Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

probleem Topo kaarten

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

probleem Topo kaarten

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 31 aug 2019 13:47

vraagje

wilde vanmorgen andere kaart erop zettendit lukt nietmeer
en als ie opstart blijft het scherm donkerder als normaal ,
heb terug gezet naar fabrieks instelling maar probleem blijft
het lijkt erop dat de scherm verlichting ergens geblokeerd staat
in javawa staan de kaarten erop als ik gps aan sluit.
als ilk alles loskoppel staan ze Niet op GPS
wie weet raad

gr wim
Laatst bijgewerkt door wimvandemoosdijk op 1 sep 2019 09:26, in totaal 1 keer bewerkt.
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Probleem Topo kaarten

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 31 aug 2019 19:58

wie kan mij helpen
kaart staat op garmin maar laat de kaart niet zien !!
regio,s geselecteerd maar laat op gps maar gedeeltelijk zien

gr
Laatst bijgewerkt door wimvandemoosdijk op 1 sep 2019 09:27, in totaal 1 keer bewerkt.
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: scherm donkerder

Berichtdoor HaWee » 31 aug 2019 20:44

Je hebt het over JaVaWa , die kijkt niet naar jouw kaarten hij heeft wel heel veel nuttige programma's gemaakt.
Je zult wel JDM bedoelen, waarom maak je dan niet meteen een rapport daarmee en plakt de link hier dan kunnen we misschien meer zeggen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21465
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: scherm donkerder

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 31 aug 2019 21:44

sorry hoe maak ik een rapport dat je mee kan kijken
als ik in JDM kijk laat ie maar half de kaart segmenten zien
als ik dan nieuwe kaart erop wil zetten krijg deze melding

Uw toestel bevat 347 MB niet erkende kaarten
Topobenelux.IMG topomap Benelux
wilt u deze bestanden verwijderen

heb via JDM geprobeerd maar kan daar geen zone,s selecteren op de kaart
hopelijk kunt u mij helpen

p.s het donker worden van scherm is opgelost

gr
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: scherm donkerder

Berichtdoor HaWee » 31 aug 2019 22:49

Rapport maken:

In JDM kies Extra-Rapportage , op de JaVaWa site , nu krijg je een internetlink te zien , kopie en plak de link hier in je bericht , mogelijk kunnen we dan beter zien wat het probleem is en hoe het op te lossen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21465
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: scherm donkerder

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 05:31

oke ga ik mee aan de slag
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: scherm donkerder

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 05:42

http://jdm.javawa.nl/ur9s


hopelijk kun je meer opzien als ik het goed heb gedaan
heb

je ziet op de sd kaart dat de kaart er wel opstaat maar de dekking heel vreemd is
en op de gps de kaart niet helemaal dekt
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: scherm donkerder

Berichtdoor Frank » 1 sep 2019 06:35

Op de SD-kaart staan maar 2 kaartsegmenten, waarvan er 1 een wat rare naam heeft (IQ-Al Mawsil al Jadidah).
Ik weet niet welke kaart je hebt geprobeerd op de Oregon te zetten, maar daar lijkt iets te zijn misgegaan.
Verwijder deze segmenten en probeer het opnieuw.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1985
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: scherm donkerder

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 08:39

http://jdm.javawa.nl/ur9s

heb een paar kaart sigmenten opnieuw op gps gezet
laat weer kaartdekking helemaal paars zien, en niet die sigmenten die ik geselecteerd heb
heb via base camp kaartregio,s geselecteerd
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re:probleem Topo kaarten

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 08:57

http://jdm.javawa.nl/ur9s

heb nogmaals geprobeerd maar kom steeds zelfde probleem tegen zoals ik hierboven vermeld
laat kaartdekking helemaal paars zien,
dit probleem ben ik nog nooit tegen gekomen.
het probleem is begonnen toen ik deze kaart erop wilde zetten
OFM (2019-04-03)
daarna kon ik ook de ander kaarten er ook niet meer op krijgen
heb al een keer terug gezet naar fabriek instellingen maar dat hielp ook niet
wie heeft de oplossing voor me
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: probleem Topo kaarten

Berichtdoor HaWee » 1 sep 2019 10:37

je probleem is niet de gps maar Basecamp.
Je hebt de nieuwste versie van Basecamp en die heeft problemen met het oversturen van zg registerkaarten en in die categorie vallen alle osm kaarten dus ook ofm.

De simpelste methode is om niet met Basecamp de kaart over te sturen maar van de ofm site de kaart voor de gps te downloaden, uitpakken en een andere naam geven en met JDM of verkenner op de sd zetten in de map \Garmin

De twee foute kaarten kun je simpel met JDM verwijderen, klik in JDM op de kaartnaam en dan in de menubalk klik op verwijderen.

Evenzo kaarten installeren, simpel klik in Menu op Installeren, kies in de computer de gps-kaart die je hebt gedownload en klik daar op.

Als je verteld welke ofm kaart je wilt plaatsen geef ik meer detailinstructies (dus benelux, benelux+? , europa-c / etc )

meer info over het probleem en de diverse mogelijke workarounds vind je hier https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=50028 (maar het simpelste is gewoon de gps versie van ofm downloaden en plaatsen)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21465
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: probleem Topo kaarten

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 15:39

dank je wel voor de reactie !!

naam kaarten

TK-Europa Base map
TK Benelux-Base map
OFM- (EU2019)


kan ik ook via JDM kaarten erop zetten, en zo ja hoe ga ik hier mee aan de slag,
gr
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Re: probleem Topo kaarten

Berichtdoor HaWee » 1 sep 2019 16:40

welke OFM , dus niet de datum maar het kaartgebied.

waar komen de TK kaarten vandaan? site?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21465
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: probleem Topo kaarten

Berichtdoor HaWee » 1 sep 2019 16:42

waarom een TK basemap op de sd als je intern al de garmin basemap hebt? , ik denk dat die TK kaarten niet nodig zijn.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21465
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: probleem Topo kaarten

Berichtdoor wimvandemoosdijk » 1 sep 2019 17:05

Kaarten Heeft een vriend op mijn laptop gezet via een stick . waar kan ik zien welke type kaart het is
wimvandemoosdijk
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 27 jul 2012 20:15

Volgende

Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast