Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Knooppunten Nedreland en Belgie

Volwaardige routerende FIETSkaart voor het maken van routes op zowel PC àls in het toestel zelf. Vindt automatisch de mooie wegen en paden.

Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor Harie » 18 apr 2014 13:12

Ik gebruik de Onroute fietskaart Benelux
Mijn vraag is, ik heb de knooppunten van Nederland gedownload en in de map geplaats van C:\Garmin\POI\
Hoe krijg ik deze nu in de fietskaart en op mijn Garmin GPSMap 60Cx
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor HaWee » 18 apr 2014 13:22

"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor JaVaWa » 18 apr 2014 13:22

Die kun je niet "in" de fietskaart zetten. Heb je een gpi-bestand gedownload? Zo ja, plaats dat dan in de map \Garmin\POI op de SD-kaart in je toestel. Op de C-schijf (in je computer dus) heb je er niets aan...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor Harie » 18 apr 2014 13:41

Dus als ik het goed begrijp dan moet ik die gpi bestanden op de sd kaart zetten met de map naam Garmin\POI om ze in het toestel te krijgen. Maar ik denk dat voor mij het probleem dan is op de sd kaart heb ik staat de On route Wandelkaart-Fietskaart- Topo Benelux- Topo Duitsland en kaart van Europa Als ik dan dat GPI bestand er bij ga zetten moet ik die dan allemaal er opnieuw op zetten voor het downloaden naar de GPS.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor JaVaWa » 18 apr 2014 13:45

Nee, die hoef je er niet opnieuw op te zetten. Het enige wat je moet doen is je toestel in USB massa-opslagmodus zetten zodat je via Windows Verkenner de inhoud kunt benaderen. Je gaat dan naar de map Garmin (op de SD-kaart), maakt daar een nieuwe map aan genaamd POI; in die laatste map zet je het gpi-bestand.
Ik neem aan dat er nog wel ruimte over is op de SD-kaart; zo groot is dat gpi-bestand niet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor HaWee » 18 apr 2014 13:48

nee,

als je de overlay kaart wilt gebruiken die ook op die site staat waarop alle knooppunten staan dan moet je die installeren op je computer zodat je de kaart ziet in mapsource en dan al je kaarten EN deze kaart samen opnieuw versturen.

Maar het POI bestand is gewoon een verzameling punten die je gps kan opzoeken zoals je ook andere punten in je gps hebt staan.

Op je sd kaart staat een map \garmin in deze map staat een bestand gmapsupp.img daar zitten al je kaarten in, afblijven.

in de map \garmin zal een map gpx staan dus \garmin\gpx\ hier staan bv tracks in als je logt op de sd kaart

Als er in de map \garmin al een map POI staat is het goed, anders maak je die aan dus dan heb je

\garmin\POI\

in deze map POI zet je het bestand Fietsroutenetwerk Nederland.gpi (dus wel eerst op de computer unzippen)

dan gps los en herstarten en het zou moeten werken.

edit: JaVaWa was sneller :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor Harie » 18 apr 2014 14:41

Ik heb de fietskaart 1.63 op mijn SD kaart staan voorde GPS ik heb nu de knooppunten erop gezet moet ik nu ook nog de overlay kaart downloaden . Zo ja waar vind ik die. En werkt het dan ook op de 60Cx.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor JaVaWa » 18 apr 2014 14:52

Heb je de Fietskaart op SD gekocht? Zo ja, dan gaat het niet. Het probleem met de 60Cx is dat je maar één kaartbestand op je SD kunt hebben (gmapsupp.img); bij nieuwere toestellen kun je img-bestanden erbij plaatsen.
Heb je de Fietskaart op CD (en dus ook op je computer staan) dan lukt het wel; de truuk is dan de overlaykaart (die je eerst op je PC moet installeren) samen met de fietskaart over te zetten naar je toestel.
Meer info hier: viewtopic.php?f=20&t=190
Voor de PC-versie van de overlaykaart zie de link van HaWee.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor jkelder » 18 apr 2014 18:53

Als je de Onroute Fietskaart op een SD-kaartje hebt gekocht, zal het bestand daar als gmapsupp.img opstaan.
Volgens mij kun je daarnaast ook een bestand gmapsupp.img op het interne geheugen van het toestel onder de Garmin directory aanmaken.
Dat bestand kan bestaan uit meerdere kaartselecties, die allemaal tegelijk via MapSource/BaseCamp naar het toestel worden verzonden, uitaard passend in de vrije ruimte van het interne geheugen.
De overlaykaarten van de online routeplanners, waaronder Fietsroutenetwerk Nederland, zijn maar een kleine bestanden, dus dat zal gauw passen.

Zelf heb ik het even geprobeerd met m'n 'oude' Edge 705. Het bestand van Wandelnetwerk Overijssel heb ik vanuit de online pagina direct naar het toestel verzonden en de naam 'Wandelnetwerk Overijssel.img' veranderd in 'gmapsupp.img'.
De overlaykaart van het wandelnetwerk is zichtbaar naast de gekozen kaarten, die op het SD-schijfje staan.

Bij meerdere kaarten gaat het uiteraard via de PC en MapSource/BaseCamp via gelijktijdige selectie van de te verzenden kaarten.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor HaWee » 18 apr 2014 19:07

@Jan:

de vraag was over een 60Cx , daar kan alleen één gmapsupp.img op de sd kaart.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor jkelder » 18 apr 2014 20:02

Dan kun je beter de Onroute Fietskaart op SD kaart vergeten.
Die komt grotendeels overeen met de kaart van het fietsroutenetwerk.
Je kunt dan beter een nieuw setje van kaarten incl.fietsroutenetwerk samenstellen en als gmapsupp naar een nieuw SD kaartje sturen.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor sniekma » 19 apr 2014 17:10

Mijn reactie is niet wat er gevraagd is,

Maar wou wel laten weten, dat je eens moet kijken op ''fietsnet.be'' hier kun je ook routes met knooppunten maken en naar je gps omzetten,voor Belgie en een groot deel van Nederland.

Fijne Paasdagen.......... Nico
Nüvi 350 Garmin Gpsmap60Csx
sniekma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 301
Geregistreerd: 4 maart 2009 17:10
Woonplaats: Maasbracht

Re: Knooppunten Nedreland en Belgie

Berichtdoor Harie » 19 apr 2014 19:09

Dat is me bekend maar in ieder4 geval bedankt voor de tip.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein


Keer terug naar OnRoute Fietskaart NL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron