er bij geleverd wordt (kaarten, fietssteun e.d.), maar ik denk als de Dakota tussen de 70,- en 90,- zou moeten kosten je een goede beginners gps hebt voor geocachen.
(Je moet je wel realiseren dat ook een Dakota een leercurve heeft en als jij vanuit een 60Csx te hulp wordt geroepen en je bent geen touchscreen gewend het voor jou ook zoeken zal zijn hoe e.e.a werkt).
Als je ook nog even googled op "Dakota 20 geocaching" vind je ook nog de nodige informatiebronnen.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4357
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 8 mei 2017 20:43

Bedankt voor je antwoord, en ja je bent nooit te oud om te leren.
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor Hans Schipper » 9 mei 2017 11:46

Ik ren regelmatig duinentrails en bergtrails met de Dakota20 in mijn hand. Erg plezierig omdat die door zijn vorm perfect in mijn handpalm past. En zoals geschreven: bugs? no bugs!
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 274
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 22 mei 2017 11:15

Nu heb ik nog een praktische vraagje.

Ik heb een PQ (waypoints) binnengehaald ingeladen in de Dakota, maar ik kan deze niet terug vinden.
Waar kan ik deze nu terug vinden?

Misschien dat er nog meer vragen komen, maar zien we dan nog wel.

The XJ900 Man
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor StefandD » 22 mei 2017 14:09

Hoe heb je de PQ ingeladen? Het beste is om de PQ uit te pakken en de twee resulterende gpx-bestanden in de map \Garmin\GPX\ te zetten.
Zijn de caches ver weg? Je Dakota laat maar een beperkte afstand zien, iets in de orde van maximaal 100 of 150 km. Om ze daarbuiten te zien moet je 1) op de kaart scrollen naar de caches of 2) de gpsr in demomodus zetten een een punt in de buurt van de caches simuleren.
Is de map \Garmin\GPX\ van tevoren opgeschoond? Zowel het aantal caches als het aantal gpx-bestanden die de Dakota aankan is beperkt.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 22 mei 2017 19:49

Ik heb een PQ in de buurt gemaakt als proef.
Ik zet ze in MS en dan naar het toestel.
Zo doe ik dat ook met de 60 csx.
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor StefandD » 23 mei 2017 02:28

Mapsource is hier niet geschikt voor. Deze maakt van alle caches simpele waypoints. Voor de 60 is dat inderdaad de beste manier, maar de Dakota is van een latere generatie. Dan kan je beter Basecamp gebruiken of - zoals hierboven genoemd -
direct de twee gpx'en naar de Dakota kopiëren.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 23 mei 2017 10:31

Hij mag hiervan best waypoints van maken. Het gaat mij erom dat ik als ik een waypoint selecteer hij mij op de plek van bestemming brengt.
Maar om nu nog even terug te komen op mijn vraag.
Via welk menu (icoontje) kom ik nu bij de waypoints?
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 23 mei 2017 10:57

Heb wat gevonden.
Ga naar het icoon van geocaches als je die dan opent dan zie je de cache's.
Dat is in ieder geval gelukt.
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor HaWee » 23 mei 2017 12:43

heb je de gebruiksaanwijzing al eens bekeken?
weliswaar beperkt maar dan krijg je wel een idee van de logica/methodiek van het toestel
http://static.garmin.com/pumac/Dakota_OM_NL.pdf
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 23 mei 2017 16:03

Ik heb al een handleiding gedownlaod. weet allen niet of dit de zelfde is?
Zal vanavond kijken.
ben nu op het werk.
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 14 jun 2017 08:43

Sorry voor de late reactie.
Nog even een volgende vraag.
Je moet ook de beschrijving van de cache kunnen zien als je de cache geopend hebt.
Maar dat wil maar niet lukken.
Wie weet hier het antwoord op?
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor boscottage » 14 jun 2017 09:55

Heb even een PQ gemaakt bij mij zelf in de buurt dan lukt het wel.
Kan het zijn dat je binnen een bepaalde afstand van de cache moet zijn?
boscottage
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 10 maart 2006 12:59
Woonplaats: Olst

Re: dakota 20

Berichtdoor Ruud » 14 jun 2017 15:45

Wanneer je via MapSource de waypoints hebt geladen dan kan het goed kloppen dat je geen beschrijving ziet. Wanneer je zoals hierboven omschreven het gpx bestand wat je uit het zip bestand haalt direct in de map \Garmin\GPX op je toestel zet dan zou je wel de omschrijvingen moeten zien. In het zip bestand zit ook bestand met de toevoeging wpt dit zijn alleen waypoints. Het is dus belangrijk dat je dat andere bestand in de map gpx zet.
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast